10x Romantische vakantiebestemmingen zonder kinderen

Lise - 1 februari 2023

10x Romantische vakantiebestemmingen zonder kinderen

Lise - 1 februari 2023

Samen genieten van een romantische vakantie met je geliefde? Er is altijd wel een goede reden voor te bedenken. Even weg van de kinderen en tot rust komen, of simpelweg omdat jullie erg van quality time houden. Valentijnsdag komt er weer aan, dus dat is een goed moment om een romantische vakantie te boeken met je partner! Wij hebben 10 romantische vakantiebestemmingen zonder kinderen voor je op een rijtje gezet. Ons hart gaat hier sneller van kloppen, die van jou ook?

1. La Dolce Vita in Italië

Italië is een van de landen die niet mag ontbreken tussen de romantische vakantiebestemmingen zonder kinderen. Natuurlijk kennen we allemaal het liefdesverhaal van Romeo en Julia dat zich in Italië afspeelt, maar Italië heeft meer dan dat! Met de prachtige steden vol historie, cultuur en kunst, zoals Rome, Florence en Venetië, biedt het land allerlei mogelijkheden voor een romantische vakantie. De heerlijke Italiaanse keuken, de wijngaarden en de adembenemende uitzichten over de Toscaanse heuvels maken het plaatje compleet. Een wandeling langs de kanalen van Venetië, een picknick in de tuinen van Tivoli, een boottochtje over het meer bij Como of naar de mooie streek Apulië. Italië heeft het allemaal!

Italië - romantische vakantiebestemmingen zonder kinderen

Verblijven op het Italiaanse platteland

Wij snappen wel dat vakantiegangers zo tevreden zijn over B&B Countryhouse Vista sull’oliveto. Deze adults only B&B ligt midden in de natuur en biedt alle ingrediënten voor een romantische vakantie op het Italiaanse platteland.

B&B Countryhouse Vista sull'oliveto
B&B Countryhouse Vista sull'oliveto

"We komen hier al jaren en elke keer is het weer geweldig. De ontvangst, de gastvrijheid, Heleens creative kookkunsten, de schone en comfortabele kamer, het uitzicht, de elke avond weer spectaculaire zonsondergang, de rust, de ruimte... Het is een van de mooiste plekken op aarde en volgend jaar komen we zeker weer terug." - Suzanne

Bekijk hotel

2. Divers Turkije

Turkije is een prachtige, romantische vakantiebestemming voor stellen die op zoek zijn naar een rustige en ontspannen vakantie. Met haar prachtige stranden, historische steden en adembenemende landschappen, biedt het land veel mogelijkheden voor een romantic getaway. De traditionele dorpjes en de prachtige architectuur van de oude steden zijn perfect voor een romantische wandeling. Ook de culinaire hoogstandjes en de prachtige zonsondergangen zorgen voor een romantische sfeer. Turkije heeft daardoor zeker een plekje verdiend tussen deze romantische vakantiebestemmingen zonder kinderen.

Turkije - romantische vakantiebestemmingen zonder kinderen

Verblijven aan de Turkse Rivièra

In de prachtige plaats Alanya in de Turkse Rivièra ligt het adults only hotel Selene Beach & Spa. Dit vijfsterren hotel is erg geliefd onder andere vakantiegangers en heeft een luxe en moderne uitstraling. Veel stellen gingen je voor naar dit mooie hotel!

Selene Beach & Spa
Selene Beach & Spa

"Heerlijk hotel. Prachtiche baai met gezellig privé strand, met podium, waar s'avonds dico is of Live bandjes spelen. Heel gezellig. Ook het eten (groot buffet) was prima, genoeg keus voor iedereen, en wij zijn best kieskeurig. De suite was Super de Luxe, heerlijke bedden." - Fam. de Oliveira

Bekijk hotel

3. Romantisch Rhodos

Rhodos is een prachtige en romantische vakantiebestemming in Griekenland. Met haar prachtige stranden, idyllische dorpjes en historische bezienswaardigheden is het de perfecte plek voor een onvergetelijke vakantie. Hier kun je genieten van een romantische wandeling langs de kust, een diner bij kaarslicht in een van de lokale tavernes of een ontspannen dag doorbrengen op een van de vele (privé)stranden. Of je nu op zoek bent naar ontspanning of avontuur, Rhodos biedt alles voor een romantische en onvergetelijke reis. Rhodos mag dus niet ontbreken tussen de romantische vakantiebestemmingen zonder kinderen!

