Lieve, schattige biggetjes, superzachte babyalpaca’s en pasgeboren geitjes: kleine dieren hebben een hoge aaibaarheidsfactor. Ga genieten en knuffelen tijdens de volgende leuke activiteiten tussen de dieren. Niet alleen met kinderen een succes, ook als je ‘groot’ bent, word je hiervan helemaal zen.

High tea tussen de alpaca’s

Ben jij gek op die lieve, schattige en knuffelbare alpaca’s? Dan is een high tea tussen de dieren echt iets voor jou. Alpaca’s zijn van nature nieuwsgierig en komen zeker een kijkje bij je nemen, terwijl jij geniet van allerlei lekkers. Bekijk het bovenstaande filmpje voor een impressie.

Koeien survival

Is klimmen en klauteren aan jou besteed? Sport- en spelboerderij Leekzicht in Boerdonk in Noord-Brabant biedt een survival tussen de koeien aan. Op een paar meter boven de koeien klim je over de klimmuur, spring je van het ene houten plankje naar het andere en klauter je in de touwen. Je bent gezekerd, dus geen zorgen over de koeien onder je! De dames staan lekker rustig naar je te kijken, terwijl jij allerlei capriolen uithaalt. Boerdonk ligt vlak bij Eindhoven, een leuke combinatie voor een weekje weg. Overnachten doe je in Hotel Pullman Eindhoven Cocagne of in Hotel Hampshire – Parkzicht Eindhoven. Jullie beoordelen deze hotels als fantastisch (8+).

Biggetjes knuffelen

Knuffelen met biggetjes kan bij de biologische bezoekboerderij De Beukentuin in Hoogeloon (vlak bij Eindhoven). Ook die lieve schattige kleintjes. Daar maak je niet alleen jezelf, maar ook je kinderen heel gelukkig mee. Wil je meer weten over biggetjes en varkens? Tijdens de ‘toer-de-boerderij’ vertelt de boer hoe varkens slapen en wat ze eten. Leuk voor de kids!

Yoga tussen de geitjes

In het Amsterdamse Bos kun je terecht voor een lesje yoga tussen de geitjes. Rol je yogamat maar uit op het stro en strek je armen zo ver mogelijk uit naar boven. De geitjes komen vast en zeker even een kijkje nemen. Of je dan nog kunt ontspannen? Vast niet! Maar leuk is het zeker.

Wil je er een leuk weekendje in Amsterdam van maken, met een bezoek aan de geitenboerderij? Zoover tipt de volgende hotels:

XO Hotels Park West                      Van der Valk Oostzaan-Amsterdam

Motel One Amsterdam                   Wyndham Apollo

The Toren                                          Skotel

Meer vakantie-inspiratie? Volg Zoover ook via Instagram, Pinterest en Facebook.

Uitgelichte berichten

Eleni

Redacteur

23 april - 2019

Dagje uit

Reacties