De mooiste onontdekte plekjes in Europa

Redactie - 9 mei 2018

De mooiste onontdekte plekjes in Europa

Redactie - 9 mei 2018

Geheime plekken, verborgen juwelen, hidden jems en absolute must sees. We trakteren je op maar liefst 9 mooie en onontdekte plekjes in Europa!

Azoren - onontdekte plekjes in Europa

Azoren

1. Azoren, Portugal

Deze eilandengroep die bij Portugal hoort heeft vulkanen, felblauwe kratermeren, schattige vissersdorpjes, een rijke natuur en ontelbaar veel wandelmogelijkheden. De negen eilanden van de Azoren behoren niet voor niets tot een van de vele onontdekte plekjes in Europa.

Perast - onontdekte plekjes in Europa

Perast

2. Perast in Montenegro

Het kustplaatsje Perast in Montenegro staat bekend om z’n Venetiaanse architectuur. De bekendste bezienswaardigheid is het eilandje Gospa od Škrpjela in de baai van Kotor met daarop een bedevaartkerkje. Een slaaptip in de buurt is het vriendelijke Camping Auto kamp Lara.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/ontdekken/5x-mooiste-autoroutes-in-europa/”]

Dachstein Skywalk - onontdekte plekjes in Europa

Dachstein Skywalk

3. Halstatt in Oostenrijk

De Hallstätter See in het schilderachtige Halstatt behoort tot de mooiste meren van Oostenrijk, net als dat de Dachsteingletsjer tot de mooiste gletsjers behoort. Hier kun je tegenwoordig overheen lopen via de Dachstein Skywalk: een brug die bijna 400 meter boven de ijsmassa hangt.

Covadongaklooster - onontdekte plekjes in Europa

Covadongaklooster

4. Asturië in Spanje

Asturië heeft het allemaal: bergen, kust, stranden, historische steden en een keuken om je vingers bij af te likken. Zeker niet overslaan: het Covadongaklooster bij de ingang van het spectaculaire Picos de Europa Nationaal Park.

Mdina - onontdekte plekjes in Europa

Mdina

5. Mdina op Malta

Mdina is de mooiste plaats in Malta. Naast de ongerepte natuur beschikt het kleine eiland ook over een enorm culturele rijkdom. Zo vind je in Mdina oude paleizen en barokke bouwwerken. Slapen in stijl doe je bij het 17e-eeuwse paleishotel The Xara Palace.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/top-4-mooiste-dorpen-en-steden-montenegro/”]

Gjirokastra -onontdekte plekjes in Europa

Gjirokastra

6. Gjirokastra in Albanië

In de stad Gjirokastra in het zuiden van Albanië vind je een bijzondere mix van Griekse en Ottomaanse architectuur. Anja zegt op Zoover: ‘Gjirokastra is een prachtig stadje met een hele prettige sfeer. Het staat op de Werelderfgoedlijst van de Unesco en daar staat het terecht. Wij sliepen in het fijne Kotoni Guesthouse.’

St Michael's Mount - onontdekte plekjes in Europa

St Michael’s Mount

7. St Michael’s Mount in Groot-Brittannië

Iedereen kent Le Mont Saint Michel in Frankrijk, maar de St Michael’s Mount in Engeland is veel minder bekend, maar zeker niet minder imposant. ‘Je loopt over een pad naar het kasteel bij laagtij en bij hoogtij wordt er met kleine bootjes over en weer gevaren. Het kasteel is echt de moeite waard. Het is een hele klim er naartoe maar dan heb je een mooi uitzicht over de oceaan.’ (Reviewer Ted op Zoover)

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/bijzonder/de-mooiste-treinreizen-door-europa/”]

Uvacrivier - onontdekte plekjes in Europa

Uvacrivier

8. Uvacrivier in Servië

De Uvacrivier baant zich slingerend een weg door het bergachtige gebied van dit nationale park in Servië en heeft in de loop van de eeuwen deze kloof gevormd die op sommige plaatsen honderd meter diep is. Als je goed oplet spot je er misschien wel de zeldzame vale gier.

Bastei - onontdekte plekjes in Europa

Bastei

9. Saksisch Zwitserland in Duitsland

Driehonderd meter hoge zandstenen rotsformaties genaamd de Bastei zorgen in Saskisch Zwitersland in het oosten van Duitsland voor een merkwaardig landschap. De berg ligt aan de oever van de Elbe en is onderdeel van het Nationaal Park Sächsische Schweiz en een klimgebied dat doorloopt tot in Tsjechië en Boheems Zwitserland.

Heb jij een van deze onontdekte plekjes in Europa bezocht? Laat een review achter en vertel hoe het was!