10x gekke overnachtingsplekken voor op je bucketlist

Redactie - 11 mei 2018

10x gekke overnachtingsplekken voor op je bucketlist

Redactie - 11 mei 2018

Een fijn hotel aan zee? Gaap. Slapen in een boomhut? Boring! Jongens, dat kan toch veel gekker! In het kader van onze bucketlistcampagne: de 10 gekste overnachtingsplekken voor op je bucketlist.

#1 Robothotel Henn-na in Japan

Daar heb je de Japanners weer hoor. Natúúrlijk hebben die als eerste een hotel ter wereld dat gerund wordt door robots: het Henn-na Hotel! De check-in, het dragen van je koffers en de besturing van lampen op je kamer? Robots doen het werk.

Leuk weetje: het robothotel staat in Huis ten Bosch. Dat is dus niet het paleis in Den Haag, maar een Japans themapark dat volstaat met nagebouwde Nederlandse klassiekers. Het moet niet gekker worden.

gekste overnachtingsplekken Nieuw-Zeeland

Beeld: www.silostay.kiwi.nz

#2 SiloStay in Nieuw-Zeeland

Een silo, die is toch voor graan? Niet in het dorp Little Rover in Nieuw-Zeeland. In hotel SiloStay slaap je in een ecologisch verantwoorde silo. Het idee van de oprichters: ‘De ronde silo en rustige omgeving nodigen onze gasten uit om eens diep bij zichzelf naar binnen te kijken.’ Juist.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/algemeen/halloween-top-10-angstaanjagende-hotels/”]

gekste overnachtingsplekken Bolivia

Beeld: www.palaciodesal.com.bo

#3 Palacio de Sal in Bolivia

Vergeet de bekende ijshotels in Lapland en IJsland. Bolivia heeft Hotel Palacio de Sal. Een hagelwit hotel, helemaal gemaakt van zout. De grond, de muren, de plafonds, alles. Zelfs het meubilair in dertig kamers is van zout! Het hotel staat midden op een zoutvlakte en dat levert ’s avonds verbluffend mooie plaatjes op.

#4 The Dog Bark Park Inn in de VS

In de Amerikaanse staat Idaho staat The Dog Bark Park Inn. Een hotel in de vorm van een hond. Check het filmpje hierboven maar als je ons niet gelooft. Fikkie is ook welkom!

gekste overnachtingsplekken Amsterdam

#5 Hotel Faralda NDSM Crane Hotel in Amsterdam

Ook even wat Nederlandse input in deze lijst: het Crane Hotel Faralda. Dat is dus het hotel in die gigantisch hoge kraan op de voormalige scheepswerf in Amsterdam. Een unieke plek. Het krijgt van jullie dan ook een dikke 10. ‘Bucketlist experience!’, schrijft hoogslaper Dennis.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/algemeen/top-10-vreemdste-hotels/”]

gekste overnachtingsplekken Naypidaw

Beeld: Renée van Heteren

#6 Ieder hotel in de stad Naypidaw, Myanmar

De persoonlijke favoriet van jullie reisblogger: ieder hotel in Naypidaw, de hoofdstad van Myanmar. Ik hoor je denken: de hoofdstad is toch Yangon? Was, ja. Tot de regering in 2002 ineens bedacht om een nieuwe hoofdstad uit de grond te stampen. Naypidaw is gigantisch, alleen… er woont bijna niemand. Alle hotels staan in een door de overheid aangewezen gebied. En die zijn dus ook leeg. Voor een paar tientjes slaap je in een 5-sterren hotel en word je in golfkarretjes rondgereden. Een bizarre ervaring.

#7 Propeller Island City Lodge in Berlijn

Een regelrecht freakhotel, dat is Propeller Island City Lodge in de Duitse hoofdstad Berlijn. Iedere kamer heeft een ander thema. Eén ding hebben ze gemeen: bizar zijn ze allemaal! In de grafkistsuite slaap je in een – je voelt hem al aankomen – grafkist. En er is ook een echte ‘op zijn kop’-kamer waar het bed en de tafel aan het plafond hangen! Het hotel krijgt op dit moment een facelift, maar gaat over een tijdje weer open.

gekste overnachtingsplekken Zanzibar

Beeld: www.themantaresort.com

#8 Manta Resort op Pemba Island bij Zanzibar

In eerste instantie lijkt Manta Resort op het afgelegen Pempa Island bij Zanzibar een ‘gewoon’ fantastisch resort. Maar boek je de onderwaterkamer, dan vallen de schellen je van de ogen. ’s Nachts gaan de spotlights aan en tuur je eindeloos uit de grote ramen naar de wonderlijke vissenwereld die aan je voorbij trekt.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/bijzonder/5-keer-slapen-op-grote-hoogte/”]

gekste overnachtingsplekken Belgie

Beeld: www.uniquehoitelexperience.com

#9 Hotel La Balade des Gnômes in België

Een perfect hotel voor sprookjesliefhebbers. Bij La Balade des Gnômes (in het Belgische Heyd) kun je kiezen uit elf fantasievolle kamers die allemaal zijn gebouwd en ingericht rondom een mythisch verhaal. Je slaapt er bijvoorbeeld in het paard van Troje of de Gaudí-kamer.

#10 Nature Vice Skylodge in Peru

We knallen eruit met een (te) gekke slaapplek voor durfals. De Nature Vive Skylodges hangen namelijk aan een steile bergwand in de Heilige Vallei van de Inca’s in Peru, op honderden meters boven de grond. Check het filmpje hierboven vanaf minuut 2:25. Je slaapt in een glazen cocon die met stalen kabels aan de bergwand is vastgeketend. We zeiden het al: alleen voor de dapperen. Maar hee, het uitzicht mag er wezen!

Wat is de gekste plek waar jij ooit hebt geslapen? Vertel ons er alles over in de reacties!