5x de mooiste treinreizen door Europa

Redactie - 2 juni 2017

5x de mooiste treinreizen door Europa

Redactie - 2 juni 2017

Zin in een roadtrip door Europa deze zomervakantie? Daar hoeft geen auto aan te pas te komen. Je kunt namelijk óók met de trein door Europa reizen. Super leuk! Tussen glooiende wijngaarden, langs woeste kusten en door weelderig groen. Dít zijn de vijf mooiste treinreizen door Europa.

Douro-lijn

Douro-lijn, Portugal

1. Denderen langs de Douro in Portugal

De Douro-lijn slingert de hele weg langs de rivier de Douro, van Porto naar Pocinho. De terrassen met wijngaarden aan beide kanten van de vallei vormen het hoogtepunt van deze treinreis, maar de wit-blauw betegelde treinstationnetjes zijn ook een lust voor het oog.

Reviewer Hester: ‘Neem de trein vanuit station Sao Bento in Porto, de trip is echt de moeite waard. De Dourovallei is prachtig en staat bekend als één van mooiste wijngebieden ter wereld.’

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/zomer/doen-in-ligurie-meer-dan-cinque-terre/”]

Cinque Terre-trein

Cinque Terre-trein, Italië

2. Italiaanse kustroute met de Cinque Terre-trein

De Cinque Terre bestaat uit vijf – adembenemend mooie – kustdorpjes, die je tijdens een verblijf in de regio allemaal wilt zien. De Cinque Terre-trein gaat dicht langs de kustlijn, waardoor je een beetje het gevoel hebt dat je boven zee zweeft. Geen lange rit, maar wel een hele, hele mooie. Slapen in de buurt doe je bijvoorbeeld in hotel Monterosso al Mare.

Reviewer Martin: ‘Heel leuk om Cinque Terre met de trein te doorkruisen. Koop een ticket voor het gebied en je kunt in elk dorp uitstappen. Met je ticket kun je ook wandelroutes doen. Prachtig uitzicht over zee en rotsen!’

Gele trein, Frankrijk

Gele trein, Frankrijk

3. Met open dak door de Pyreneeën

Ook Frankrijk is fijn met de trein. Een mooie route is die van de gele trein. De ononderbroken uitzichten op de bergachtige Pyreneeën zorgen voor het ene ‘wow’-moment na het andere. De route gaat langs de grenzen van Andorra en Spanje en is geen moment saai. Extra leuk: In de zomer heeft de trein een wagon met open dak.

Reviewer Maaike: ‘Prachtige treinreis van Villefrance naar Latour-de-Carol. Vooral de uitzichten bij Font Romeu zijn overweldigend.’

Bernina Express, Zwitserland

Bernina Express, Zwitserland

4. Neem de berg-express door Zwitserland

De mooiste treinreis van Zwitserland is de Bernina Express. Op het menu: bergen, diepblauwe meren en imposante viaducten. De reis van vier uur begint in het historische plaatsje Chur in Graübunden. Via het beroemde Landwasserviaduct en de Berninapas eindigt de reis in het Italiaanse Tirano. Zowel in zomer als winter een aanrader!

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/ontdekken/karinthie-met-de-trein/”]

West Highland Line, Schotland

Glenfinnan Viaduct, Schotland

5. Langs de Schotse westkust

Uitgeroepen tot de allermooiste treinreis ter wereld: de West Highland Line die langs de westkust van Schotland rijdt. Tijdens deze treinrit zie je landschappen die je alleen vanuit de trein (of lucht) kunt zien en als je over het beroemde Glenfinnan-viaduct rijdt waan je je in een Harry Potter-film. De reis begint in Glasgow en heeft twee verschillende eindstations: via Loch Awe naar Oban (een kleine vier uur) of door de ongerepte Schotse wildernis naar Fort William en Mallaig (ruim vijf uur). Nagenieten doe je op de rustige camping Linnhe Lochside net buiten Fort William.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/toplijstje/10-mooiste-treinreizen-ter-wereld/“]

Staat een treinreis door Europa ook nog op jouw bucketlist of missen we jouw favoriet? Laat het weten in de comments!