5x waarom Cappadocië op jouw bucketlist hoort

Redactie - 11 april 2018

5x waarom Cappadocië op jouw bucketlist hoort

Redactie - 11 april 2018

Weet je welke bestemming echt niet op jouw vakantiebucketlist mag ontbreken? Cappadocië. Capa..wat? Ja, Cappadocië: een onbeschrijfelijk bijzonder stukje aarde in Turkije! Prachtig voor een vakantie in de zomer én in de winter. Vijf redenen waarom Cappadocië op jouw bucketlist moet.

Cappadocie man op rotsen

Reden 1: sprookjesachtig landschap boven de grond…

In de binnenlanden van Midden-Turkije ligt Cappadocië. Een sprookjesachtig landschap dat vooral bekend staat om de ‘feeënschoorstenen’. Check de foto hierboven maar. Deze bizarre rotspilaren zijn ontstaan doordat het regenwater het zachte steen onderaan sneller wegspoelt dan het harde steen bovenaan. Volgens de vele legendes in dit gebied zouden er feeën in de rotsen wonen.

En als we de review van vakantieganger Tim moeten geloven, ga je die sprookjes bijna geloven als je er rondloopt: ‘Een wandeling door de kale, haast buitenaards aandoende valleien is zeker een unieke ervaring. Achter veel plekken in het landschap gaan mysterieuze legenden schuil. Zo zouden bepaalde pilaren versteende prinsessen zijn, en herbergt de regio volgens de overlevering een grote goudschat…’

Cappadocie woningen

Reden 2: …maar ook ondergronds

Grotkerken, grotwoningen, graftombes en opslagplaatsen: in Cappadocië gaat er een hele wereld schuil onder de grond. In totaal telt het gebied 36 ondergrondse stadjes, die vroeger vooral werden gebruikt als schuilplaats bij aanvallen van rivaliserende groepen. Kaymakli is de grootste en bekendste. De ondergrondse stad zit superslim in elkaar. Het is een soort doolhof van tunnels over meerdere verdiepingen, met luchtkanalen voor zuurstof. Als je durft, kun je de eerste vier verdiepingen bezoeken.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/tips/9x-bijzonder-overnachten-in-turkije/”]

Cappadocie hotel in grot

Reden 3: slapen doe je er in stijl

Slapen in de stijl van het landschap, dat doe je in Cappadocia Cave Suites. Dit hotel staat in het stadje Göreme, midden in Cappadocië. In sommige suites slaap je echt ín een grot. Maar dan wel een grot met alle comfort en luxe die een mens nodig heeft op vakantie natuurlijk.

Een andere accommodatie waar jullie heel enthousiast over zijn is Pension Kemal’s Guest House, gerund door het Turks-Nederlandse paar Kemal en Barbara. Elise geeft een 9 en dácht er voor eventjes heen te gaan, maar kwam er niet meer weg: ‘Kemal’s Guesthouse is een plek met een fijne, ongedwongen sfeer en vele mogelijkheden. Het eten van Kemal is heerlijk en de wandelingen met Barbara zijn prachtig en gezellig!’

Cappadocie ballonvaart

Reden 4: je kunt er een ballonvaart maken

Er is geen mooiere plek op aarde voor een ballonvaart dan Cappadocië. Stel het je maar voor: je stijgt net voor zonsopkomst op, ziet het sprookjeslandschap langzaam licht worden en zweeft daar in alle rust en stilte overheen. Vanuit je luchtballon zie je nog beter hoe uitgestrekt dit buitenaardse landschap is. De review van Sohveld spreekt boekdelen: ‘Dit was mijn hoogtepunt, het gebied leent zich er bij uitstek voor. Zonsopkomst, stilte, genieten!’

Cappadocie paardrijden

Reden 5: of je gaat met een paard op pad

Als je al een paar mooie wandelingen door Cappadocië hebt gemaakt, is het tijd om op de rug van een paard te springen. Met een paard kun je op een leuke manier grotere afstanden afleggen door dit grillige landschap. Je kunt zelfs kiezen voor een meerdaagse trektocht. Tentje mee en eindeloos genieten onder een overweldigende sterrenhemel.

Cappadocie rotspilaren

Bonusreden 6: je kunt er heel veel flauwe grappen maken

Oké, deze bonusreden kúnnen we gewoon niet weglaten. Ook al is hij nogal flauw. Maar het is waar: er staan in Cappadocië veel rotspilaren die iets weg hebben van een euh… fallus. De foto hierboven spreekt voor zich. Gegiechel en flauwe grappen gegarandeerd!

Waar gaat jouw ideale droomvakantie heen? Vertel het ons in de reacties!