Beroemde eilanden: verwachting versus werkelijkheid

Redactie - 18 april 2018

Beroemde eilanden: verwachting versus werkelijkheid

Redactie - 18 april 2018

Het is pijnlijk, maar we moeten het er toch een keer over hebben. Over vakanties die gewoon dik tegenvallen. Bijvoorbeeld als dat ‘idyllische Mediterrane eiland’ tóch niet zo onontdekt blijkt te zijn. Eén opsteker: je bent niet de enige die dit weleens overkomt. Check deze 5 beroemde eilanden: verwachting versus werkelijkheid.

Lezerswaarschuwing: neem dit niet té serieus. Deze eilanden zijn zeker nog de moeite van het bezoeken waard!

Balen op Bali

Bali is en blijft een paradijs op aarde. Maar helaas liggen de stranden soms vol met rotzooi, zoals je op de rechter foto ziet. Dit komt door al het plastic afval in zee. Vooral in het regenseizoen spoelt dit massaal aan op de Balinese stranden. De overheid én burgers doen er veel aan om de stranden schoon te houden, maar dat lukt nog niet altijd.

Wil je ouderwets genieten van een schoon wit strand op Bali? B&B-eigenaren Marcello en Jolanda van Home Bali Home houden zielsveel van het eiland en wijzen je graag de weg. Dat lezen we in jullie reviews. Zoals in die van Hans (een 10): ‘Marcello kent Bali op z’n duimpje en regelt trips of wijst je de weg. Ook naar de niet zo gangbare pareltjes van dit prachtige eiland.’

Eilanden verwachting versus realiteit Santorini

Aansluiten op Santorini

Het Griekse eiland Santorini ben je misschien al tegengekomen in een viral ‘expectation vs reality’-lijstje. Het eiland werd de afgelopen jaren namelijk bijna letterlijk platgelopen door toeristen. De grote boosdoener: cruiseschepen, die per dag soms wel 10.000 passagiers over het eiland uitspuwden.

De Griekse overheid neemt sinds 2017 maatregelen en stelde een maximum van 8.000 cruiseschippassagiers per dag. En met succes, want het Santorini krijgt van jullie een 8,6. Vakantiegangers raden wel aan om buiten het hoogseizoen te gaan.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/in-beeld/vakantiekiekjes-ton-jeanette-we-jaren-op-santorini-verheugd/”]

Eilanden verwachting versus werkelijkheid Koh Phi Phi

 

Dringen op Koh Phi Phi

Hoe een kaskraker het Thaise eiland Koh Phi Phi de kop koste. Nou ja, een beetje dan. In de film The Beach zwemt een (toen nog) frisse Leonardo DiCaprio naar de (toen nog) prachtige Maya Bay op het kleine eiland. Sindsdien ziet de baai er niet meer zó – zie foto links – maar zó – zie foto rechts – uit.

Gelukkig zijn er toch nog rustige plekjes op Koh Phi Phi, zoals het vakantiepark Phi Phi Island Village Beach Resort & Spa. Vakantieganger Raymond noemt het zelfs de hemel: ‘Heerlijk relaxen! Wat een plek om te onthaasten na een rondreis door Thailand. Hier waan je je echt een miljonair!’

Eilanden verwachting versus werkelijkheid Terschelling

Schuilen op Terschelling

Nogmaals: neem de foto’s met een korreltje (zee)zout. Maar ja, er zit wel een kern van waarheid in. Denk je aan Terschelling, dan denk je aan Oerol. En denk je aan Oerol, dan zie je jezelf al dansen op dat strand. Glas wijn in de hand en genieten van de muziek, het theater én de zon. Helaas, het blijft Nederland. Dus dikke kans dat je een groot deel van de tijd verregend zit te koukleumen in je tent. Maar het is er wél gezellig!

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/dagje-uit/leukste-lentefestivals-in-2018/”]

Eilanden verwachting versus realiteit Khao Phing Kan

Proppen op Khao Phing Kan

Nog een Thais eiland dat net iets té populair werd door een blockbuster: Khao Phing Kan in de baai van Phang Nga. Beter bekend als het James Bond-eiland. Nadat James Bond hier in 1974 over het strand holde, wordt het eiland overspoeld met vakantiegangers. En dat levert dit soort overbevolkte plaatjes – zie foto rechts – op.

Heb jij ook weleens een vakantie gehad die heel anders uitpakte dan je had verwacht? Deel je verhaal met ons in de reacties!