Welke Disney filmlocaties kan ik in het echt bezoeken? Je waant je voor even in een van de sprookjes van Walt Disney als je deze locaties bezoekt: dé inspiratiebronnen voor romantische kastelen en sprookjesachtige plekken in de verschillende Disney films. Staat jouw favo sprookje erbij?

  • Het schattige dorp uit Belle en het Beest
  • Het kasteel uit De Kleine Zeemeermin
  • Het kasteel van Doornroosje
  • De kathedraal uit De Klokkenluider van de Notre Dame
  • Het koninkrijk van Rapunzel

Het schattige dorp uit Belle en het Beest

De zingende Belle loopt in de film over een gezellig dorpsplein vol gekleurde gebouwen. De regio Elzas in Frankrijk was de inspiratiebron voor dit decor, dat niet alleen Frans, maar ook een beetje Zwitsers aandoet. De Elzas zit vol met knusse pleintjes als deze.

Het kasteel uit De Kleine Zeemeermin

Het sprookjesachtige Kasteel van Chillon bleek het perfecte plaatje voor het kasteel van Erik uit De Kleine Zeemeermin. Als de prins Ariël op het strand vindt, neemt hij haar mee naar zijn kasteel dat haast uit het water opdoemt. Het officiële Kasteel van Chillon vind je aan het meer van Genève in Zwitserland. Het werd al gebouwd in de dertiende eeuw en het schijnt vandaag de dag een van de best bewaarde middeleeuwse kastelen van Europa te zijn.

Het kasteel van Doornroosje

We snappen dat Walt Disney zich voor het kasteel van Doornroosje liet inspireren door het prachtige Slot Neuschwanstein in Duitsland. Het ligt verscholen op een groen begroeide heuvel en heeft een haast magisch uiterlijk. Je kunt het bezoeken. Ook als je een Disneyland pretpark bezoekt, dan zul je dit kasteel bij de ingang herkennen. Het wordt ook nog steeds gebruikt als logo bij elke film.

Overnachten in de buurt van het kasteel van Doornroosje? Ga dan naar Hotel Sonne, zoals vakantieganger Anne-Bé deed. Ze schrijft op Zoover: ‘Hotel Sonne is een geweldig hotel: schoon, netjes, met ruime kamers en erg vriendelijk personeel. Het ligt aan de voetgangerszone, dus je loopt zó het stadje in. Dat is erg de moeite waard, met veel mooie gebouwen en erg leuke terrasjes. Het ligt ook vlak bij een van de mooiste bezienswaardigheden van Duitsland, slot Neuschwanstein.

De kathedraal uit De Klokkenluider van de Notre Dame

De Notre-Dame in Parijs was dé inspiratiebron voor de kathedraal van dit mooie sprookje. Grappig detail is dat niet Walt Disney, maar een andere sprookjesbedenker het verhaal in het jaar 1831 bedacht. De vierde film die werd uitgebracht over de klokkenluider, was van Disney. De Notre-Dame in Parijs ligt op een eiland in de Seine: Île de la Cité, dat je kunt bereiken via verschillende bruggen, waaronder de oudste van de stad: Pont Neuf. Très romantique!

Het koninkrijk van Rapunzel

Ook al ken je de film niet: deze sprookjesachtige plek is er eentje om ooit eens te bezoeken. Het eiland Mont Saint-Michel voor de Normandische kust in Frankrijk is een prachtige plek. We snappen daarom ook dat het koninkrijk van de Disney klassieker Rapunzel hierop is geïnspireerd. Het eiland is bereikbaar via een brug, maar met laag water kun je ook met een gids door de baai wandelen.

Heb jij weleens een sprookjesachtige locatie bezocht? Laat het ons weten in de reviews en inspireer andere vakantiegangers.

Wil jij kans maken op een wintersportvakantie t.w.v. €1.000 naar Tirol in Oostenrijk? Schrijf dan nu een review en doe mee. 

Laurien

Redacteur

31 december - 2018

Reacties