Rhodos - romantische vakantiebestemmingen zonder kinderen

Verblijven op Rhodos

Op Rhodos zijn verschillende adults only accommodaties te vinden voor een romantische vakantie. Eén van de favorieten van andere vakantiegangers is Casa Cabana Boutique Hotel & Spa. Dit hotel heeft een luxueuze stijl en een liggen vlakbij zee. Alle ingrediënten voor een romantische vakantie!

Casa Cabana Boutique Hotel & Spa
Casa Cabana Boutique Hotel & Spa

"Luxe hotel en zeer modern ingericht. Het ontbijt en de service verder is ook zeer goed geregeld, het ontbreekt je nergens aan hier. Het zwembad is perfect en er zijn genoeg ligplekken beschikbaar gedurende de dag. Tevens ook nog gebruikt gemaakt van de spa wat ook zeer goed bevallen is." - Tom

Bekijk hotel

4. Genieten op Gran Canaria

Gran Canaria, een van de Canarische eilanden, is een prachtige bestemming voor een romantische vakantie. Het eiland biedt een ruim aanbod aan landschappen, van witte zandstranden tot groene bergen en prachtige rotsformaties. Er zijn ook veel mogelijkheden voor romantische activiteiten, zoals wandelen langs de kust, dineren bij zonsondergang of genieten van een ontspannen spa-behandeling samen. Bovendien is het eiland bekend om het milde klimaat, waardoor het een perfecte bestemming is voor een ontspannen vakantie het hele jaar door. Laat je verleiden door de charme van Gran Canaria en creëer onvergetelijke herinneringen met je partner. Het eiland staat niet voor niets in de top 10 romantische vakantiebestemmingen zonder kinderen.

Gran Canaria - romantische vakantiebestemmingen zonder kinderen

Verblijven op Gran Canaria

Overnachten in een adults only hotel op Gran Canaria biedt ultieme rust en ontspanning. Een perfecte plek hiervoor is Corallium Dunamar by Lopesan Hotels in Playa del Inglés. Hier geniet je zonder kinderen om je heen van de prachtige natuur, heerlijke restaurants en de fijne faciliteiten van het hotel.

Corallium Dunamar by Lopesan Hotels
Corallium Dunamar by Lopesan Hotels

''Fantastisch hotel, goede ligging, waarbij je alle kanten op kan. Het personeel is vriendelijk en dagelijks word je kamer goed schoongemaakt en krijg je nieuwe handdoeken, erg fijn! Heb je een voorkeur van schoonmaak? Dan is er een kaart die je kan invullen en op bed kan leggen, zo kan de schoonmaak rekening houden met je wensen. Balkon lamp gaat om half 12 's avonds uit, dus daar zou je evt. rekening mee moeten houden. Eten is enorm lekker en divers, in mijn ogen kom je niets te kort! Ik raad dit hotel zeker aan, wij hebben het top gehad!'' - Karlijn

Bekijk hotel

5. Eindeloos ontspannen in Egypte

Egypte is een mooi land mag zeker niet ontbreken tussen de romantische vakantiebestemmingen zonder kinderen. Hier geniet je van de indrukwekkende historische monumenten zoals de piramiden van Gizeh en de tempel van Luxor. Ook kun je ontspannen in een luxe spa of op de prachtige stranden aan de Rode Zee zoals in Sharm el Sheikh. Egypte biedt ook veel culturele activiteiten zoals dansshows, muziekoptredens en lokale markten. Hier kun je samen onvergetelijke herinneringen maken. Egypte is een ideale bestemming voor stellen die op zoek zijn naar een speciale vakantie. Voel je de romantiek al in de lucht hangen?

