Een actieve vakantie op Malta: dit wil je doen!

Redactie - 13 februari 2020

Een actieve vakantie op Malta: dit wil je doen!

Redactie - 13 februari 2020

Een actieve vakantie op Malta? Op slechts 2,5 uur vliegen vanuit Nederland kun je activiteiten ondernemen zoals rotsklimmen, abseilen, duiken of kajakken. Onvergetelijk! Wat zou jij willen doen tijdens je actieve vakantie op Malta?

Malta Madness

Toegegeven, je zou je op Malta prima kunnen vermaken als je enkel de steden aandoet. De sfeervolle, historische straten van hoofdstad Valletta, het traditionele vissersdorpje Marsaxlokk of de volledig ommuurde stad Mdina: het is allemaal prachtig. Wij zijn ervan overtuigd dat het ook zeer de moeite waard is om de forten en kastelen tijdelijk in te ruillen voor ruige kliffen, prachtige vergezichten én de onderwaterwereld waar tientallen wrakken op de bodem liggen. Wanneer je bij een centraal gelegen hotel zoals Hotel 115 The Strand & Suites verblijft, heb je al het moois van Malta binnen handbereik!

actieve vakantie op Malta

Rotsklimmen en abseilen!

Heb je vanuit het vliegtuig je ogen laten vallen op de prachtige rotsformaties en ruige kliffen van Malta? Daag jezelf uit en werk je een weg naar boven tijdens een dagdeel rotsklimmen! Rotsklimmen is niet alleen een mooie, fysieke ervaring: je ervaart het eiland ook nog eens vanuit een ander perspectief. Geen zin om jezelf in het zweet te werken? Doe dan precies het tegenovergestelde en kies voor abseilen. Daal in je eigen tempo af en geniet ondertussen van de schitterende natuur.

 

Zoover tipt: heb je je zinnen gezet op de kust? Hotel Ramla Bay Resort ligt direct aan de kust met meerdere kliffen die zich uitstekend lenen voor rotsklimmen. Reviewer Kimberly: ‘Heerlijke vakantie in het Ramla Bay Resort! Volop mogelijkheden om Malta en de overige eilanden te bezoeken met de boot of openbaar vervoer.’

actieve vakantie op Malta

Ontdek Malta vanaf het water

Malta vanaf het water ontdekken is een geweldige ervaring. Boek een kayaktocht en peddel langs de ruige kust, vaar ondiepe grotten in en ontdek verscholen baaien en lagunes. De nabijgelegen eilanden Gozo of Comino verkennen? Tijdens een relaxte bootexcursie doe je de mooiste plekjes aan. Maak bijvoorbeeld een uitstap naar de Azure Window op Gozo en neem een duik bij de befaamde Blue Hole. Klinkt goed? De concierge van je eigen accommodatie op Malta helpt je graag met het boeken van je excursie. Bijkomend voordeel: Hotel Mellieha Bay ligt ook nog eens in de buurt van de haven. Hoe handig is dat?

Duiken en snorkelen op Malta

Wist je dat Malta al jarenlang razend populair is bij duik- en snorkelliefhebbers? Malta en zustereilanden Gozo en Comino tellen in totaal zo’n zestig duikstekken, waarvan het merendeel ook geschikt is voor de beginnende duiker. Ideaal om dus eindelijk eens je brevet te halen! Malta heeft maar liefst veertig (!) duikscholen die je graag naar de mooiste duiksports brengen. Duik op afgezonken wrakken, zweef boven kleurrijke koraaltuinen of dobber simpelweg heerlijk in het aangename water van de Middellandse Zee. In de zomer kan de watertemperatuur oplopen tot zo’n 25 graden. Heerlijk!

Zoover tipt: Malta is relatief klein, maar op de weg is het soms verradelijk druk. Wil je het maximale uit je duikdag halen? Een strategisch gelegen accommodatie ten opzichte van je beoogde duikstekken kan je veel tijd besparen. Hotel Paradise Bay en Appartement St. Blubay zijn hier goede voorbeelden van. Over deze laatste accommodatie zeg de familie Wolf: ‘Goede ligging. Verschillende supermarken en restaurantjes in de nabije omgeving, Slechts vijf minuten wanelen naar de boulevard.’ Laten daar zich nu ook verschillende duikscholen hebben gevestigd. Handig!