Een ton vakantiebudget? Kampeer op de Noordpool

Redactie - 20 september 2019

Een ton vakantiebudget? Kampeer op de Noordpool

Redactie - 20 september 2019

In april 2020 kun je kamperen op de Noordpool, maar dat kost een ton… Een flinke bom duiten dus, maar dan heb je ook wat! Reizigers kunnen komend voorjaar overnachten in een van de tien verwarmde koepels op de Noordpool, zodat ze onder de sterrenhemel slapen. Zo weet je zeker dat niémand uniekere vakantieverhalen heeft dan jij. Dáár zouden we dolgraag een vakantiereview van willen lezen.

Een letterlijk en figuurlijke coole vakantie op de Noordpool

Zo’n kampeervakantie kost rond de 95.000 euro per persoon, inclusief twee overnachtingen op Spitsbergen, vluchten en alle logistiek tussen daar en de Noordpool én een overnachting op de Noordpool in het iglohotel. Ook heb je als gast de beschikking over een kampmanager en een arctische wildernisgids. Lekker exclusief wel.

Een verblijf bij North Pole Igloos is alleen in april te boeken omdat het in die maanden veilig is om ernaar toe te reizen. Volgens Janne Honkanen, oprichter van Luxury Action, die high-end, op maat gemaakte reiservaringen in Finland, Lapland en andere Scandinavische landen aanbiedt, kunnen de iglo’s ook op de gletsjers van Spitsbergen – de archipel halverwege tussen Noorwegen en de Noordpool – worden neergezet. Wanneer het iglohotel zich op de geïsoleerde Arctische toendra bevindt, begint zo’n coole vakantie vanaf 48.000 euro (52.792 dollar) per persoon voor een verblijf van drie nachten.

De verwarmde iglo’s zijn getest in extreme arctische weersomstandigheden en hebben een eigen badkamer. Het glazen dak en de glazen wand zorgen ervoor dat de gasten één zijn met de natuur en het noorderlicht kunnen ervaren. ‘Afhankelijk van de weersomstandigheden verplaatsen we de verwarmde glazen iglo’s naar de veiligste plekken rond de Arctische gletsjers’, zegt Janne, die ook de vijfsterren privé-wildernis Octola exploiteert.

Past dit prijskaartje niet helemaal bij jouw budget?

No worries, er zijn ook genoeg mooie andere opties waarvoor je wat minder lang kleingeld in je vakantiepotje hoeft te stoppen. Logeer bijvoorbeeld in een glasiglo bij Noordpoolresort Kakslauttanen in Finland (noorderlicht!) of het Jukkasjärvi Ice Hotel in Zweden, waar alles van ijs is: bedden, banken, ijsbars. Minstens zo leuk, als we de reviews mogen geloven.

Familie Wateringen vond hun verblijf bij Kakslauttanen een dikke tien waard: ‘Uit je eigen privé-sauna naar buiten kijkend, zie je een rendier voorbij komen. Verblijf in een glazen iglo is zeker aan te raden. De sterrenhemel is fenomenaal.’

De reviews van Jukkasjärvi Ice Hotel liegen er ook niet om. Van ‘te gek, een ervaring om nooit te vergeten’ tot ‘moet je eens gedaan hebben’. En zeg nou zelf, slapen in een hotelkamer die tussen de -5 en -7 graden is, op een bed van ijsblokken met daarop een rendiervellen… Dat wil je toch meemaken?!

Bron: ANP.