Een reis langs de oostkust van Australië

Redactie - 18 oktober 2018

Een reis langs de oostkust van Australië

Redactie - 18 oktober 2018

Heb je altijd al naar Australië gewild? Dan hebben wij voor jou een uitgebreid verslag van een reis langs de oostkust van Australië.  Hierbij slaan we niets over. De reis begint in Melbourne, gaat via Sydney naar de eilandengroep Whitsundays, Great Barrier Reef en eindigt in Cairns.

Melbourne

Melbourne

In de buurt van Melbourne is er één ding die je gezien moet hebben, the Great Ocean Road met de twaalf apostelen. Deze zijn ontstaan door de constante erosie van kalkstenen, hierdoor zijn twaalf rotsen los gaan staan van de kust. Inmiddels zijn het nog maar acht rotsen. Een tip: ga tijdens zonsopgang of –ondergang, dan zijn deze rotsen het mooist. Onderweg zul je ook veel  koala´s, verlaten stranden en watervallen zien. Aan het einde van de Great Ocean Road ligt Warrnambool, als je hier ben ga dan naar de Whale Nursery, daar worden vaak babywalvisjes geboren.

Ga hierna naar de Yarra Valley, deze streek staat bekend om zijn wijnen. Een wijnproeverij is hier een must! Als je in de Yarra Valley bent bezoek dan ook Toolangi, in dit regenwoud vind je de hoogste eucalyptusbomen ter wereld. Toolangi ligt met de auto op slechts een uur van Melbourne.

Sydney

In Sydney is een echte must see het Opera House. Dit gebouw ligt aan de haven van Sydney en is de thuisbasis van onder andere opera en verschillende soorten theater  en bestaat uit meer dan 1000 verschillende ruimtes! De nabij gelegen Harbour Bridge is een indrukwekkende brug die je kunt beklimmen. Als je eenmaal boven bent kun je genieten van het uitzicht over Syndey.

Op ongeveer 50 minuten van Sydney liggen de Blue Mountains. Bezoek bij de Blue Mountains de Three Sisters en Wentworth Falls. Je kunt ervoor kiezen om met een tour mee te gaan, maar met de auto is deze plek ook gemakkelijk te bereiken en vaak veel goedkoper. Rij de hele dag rond en geniet van de uitgestrekte bossen die een blauwe goed afgeven van de eucalyptusbomen.

Sydney

Byron Bay

Byron Bay staat bekend als een van de beste surfgebieden ter wereld, omdat hier veel waterstromen samenkomen. Als je wilt leren surfen moet je dus naar deze plek gaan!

Fraser Island

Fraser Island is het grootste zandeiland ter wereld en bestaat voornamelijk uit zand, bossen, meren, duinen en natuurlijk veel strand. Het staat op de werelderfgoedlijst en is een heel bijzonder en uniek onbewoond eiland. Bezoek vanuit hier ook Lake McKenzie,  de trekpleister van Fraser waar je heerlijk kunt zwemmen en lunchen.

Whitsunday Islands

CairnsDeze eilandengroep is misschien wel een van de mooiste plekjes van Australië. Hierbij zijn er een aantal dingen die je hier gezien moet hebben. In de Whitsundays ligt één van de zeven natuurwonderen: the Great Barrier Reef. Dit is het grootste koraalrif ter wereld en spreidt zich uit over de hele ooskust van Australië. Hier kun je prachtig snorkelen. Een ander gedeelte is de Hook Reef Waterfalls hier kun je watervallen zien in de zee. Dit gedeelte wordt door veel mensen gezien als een van de mooiste delen van het Great Barrier Reef. Het nabijgelegen Whitheaven beach is een van de mooiste stranden van de wereld met kraakhelder blauw water en witte stranden.

Cairns

Als je alles wilt zien in Cairns ga dan met de Kuranda Scenic Railway, deze trein brengt je door de mooiste plekjes van Cairns naar Kuranda. Vanuit deze trein zul je onder andere de indrukwekkende Barron Falls en de Stoney Creek zien.