De mooiste trouwlocaties van Europa

Redactie - 13 januari 2017

De mooiste trouwlocaties van Europa

Redactie - 13 januari 2017

Je kunt natuurlijk op maandagochtend naar het stadhuis gaan. Maar je kunt ook naar een historisch kasteel in Frankrijk of naar een romantisch strand in Griekenland. Droom weg bij de mooiste trouwlocaties van Europa!

Hotel Hamilton Lodge

Beeld: Hotel Hamilton Lodge

Ja-woord in de Zwitserse Alpen

Zijn jij en je partner helemaal gek van bergen en sneeuw? Dan worden jullie vast blij van het geklingel van koeienbellen in combinatie met een prachtig uitzicht over de Zwitserse Alpen. Romantischer kan haast niet.

Op een sneeuwscooter naar de bergkapel rijden? Bij Hotel Hamilton Lodge regelen ze het voor je. Maak er een trouwweekend of zelfs een volledige trouwweek van! Al je gasten kunnen overnachten in deze romantische accommodatie. Als je wilt, regelt het hotel ook een gepersonaliseerde bruidstaart voor jullie en de kok zorgt voor de lekkerste hapjes.

Een buitenlandse bruiloft vraagt behoorlijk wat organisatie. Ook hierbij kan Hamilton Lodge je helpen. Zo kunnen jullie ontspannen toeleven naar de dag van je leven.

Chateau Blomac

Chateau Blomac

Trouwen in Zuid-Frankrijk

Tussen Carcassonne en Narbonne ligt misschien wel de mooiste plek om te trouwen in Frankrijk: Kasteel Chateau de Blomac. Gastvrijheid en intimiteit staan hier centraal. Of je nu twintig of honderd vrienden uitnodigt, het voelt alsof je je gasten op je eigen kasteel ontvangt. Als je geluk hebt, kun je zelfs trouwen in het kleine en sfeervolle middeleeuwse kerkje op het landgoed.

Chateau de Blomac wordt omgeven door wijnranken. En de eigenaren van het kasteel hebben goede contacten met Franse leveranciers. Dat wordt dus een diner met heerlijke lokale producten! Trouw je in de zomer? Het kasteel heeft een prachtige tuin en een heerlijk zwembad.

[article href=”http://weblog.zoover.nl/bijzonder/inspiratie-nodig-huwelijksaanzoek/”]

Hotel Minos Beach

Hotel Minos Beach

Een huwelijk op het strand

Trek je sexy trouwjurk maar uit de kast! In Griekenland ben je bijna verzekerd van mooi weer.

Een van onze favoriete trouwlocaties op het Griekse strand is Hotel Minos Beach op Kreta. Dit hotel biedt een volledig wedding package aan. Een wedding planner neemt alles uit handen. De catering, de aankleding, de locatie voor de ceremonie en zelfs de bloemen kun je aan Hotel Minos Beach overlaten. Dansen tot in de kleine uurtjes? Geen probleem, dan regelen ze gewoon een huwelijksfeest op het strand voor je.

Vaux le Victomte

Vaux le Victomte

Een peperdure bruiloft in Frankrijk

Treed in de voetsporen van getrouwde supersterren als Eva Longoria bij Vaux-le-Victomte. Je moet er flink voor in de buidel tasten, maar dan heb je ook wat. Voor zo’n €60.000 euro krijg je een trouwfeest van vier uur. Inclusief een boeket, koets en champagne.

Waar vindt de ceremonie plaats? Kies maar een plek op het enorme landgoed van 485 hectare. Het feest met live muziek is in een van de vele balzalen van het kasteel. Wil je ook blijven overnachten? Geen probleem! Kost je wel € 7.200 voor een kamer.

[article href=”http://weblog.zoover.nl/bijzonder/10-romantische-vakantiebestemmingen-zonder-kinderen/”]

Trouwen in een iglo

Finland is misschien niet het eerste land waar je aan denkt bij een trouwlocatie. Maar als je het niet te snel koud hebt, is ‘ja’ zeggen in een iglo wel heel bijzonder. Hotel Kakslauttanen Holiday Village biedt je deze magische kans. Het sneeuwdorp bij het hotel staat vol met iglo’s en blokhutten. De ceremonie vindt plaats in een romantische ijskapel. Alles hier is bevroren: het altaar, de stoelen en zelfs de decoratie. Dresscode: warm & cosy! De temperatuur schommelt hier tussen de 3 en 6 graden.

Je kan ervoor kiezen om te overnachten in een luxe lodge met open haard en sauna. Echte avonturiers slapen natuurlijk in een iglo. Vanuit de glasiglo bewonder je het Noorderlicht. En wat is er romantischer dan je huwelijksnacht doorbrengen in een tweepersoonsslaapzak?

Bij welke trouwlocatie kun jij helemaal wegdromen? Of ben je zelf getrouwd op een bijzondere plek? Laat het ons weten in de reacties!