Redactie - 1 mei 2018
Do before you die. Dat is waar een bucketlist om draait. Onderstaande activiteiten staan op onze Nederlandse bucketlist. Lees je mee?
Inhoudsopgave
Van 100 meter hoogte naar beneden abseilen. Daar heb je wel een beetje lef voor nodig. Het abseilen van de Euromast in Rotterdam is een zogenaamde vrije abseil; je zet je niet af tegen een wand, maar hangt helemaal vrij aan een touw. Spannend!
We blijven in de adrenalinesferen. Spring bijvoorbeeld van 60 meter hoogte boven de Noordzee. Deze ultieme Nederlandse ervaring geeft je zicht op de boulevard van Scheveningen en de stad Den Haag. Eenmaal beneden kun je de golven van dichtbij aanschouwen. Cool!
Wij doen hier een voorzetje voor het restaurant, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een te gekke sterrenzaak. Dineren op Vuurtoreneiland is uniek omdat je ervaring al op de boot begint. Je vaart af in Amsterdam en krijgt een aantal gangen op de boot. Het hoofdgerecht en dessert krijg je op deze prachtige locatie op Vuurtoreneiland geserveerd.
[article href=”https://www.zoover.nl/blog/eten-drinken/iets-vieren-bijzondere-restaurants-nederland/”]
Uit ons blote hoofd: Zaanse Schans, Volendam, Waterwerken, afsluitdijk, Keukenhof, kaasmarkt in Alkmaar, Kinderdijk, rondje klassieke musea, you name it. Neem de tijd om al deze bijzondere items af te vinken en geniet van ons prachtige land.
Geweldig dat we dat in Nederland kunnen toch? Lekker met z’n allen de modder in op zoek naar beestjes en genieten van de natuur. Allemaal onder begeleiding van een professionele gids. Wadlopen moet je als Nederlander echt een keer gedaan hebben.
[article href=”https://www.zoover.nl/blog/tips/tips-bungalowvakantie-lauwersmeergebied/”]
Kies 1 jaar en bezoek iedere maand een andere hoofdstad. Misschien ken je sommige steden al goed, maar kies dan unieke musea of activiteiten om je citytrip bijzonder te maken. Combineer ze met een nachtje weg in deze best gewaardeerde hotels:
Niet de meest gezellige activiteit, maar wel heel leerzaam. Eigenlijk moeten alle Nederlanders kamp Westerbork bezoeken of bezocht hebben.
Even wat luchtigers. Je moet duimen voor de perfecte weersomstandigheden, maar een vlucht in een zweefvliegtuig zal je altijd bijblijven. Je kunt deze activiteit ondernemen in Gelderland, in Teuge.
Wat dacht je van een yurt, woonwagen of safaritent? Glamping is helemaal hip en er zijn ook in Nederland hele bijzondere plekken om een nachtje te vertoeven. Voor welke overnachting kies jij?
[article href=”https://www.zoover.nl/blog/kamperen/yurt-woonwagen-safaritent-glamping-is-nog-immer-trend/”]
Beleef de Nederlandse kust op een blokart! Een van de reviewers op Zoover zegt: ‘Mooi om te leren en best wel goed en veilig geregeld… op een prachtig strand. Een aanrader als je beetje sportief bent.’
Welke Nederlandse bucketlist-activiteiten staan er op jouw lijstje? Wij zijn benieuwd! Laat je het ons weten in een reactie?