Barcelona bij nacht: 3 tips

Redactie - 23 april 2017

Barcelona bij nacht: 3 tips

Redactie - 23 april 2017

Shoppen, sightseeing, strand-hangen … een stedentrip naar Barcelona vliegt voorbij. Vervang je Hollandse ‘6-uur-etenstijd’ mentaliteit voor een mediterraanse variant en je hebt nog veel meer tijd om alles uit je weekend te halen. Dans de Rumba, partycrash het lokale buurtfeest, nip aan je sangria en ervaar het nachtleven van Barcelona!

Tip 1: Crash de (gratis) straatfeestjes

Buurtfeest, kunstbazaar, rock concert: een Festa Major is alles in één. Een authentiek Catalaans straatfeestje mag dan ook absoluut niet ontbreken in jouw weekendje Barcelona! Pak het groots aan en ga voor het wereldberoemde Festa Major de Gràcia, dat al sinds 1817 wordt gehouden in de straten van Gràcia. Deze wijk ten noorden van Parc Guell is acht dagen lang de allerbeste plek van heel Barcelona om een feestje te vieren. Dit jaar is het feest van 12 t/m 21 augustus. 

Nachtleven van Barcelona - La RambaTip 2: Go Local

Van wereldberoemde DJs in de bar BeCool tot de nieuwste techno-sensaties in club Macarena: tijdens een weekendje weg in Barcelona kun je losgaan op muziek van over de hele wereld. Toch liever in Catalaanse sferen blijven? Dan is Gran Bodega Saltó een topkeuze. In deze bar is de kans namelijk groot dat je wordt getrakteerd op een liveoptreden van de Catalaanse Rumba. Wil je nog veel meer proeven van de local vibe? Begin dan je avond met een uitgebreide tapas-picknick in het Parc de la Ciutadella. Op die heerlijke Spaanse zomerse avondjes barst het hier van de muzikanten, dansers en locals die zich opmaken voor een hele lange nacht.

Het nachtleven van Barcelona komt overigens wel met één klein bezwaar: het risico dat je de volgende dag tot niet veel meer in staat bent dan het sightsee-en van het hotelzwembad… Maar bij de volgende hotels weet je zeker dat er de volgende dag een lekker ligbedje voor je klaarstaat:

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/?p=71560″]

Nachtleven Barcelona - FestivalsTip 3: Check Barcelona’s festivalagenda

Je kunt natuurlijk neerploffen bij de eerste de beste tapas bar en kijken wat de nacht brengt. Voor het geval je het liever op zeker speelt, hebben we een paar data voor in je agenda:

  • Pride Barcelona: niet één maar tien(!) dagen feest. Dit jaar is de Gay Pride van Barcelona van 28 juni tot 9 juli.
  • Grec Festival: Theater, dans, muziek: in de maand juli zijn de podia van het Grec Festival overal in de stad terug te vinden.
  • Sant Joan: het maakt eigenlijk niet zoveel uit waar je in Barcelona bent. Als je er op 23 juni maar bij bent! Op die dag is het Sant Joan festival werkelijk overal. In de vorm van gigantische gezellige kampvuurtjes op het strand, gezellige concerten, dansvoorstellingen en spectaculaire vuurwerkshows op heel veel locaties in de stad. Slapen is sowieso geen optie.

Wat is volgens jou de beste plek om het nachtleven van Barcelona te ervaren? Laat het ons weten in de comments!