Redactie - 14 mei 2018
Het klinkt als een droom: zomaar €5.000 in het handje krijgen om vakantie mee te vieren. Maar dromen is goed! Weet je wat wij zouden doen met €5.000? Met een luxe camper door Amerika toeren!
Iedereen met een beetje wanderlust in het vege lijf kent het boek On the road van Jack Kerouac. Het gaat over (enigszins losgeslagen) jongeren die in de jaren 50 met wilde roadtrips de Verenigde Staten van Amerika doorkruisten. Als je dit boek leest, krijg je zin om per direct je baan op te zeggen, al je bezittingen te verkopen en op avontuur te gaan in het land van de onbegrensde mogelijkheden. Zo, zit je er een beetje in? Dan starten we met onze bucketlist-camper-roadtrip door Amerika!
Eerst de route. Amerika is zo groot, dat de mogelijkheden écht onbegrensd lijken. Daarom kiezen we voor een klassieker: Route 66. De meest legendarische autoroute door de Verenigde Staten. Hij loopt van Chicago in het noordoosten naar Santa Monica aan de zuidwestkust in Californië. Onderweg rijd je door acht staten en langs veel toffe steden zoals Los Angeles en Las Vegas.
Tja, en als je dan toch in Las Vegas bent, dan moet er natuurlijk gegokt worden. Parkeer je camper en check in bij het beroemde 5-sterren hotel (en casino) The Venetian. Het krijgt van jullie een 9,5. Vakantieganger Rijke: ‘Hotel The Venetian was top! De twee zwemcomplexen zijn geweldig, ook voor gehandicapten. Er zijn liften om je in en uit het water te helpen. Vriendelijk en behulpzaam personeel. Klasse!’
[article href=”https://www.zoover.nl/blog/bijzonder/5x-opvallende-campers-en-caravans/”]
Ben je meer van off the beaten track? Dan wil je vast weg van de massa en door de meest waanzinnige landschappen van Amerika toeren. Dat vind je op Route 83, de eerste verharde weg van het land. Deze tocht neemt je mee van noord naar zuid, van de grens met Canada tot die van Mexico. Je ziet het landschap veranderen, van glooiende graslanden naar weerbarstige vlakten in Kansas en woestijnen in Texas. Heel geinig: helemaal aan het einde van de rit kom je ook nog even voorbij Harlingen!
In On the road rijdt de hoofdpersoon in een ouwe bak door Amerika. Maar dat gaan wij natuurlijk niet doen. Afzien? Ons niet gezien! Nee, wij huren een luxe, classy camper. Bijvoorbeeld bij Goss Luxury RV, dat decadente appartementen op wielen aanbiedt. Zo’n wagen komt met twee flatscreen tv’s, een bad en een engszins kitscherige houten afwerking. Of wat dacht je van de Leisure Serenity uit het filmpje hierboven? Met die twee slaapkamers en gigantische koelkast is het geen straf om een paar weken vanuit deze Mercedes-Benz te leven.
Eerlijk is eerlijk, met €5.000 kom je niet ver als je een luxe camper in Amerika wilt kopen. Sterker nog: je telt daar gerust een miljoentje of meer neer voor een comfortabel exemplaar. Toch leuk om even naar te gluren toch? Check bijvoorbeeld de Adria Sonic Supreme uit het filmpje hierboven. In deze luxe camper heb je grondverwarming, een hightech keuken én sfeerverlichting. Ik moet eerlijk toegeven: dat is luxer dan mijn eigen huis!
Ook een roadtrip gemaakt door Amerika? Geef jouw tips in een reactie of een review. Zo inspireer je andere vakantiegangers!