10x natuurjuweeltjes in eigen land

Redactie - 31 augustus 2018

10x natuurjuweeltjes in eigen land

Redactie - 31 augustus 2018

Voor de mooiste natuur de halve wereld over reizen? Helemaal niet nodig! Wij tippen de allermooiste natuurjuweeltjes, gewoon in Nederland!

Natuur nederland

Beeld: Unsplash | Vincent van Zalinge

Schelpen zoeken in het bos

Zoals je misschien wel weet, was Flevoland nog niet zo lang geleden een zeegebied. En dat zie je op een bijzondere manier terug in het Kuinderbos. Op de bodem van het bos zie je de schelpen uit de Zuiderzee zo liggen. Neem de kids mee en zoeken maar!

Schotse grazers in Holland

Ook voor de meest bijzondere beesten hoef je echt niet het vliegtuig te pakken. Wist je dat Schotse Hooglanders ook gewoon in Nederland grazen? Je spot ze in eilandgebied Tiengemeten. Een waanzinnig natuureiland in het Haringvliet.

Utrechtse Heuvelrug

Midden in ons eigen kikkerlandje ligt een giga natuurjuweel. Helemaal van de Grebbeberg bij Rhenen tot het Gooimeer bij Huizen: de Utrechtse Heuvelrug. Een waanzinnig natuurgebied waar je naar hartenlust kunt wandelen en fietsen. Door bossen en heidevelden en je komt zelfs langs kastelen en landgoederen.

Na een dagje in de natuur zin om in de stad te slapen? Jullie tippen deze accommodaties in het centrum van Utrecht:

Hotel Court Hotel City Centre Utrecht. Corry was onder de indruk van de gastvrijheid bij deze accommodatie: ‘Zelden zo’n aardige en behulpzame receptioniste meegemaakt! Fijn hotel, heerlijke bedde , lekkere toiletartikelen, comfortabele douche en middenin het oude centrum. Leuk terras om nog even een drankje te drinken!

Hotel NH Centre Utrecht. Volgens Sara ‘een erg mooi hotel op een perfecte locatie!

Unieke zomersneeuw

Vind je vliegen vervelend in de zomer? Ga dan een naar het Utrechts natuurgebied in de Blauwe kamer. In de laatste week van augustus zie je hier het bijzondere natuurverschijnsel zomersneeuw. Duizenden eendagsvliegjes komen bij elkaar, prachtig om te zien. Ben je in één klap van je vliegenirritatie af!

Varen in de Biesbosch

Zin in een sportief uitje in de Nederlandse natuur? Stap in een kano in Nationaal Park Biesbosch! Routes zijn handig uitgezet vanuit het Biesboschcentrum Dordrecht en vanaf Natuurpoort Vissershang.

Voor het ultieme avontuur: neem je eigen tentje mee voor een overnachting op een paalkampeerplaats.

Waddenzee

Beeld: Unsplash | Mitch Lensink

Neem een duik in de Waddenzee

Van buiten lijkt de Waddenzee misschien niet heel bijzonder. Maar dat verandert helemaal als je de bijzondere onderwaterwereld ontdekt. Spot de bijzondere mossel- en oesterbanken, bijna alsof je tussen echt koraalrif duikt!

Nationaal Landschap Middag-Humsterland

Natuur en cultuur combineren? Ga naar Nationaal Landschap Middag-Humsterland in Groningen!. Dit indrukwekkende gebied is meer dan 5000 hectare groot. Bijzondere natuur loopt over in historische gebouwen. Je vindt er zelfs eeuwenoude boerderijen die nog in gebruik zijn.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/dagje-uit/nederland-ontdekken-per-trein-voor-een-prikkie/”]

Lauwersmeer

Nog zo’n natuurjuweeltje in het hoge noorden van ons land: Lauwersmeer. Je vindt deze bijzondere plas op de grens tussen Groningen en Friesland. Het water is zowel zoet als zout en dat zorgt voor een uniek ecosysteem.

Als het even kan, ga dan hier dan ´s avonds naartoe. In het gebied is haast geen luchtvervuiling, dus je de kans is groot dat je uitzicht hebt op een schitterende sterrenhemel.

natuurjuweeltjes nederland

Beeld: Unsplash | rawpixel

De Friese Oude Venen

Vogelliefhebbers hebben alle reden om nog iets langer in Friesland te blijven hangen. Met tientallen verschillende weidevogels is De Oude Venen the place to be voor spotters.

Ook voor kids is hier van alles te beleven. Ga op jacht naar uilenballen of maak een wandeling langs de verschillende uitkijkhutten. Neem een gids mee om alles te weten te komen over deze bijzondere natuur.

Een nachtje in de buurt blijven slapen? Reviewer Backer Paul tipt Vakantiepark Bungalowpark It Wiid. ‘Zeer aangename bungalows, netjes en goed ingericht, met heel veel speelmogelijkheden voor de kleintjes!’

De Zevenhuizerplas bij Rotterdam

De laatste juweel die zeker niet mag ontbreken in dit lijstje is de Zevenhuizerplas. Onder de rook van Rotterdam ligt deze plas waar je heerlijk kunt varen, of surfen. Liever een beetje luieren? Spreid je handdoek op een van de strandjes en geniet van de vogels om je heen.

Combineer een uitje in de natuur met een stedentrip in Rotjeknor. Slapen doe je in Hotel Inntel Rotterdam Centre (Zoover score: 8) of Suitehotel Pincoffs (Zoover score: 9,2).

Wat is jouw favoriete plek in de natuur in Nederland? Deel je tips in de reacties!