Agriturismo’s en meer: bijzonder verblijven in Piemont!

Redactie - 5 februari 2018

Agriturismo’s en meer: bijzonder verblijven in Piemont!

Redactie - 5 februari 2018

Hoe maak je een vakantie in het schitterende Italiaanse Piemont nog specialer? Precies, door te verblijven in een door groen omgeven en sfeervolle agriturismo! Verscholen tussen wijnranken en glooiende heuvels liggen de meest prachtige accommodaties. Wij selecteerden drie plekken om bij weg te dromen én geven extra tips voor een onvergetelijk verblijf.

Waarom een Agriturismo?

Wie het gevarieerde landschap van Piemont in alle rust wil ervaren, doet dat het beste met een verblijf in een sprookjesachtige agriturismo. En daarmee overdrijven we niet. Wanneer je verblijft in een karakteristieke boerderij, luxe suite of comfortabel appartement, ontdek je het échte landleven van Italië. Niet zelden laten de gastvrije eigenaren je graag kennismaken met lokale lekkernijen, uiteraard in combinatie met een goed glas wijn. Lees verder en ontdek wat deze accommodaties zoal te bieden hebben.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/eten-drinken/culinair-genieten-ervaar-slow-food-vakantie-piemont/”]

In het groen bij Gasthof La Traversina

Hou je van rust en ruimte, maar vooral van groen? Dan is er geen betere accommodatie denkbaar dan het schilderachtige Gasthof La Traversina. Het karakteristieke gebouw is ruim driehonderd jaar oud en ademt historisch Piemont. Je verblijft in een van de sfeervolle kamers met accenten zoals een originele stenen muur met bijpassend meubilair. Werkelijk alles is op elkaar afgestemd! Veel tijd zul je echter niet doorbrengen op je kamer. Daarvoor is de omgeving nét iets te mooi. Wanneer de zon zijn kracht toont, ontspan je bij het fraaie zwembad. Of je trekt je wandelschoenen aan voor een schitterende wandeling door sprookjesachtige valleien.

Agriturismo Podere La Piazza

Rijdend tussen de kilometerslange wijngaarden doemt in De Langhe ineens een stipje op. Je zou hier maar overnachten! Agriturismo Podere La Piazza is hét voorbeeld waarom deze manier van overnachten zo bijzonder is. Het leven op de boerderij gaat heerlijk traag met een focus op het bereiden en proeven van lokale gerechten in combinatie met frisse wijnen. Wanneer je even genoeg hebt van het panoramische uitzicht (alsof dat zou kunnen), ligt truffel-walhalla Alba slechts vijftien kilometer verderop. Ook een bezoek aan hoofdstad Turijn behoort tot de mogelijkheden. Vanuit deze sprookjesachtige uitvalsbasis kun je letterlijk alle kanten op.

Vakantiehuis Cascina Bricchetto Langhe

Op vakantie met een wat groter gezelschap in de omgeving van Piemont? Bij Cascina Bricchetto Langhe verblijf je in je eigen paradijs. Gevoelsmatig in de middle of nowhere, maar in realiteit op slechts een half uur rijden van de mooiste plekken die de regio rijk is. Wandel vanuit je overnachtingsplaats over de groene heuvels waarbij je altijd een prachtig uitzicht tot je beschikking hebt. Niet verwonderlijk op een hoogte van ruim vijfhonderd meter! Kinderen leven zich uit in de verrassend mooie speeltuin. Het grootste plezier zul je ze echter doen met een overheerlijke traktatie van chocola.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/tips/5x-gevarieerd-genieten-piemont/”]

Top-tips in veelzijdig Piemont

  • Verruil je idyllische uitvalsbasis tijdelijk voor een bezoek aan dé toeristische trekpleister van Piemont: Lago Maggiore
  • De mooiste wandelingen in Piemont maak je in het Nationale Park Gran Paradiso. Trek je wandelschoenen aan en gáán!
  • Totaal Turijn: volg de geur van heerlijke chocola in het historische centrum van Turijn. Of ga een middag shoppen.
  • Heeft de eigenaar van je agriturismo je getipt over witte truffels? Nergens smaken ze zo goed als in Alba. Absolute aanrader!

Natuurlijk is er nog veel meer te zien en te beleven in Piemont. Ben jij er al eens geweest? Zo ja, dan horen wij graag jouw tips en aanvullingen!