4x overweldigende natuur in de Algarve

Redactie - 7 augustus 2018

4x overweldigende natuur in de Algarve

Redactie - 7 augustus 2018

In de Algarve kijk je je ogen uit, de wonderschone natuurgebieden lenen zich perfect voor mooie wandelingen, fietstochten, surfen of om er juist compleet tot rust te komen.

© Algarve Tourism Bureau

© Algarve Tourism Bureau

1. Natuurpark Ria Formosa

Het natuurgebied Ria Formosa ligt naast Faro en bevat veel jong groen, stille wateren en is omgeven door heuvels. Je vindt hier vijgen, amandelen, olijven en johannesbrood. Tip van Zoover: bezoek de Torre de Aires, hier word je getrakteerd op een schitterend uitzicht.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/zoover-awards/bbs-vakantiehuizen-appartementen-en-lodges-portugal-maken-kans-op-zoover-award/”]

© Rota Vicentina

© Rota Vicentina

2. Natuurpark Costa Vicentina

De Costa Vicentina is perfect terrein voor wandelaars, paragliders, vogelspotters en surfers. Zeker voor deze laatste groep is dit gebied een ware trekpleister. Omgeven door rotsen, de aanwezigheid van goede golven en een breed zandstrand zorgen voor een uniek stukje Europa.

© Algarve Tourism Bureau

© Algarve Tourism Bureau

3. Rocha da Pena

Een leistenen klif van 479 meter hoog, dat maakt wel impact! Zeker als je ziet dat deze in een rotsformatie temidden allemaal vriendelijk ogende heuvels staat. Rocha da Pena is een kleurrijk geheel met 390 plantsoorten en 122 soorten vogels. Je kunt hier prachtig wandelen en van het natuurschoon genieten.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/algemeen/5x-mooie-plekjes-aan-kust-portugal/”]

© Algarve Tourism Bureau

© Algarve Tourism Bureau

4. Sapal de Castro Marim e Vila Real de Sant António

Beter bekend als dé plek om vogels te spotten. Helemaal in het oosten van de Algarve, op de grens met Spanje, mondt de rivier de Guadiana uit in zee. Iets meer landinwaarts ligt het stadje Castro Marim en hieromheen light een moerasachtig gebied dat officieel tot natuurreservaat is uitgeroepen.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/algemeen/dit-zijn-de-6-beste-hotels-in-portugal/”]

Ben jij in de Algarve geweest? Schrijf een review over de bestemming, activiteit of accommodatie op Zoover en help andere vakantiegangers.