Egypte - romantische vakantiebestemmingen zonder kinderen

Verblijven in Egypte

Een adults only hotel in Egypte is de ultieme plek voor een ontspannen vakantie met zijn tweeën. Geniet van de rust en stilte, terwijl je naar de prachtige zonsondergang kijkt. Bij het SUNRISE Holidays Resort in Hurghada kun je romantisch overnachten. Het resort is al meerdere keren in de prijzen gevallen, dus ervaar het zelf!

SUNRISE Holidays Resort
SUNRISE Holidays Resort

''Het hotel is top en het personeel is ook zo vriendelijk, beleefd en behulpzaam. De kamers hebben een mooi uitzicht over het strand. De animatie is zeer aangenaam en niet opdringerig. De avondshows zijn gezellig. Het eten is superlekker en er is ook heel veel keuze. De zon is heerlijk. Top hotel.'' - Elise

Bekijk hotel

6. Prachtig Portugal

Portugal is een prachtig land en een ideale romantische vakantiebestemming voor stellen. Met haar prachtige kustlijn, historische steden en charmante dorpen biedt het land een perfecte mix van ontspanning en cultuur. De wijngaarden van het Douro-dal, de unieke architectuur van Porto en de gezellige sfeer van de straatjes in Lissabon zorgen voor een romantische sfeer. Voor de actieve stellen biedt Portugal ook allerlei activiteiten, zoals wandelen en surfen. Portugal is een geweldige keuze voor koppels die op zoek zijn naar een onvergetelijke vakantie zonder kinderen. Het is dus geen verrassing dat Portugal op deze lijst met romantische vakantiebestemmingen zonder kinderen staat.

Last minute all inclusive Portugal

Verblijven in Portugal

Een onvergetelijke ervaring: overnachten in een romantisch adults only hotel in Lagos in de Algarve. Een intieme sfeer en veel comfort vind je terug in het fijne hotel Dom Manuel. Dankzij de goede ligging en de prachtige uitzichten wordt dit de perfecte plek voor een romantische vakantie.

Dom Manuel Lagos Portugal
Dom Manuel

''Net zoals vorig jaar weer ontzettend genoten van dit verblijf. We zaten wel dit jaar in een ander gebouw Banana Suites, wel een ander sfeertje, maar ook erg goed. Het ontbijt was weer in 1 woord FANTASTISCH. Erg vriendelijk personeel. Minpuntjes? Kan ik echt niet bedenken. Tot volgend jaar!'' - Simone en Hans

Bekijk hotel

7. Marokko

Marokko is een mooie vakantiebestemming voor koppels die op zoek zijn naar romantiek en avontuur. De landelijke schoonheid van de Atlasbergen, de historische steden en de kleurrijke souks bieden een unieke ervaring voor een onvergetelijke vakantie zonder kinderen. Of het nu gaat om het ontspannen in een riad, het verkennen van de oude medina’s of het genieten van een traditioneel Marokkaans diner, Marokko biedt een overvloed aan mogelijkheden. Daarom hoort het land zeker thuis tussen de romantische vakantiebestemmingen zonder kinderen. Laat je betoveren door de magie van Marokko en maak herinneringen die je nooit zult vergeten!

Marokko - romantische vakantiebestemmingen zonder kinderen

Verblijven in Marokko

Een overnachting in een adults-only hotel in Marrakech is een luxe ervaring, waar rust en privacy centraal staan. Ideaal voor koppels die van stedentrips houden, maar wel de rust in hun hotel willen opzoeken. Dat kan uitstekend in Be Live Collection Marrakech, want dit ligt aan de kust van Marrakech. Een rustige ligging dus, maar met mogelijkheid om de drukte op te zoeken!

