Deze bestemmingen zullen heel snel veranderen…

Redactie - 12 juli 2019

Deze bestemmingen zullen heel snel veranderen…

Redactie - 12 juli 2019

Soms lijkt het zo vanzelfsprekend om overal naartoe te kunnen reizen wanneer je wil… Maar door global warming en andere invloeden kunnen vakantiebestemmingen flink veranderen. Deze plekken zullen er over een paar jaar heel anders uitzien. Dus ga nu het nog kan! 

De Alpen

De Alpen zullen echt niet zomaar verdwijnen, maar de sneeuw op de bergen wel! Zonder nadenken een wintersportvakantie naar Oostenrijk of Zwitserland boeken? Over een paar jaar is het misschien niet meer zo makkelijk. Door de opwarming van de aarde zal de sneeuw steeds hoger terugtrekken. Skiën en snowboarden kan dan alleen nog hoger dan 2500 meter. En op sommige plekken zelfs helemaal niet meer.

Alpen Zoover

Beeld: Les Elby via Unsplash

De Kilimanjaro

De Kilimanjaro heeft hetzelfde probleem… De indrukwekkende sneeuwtoppen zijn binnenkort misschien wel verleden tijd. Doordat er steeds minder wolken rondom de berg zijn, heeft de zon meer kans om de sneeuw te laten smelten. Dit proces is al een tijd aan de gang, de sneeuw die nu op de toppen ligt is maar vijftien procent van wat het ooit was.

Kilimanjaro

Beeld: Sergey Pesterev via Unsplash

Gletsjers

Gletsjers vind je nu nog op bijna alle werelddelen. Maar als je dit unieke natuurverschijnsel nog wil bewonderen, moet je er snel bij zijn. De opwarming van de aarde zorgt ervoor dat het ijs steeds sneller afbrokkelt. 

Gletsjers Zoover

Beeld: Blaise Vonlanthen via Unsplash

Malediven

Altijd al gedroomd van een honeymoon naar de Malediven? Ga nu het nog kan! Dit waanzinnige tropische paradijs kampt met een waterprobleem. Het blauwe water vol kleurrijke vissen stijgt steeds harder, waardoor de kleine eilandjes snel onder zee zullen verdwijnen. Heb je nog de kans om een droomreis naar de Malediven te maken? Overnacht in Hotel Meeru Island Resort. Ron noemt deze accommodatie ‘de hemel op aarde. Super resort met adembenemende witte stranden met heldere zee!

Malediven Zoover

Beeld: Love Maldives via Unsplash

De Dode Zee

Het probleem van de Dode Zee is precies het tegenovergestelde. De zee ligt al 430 meter onder zeeniveau, en het water daalt ongeveer met een meter per jaar. Over een paar jaar is er helaas weinig meer over van dit super zoute water.

Dode zee Zoover

Beeld: Konstantin Tretyak via Unsplash

Madagaskar

Op vakantie gaan is leuk, maar helaas ook erg vervuilend. De unieke dieren en planten op Madagaskar worden flink bedreigd door de invoer van gemotoriseerde vervoersmiddelen en illegale uitvoer. Wil je toch nog naar Madagaskar op vakantie? Zorg dat zeker dat je een ecovriendelijke trip boekt. 

Madagaskar Zoover

Beeld: Ban Yido via Unsplash

Great Barrier Reef

Ook het Great Barrier Reef in Australië heeft veel te lijden onder vervuiling. Het kleurrijke rif is massaal aan het verbleken, en dat komt deels door al het vuilnis en zonnebrand in het zeewater.

Great Barrier Reef

Beeld: Yanguang Lan via Unsplash

Cuba

De verandering van Cuba heeft niets te maken met het klimaat, maar is helemaal politiek. Het eiland was lange tijd afgesloten van de westerse wereld. En dat betekende: geen fast food restaurants of grote resorts. Inmiddels worden de banden met de Verenigde Staten steeds sterker. Het zal dan ook niet lang duren voordat het land overspoeld zal worden door Amerikaanse vakantiegangers.

Cuba Zoover

Beeld: Emanuel Haas via Unsplash

Venetië

Ook wat dichter bij huis zullen vakantiebestemmingen veranderen. Altijd al eens op een gondel door Venetië willen varen? Stel je vakantie dan niet langer uit! Het water in de grachten stijgt sneller dan verwacht, waardoor er steeds meer overstromingen in de Italiaanse plaats zijn. Een van de oorzaken is het grote aantal cruiseschepen dat elke zomer door de wateren vaart. Ben je er nog op tijd bij? Paul tipt Hotel Ai Mori d Oriente: ‘Voor deze prijs krijg je geen beter hotel in Venetië. Vriendelijk personeel, perfecte locatie!

Venetië Zoover

Beeld: Andy Holmes via Unsplash

Welke bestemming wil jij nog bezoeken voor het te laat is? Laat het ons weten in de reacties.

Bron: www.cheaptickets.nl