Slapen op grote hoogte? Dat kan hier!

Redactie - 15 februari 2018

Slapen op grote hoogte? Dat kan hier!

Redactie - 15 februari 2018

Is vakantie voor jou meestal hét hoogtepunt van het jaar? Met deze vijf inspirerende ideeën maak je van je vakantie niet alleen figuurlijk, maar ook létterlijk een hoogtepunt. Slapen op een berg, in een vuurtoren of een glazen iglo: hoe hoger (of noordelijker), hoe beter! Geen zorgen, de meeste tips zijn ook geschikt voor mensen met hoogtevrees.

1.      Slapen in een boomhut

Geef het maar toe. Hoe oud je ook bent: slapen in een boomhut, dat wil je gewoon. Op camping Geversduin in Castricum kan het. Midden in het bos, op fietsafstand van het strand staan heerlijke boomhuizen. Camping Torentjeshoek in Dwingelo heeft ook boomhutten. Caroline sliep er met haar gezin en had er de tijd van haar leven. Ze geeft hun verblijf zelfs een tien. ‘Echt een succesnummer!’, schrijft ze. ‘Lekker chillen in de hangmatten met het echte ‘bosgevoel’.

2.      Slapen in het hoge noorden

Vanuit de lage landen naar het hoge noorden van Europa. Een vakantiehuis in Lapland is sowieso een sprookjesachtige ervaring. Stel je even voor: je logeert in een glazen iglo en kunt vanuit je bedje het noorderlicht bekijken! Richard deed dat in het Finse Kakslauttanen Hotel en hij beoordeelt zijn verblijf met een dikke tien. ‘Onbeschrijfelijk geweldig. Uit mijn eigen privé-sauna naar buiten kijkend, zag ik een rendier voorbij komen.’ Groningen, move over, want er gaat niks boven Lapland!

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/3x-reizen-naar-noorderlicht/”]

3.      Hoog slapen in Harlingen

‘Hoog en droog pal aan de Waddenzee en de haven van Harlingen. Fantastisch uitzicht en met alle voorzieningen die je je kunt wensen!’ Beter dan Ingrid kunnen wij dit bijzondere vakantiehuis niet omschrijven. Zij bracht een prachtige midzomernacht door in de 24 meter hoge vuurtoren van Harlingen.

Het Friese Harlingen is een topper als het om vakantie vieren op hoogte gaat. Je kunt er namelijk ook logeren in de Havenkraan. Wat jullie het mooiste aan deze slaapplek vinden? Dat je zelf het uitzicht bepaalt. Klim in de cabine (op zeventien meter hoogte) en zet met de knuppel 65.000 kilo staal in beweging. De kraan kan de volle 360 graden ronddraaien. ‘Dit moet je echt meegemaakt hebben’, schrijft Edith enthousiast.

4.      Een droomvlucht in je slaap

Slapen in een vliegtuig? Dat doet niemand voor zijn plezier. Behalve als het in de Vliegtuigsuite bij luchthaven Teuge is. Dit omgebouwde vliegtuig is nu een luxe hotelkamer voor twee personen, met sauna en bubbelbad. Oké: opstijgen is er niet bij, maar vakantieganger Gino bereikte er toch de zevende hemel. Hij schrijft in zijn review. ‘Geweldige ervaring, op en top luxe. Kom hier graag nog een keer terug!’

5.      Diepe slaap op hoge pieken

De Mont Blanc is met zijn 4810 meter de hoogste berg van Europa, dus die mag in dit lijstje niet ontbreken. Aan de voet van de Mont Blanc ligt het stadje Chamonix, waar je de keuze hebt uit meerdere vakantiehuizen. Door de grote hoogte is het er lekker fris en dat is goed voor je nachtrust. Blijf je liever wat dichter bij huis, maar wil je wel de hoogte in? Dan kies je natuurlijk voor een vakantiehuis in het Limburgse Vaals. Dat ligt toch ook op een indrukwekkende 322 meter boven de zeespiegel!

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/bijzonder/3x-bijzonder-overnachten-europa/”]

Wil je kans maken op een op een lang weekend weg naar keuze bij RCN Vakantieparken? Tik dan voor zondag 18 februari een review van jouw vakantieverblijf op Zoover!