Be Live Collection Marrakech
Be Live Collection Marrakech

''Bij Be Live Marrakech hebben ze begrepen wat service en genieten is. Alles klopt, er is veel aandacht aan het eten besteed, voor ieder wat wils. De wijnen zijn ook erg smaakvol. De bediening is ontzettend vriendelijk. [...] De kamers zijn netjes en schoon evenals het hele hotel en de omliggende tuin. Wij gaan snel nog een keer naar Be Live, het was geweldig.'' - Andrea

Bekijk hotel

8. Mallorca

Mallorca is een veelzijdig eiland. Deze lijst met romantische vakantiebestemmingen zonder kinderen is niet compleet zonder Mallorca. Het eiland biedt adembenemende natuur, prachtige stranden en een levendige cultuur. Er is genoeg te doen voor koppels die op zoek zijn naar een romantische vakantie, zoals wandelen langs de kust, genieten van een romantisch diner bij zonsondergang of een dagje uitwaaien op een catamaran. Het eiland is ook bekend om zijn gezellige dorpen en steden, waar je kunt genieten van de lokale keuken en Spaanse cultuur.

Nieuwsbrief

Verblijven op Mallorca

Overnachten in een romantisch adults only hotel op Mallorca is een onvergetelijke ervaring. Verblijf in Cook’s Club Palma Beach, wat direct aan het strand van Playa de Palma ligt. De gezellige sfeer creëert een perfecte setting voor een romantische vakantie.

Cook's Club Palma Beach
Cook's Club Palma Beach

''De kamer is simpel, maar heeft alles wat je nodig hebt. Het eten is erg goed. De drankjes worden vers bereid en zijn erg lekker. Genoeg plek aan het zwembad met elke dag een dj die goeie muziek draait! Dus al met al een goede vakantie gehad en een top verblijf.'' - Ticho

Bekijk hotel

9. Kaapverdië

Wil je de romantiek met elkaar wat verderop zoeken? Dan is Kaapverdië een goede optie voor een romantische vakantiebestemming zonder kinderen. Je raakt niet alleen opnieuw verliefd op elkaar, maar je wordt ook verliefd op het eiland. Door de mooie natuurgebieden, rustige stranden en gezellige cultuur is een romantische vakantie naar Kaapverdië zeker een aanrader. Op het eiland en de andere eromheen is er genoeg te beleven en zien.

Kaapverdië - romantische vakantiebestemmingen zonder kinderen

Verblijven op Kaapverdië

Op Kaapverdië zijn er genoeg leuke accommodaties om romantisch te kunnen overnachten. Ga naar het leuke plaatsje Boa Vista waar hotel RIU Karamboa ligt. Hier kun je zorgeloos genieten van de all inclusive formule, de rust van een romantische bestemming zonder kinderen en een duik nemen in een van de zwembaden.

RIU Karamboa
RIU Karamboa

"Wat een verademing was dit hotel. De sfeer en inrichting waren goed. Hoofdgebouw erg netjes met ruime zit mogelijkheden. Medewerkers receptie deden alles voor je en met een glimlach die je niet snel meer vergeet." - Errol

Bekijk hotel

10. Verrassend Kroatië

We sluiten deze lijst met romantische vakantiebestemmingen zonder kinderen af met Kroatië. Je zou misschien niet zo snel denken aan Kroatië als romantische bestemming voor stellen, maar dat is onterecht! Kroatië heeft voor stellen veel te bieden, dus pas op dat dit charmante land je hart niet verovert. Dankzij de mooie landschappen en bergen om te ontdekken en de fijne stranden om te zonnen, zit er voor ieder koppel wel wat tussen. Je hoeft je zeker niet te vervelen samen in Kroatië.

Kroatië - romantische vakantiebestemmingen zonder kinderen

Verblijven aan de Kroatische kust

Vanuit een mooi adults only hotel genieten aan de Kroatische kust? Dan ben je aan het juiste adres bij Hotel Ola in Dalmatië. Dankzij de moderne uitstraling en het prachtige zwembad met uitzicht, ga je hier een heerlijke romantische vakantie tegemoet.

Hotel Ola
Hotel Ola

Samen genieten aan de Dalmatische kust? Kies dan voor Hotel Ola in Seget Donji. Dit stijlvolle hotel verwelkomt alleen volwassen gasten, dus dat wordt ongestoord genieten!

Bekijk hotel

Meer romantische bestemmingen zonder kinderen?

Wil je meer inspiratie over romantische vakantiebestemmingen? Lees dan ook het blogartikel Romantische vakanties in Europa voor twee.