Wat te doen in de zomervakantie?

Redactie - 29 augustus 2018

Wat te doen in de zomervakantie?

Redactie - 29 augustus 2018

Moet je in de zomervakantie per se de halve wereld overvliegen om een te gekke tijd te hebben? Welnee! In die (hopelijk) warme weken die je vrij bent kun je eindelijk eens dingen gaan doen die al zo lang op je lijstje stonden. Gewoon in eigen land! In dit blog geven we tips voor wat te doen in de zomervakantie.

Wat te doen in de zomervakantie?

Wat te doen in de zomervakantie? Iedereen zal er zo zijn eigen invulling aan geven, maar wat je eens zou kunnen overwegen:

  • Spreek eindelijk weer eens af met die oude vriend of vriendin
  • Daag jezelf uit en leer iets nieuws
  • Stap in de trein en ontdek nieuwe plaatsen
  • Ga zoveel mogelijk naar buiten!
  • Maak tijd voor wat je al tijden wilde doen

Bijkletsen in de vakantie

Het zal je bekend voorkomen: je probeert al tijden af te spreken met die ene vriend of vriendin of vriendengroep die je al veel te lang niet hebt gezien. Maar ja, werk en andere sociale verplichtingen maken dat een afspraak plannen vrijwel onmogelijk is. Maar nu niet! Wanneer je een paar weken vrij én in eigen land bent, moet het wel heel gek lopen willen jullie geen gaatje kunnen vinden. Geniet samen van een gezellig dagje uit in een leuke winkelstad als Utrecht of Alkmaar. Wil je écht bijkletsen? Maak er dan een weekendje van met een overnachting in Hotel Golden Tulip Alkmaar.

Avontuurlijke activiteiten

Staan spannende activiteiten als bungee-jumpen, duiken of een ballonvaart al een tijd op je bucketlist? Dan wordt het hoog tijd om die eens af te gaan vinken! Ja, gewoon in Nederland. Bungee-jumpen kan namelijk ‘gewoon’ in Den Haag. Ideaal om te combineren met een gezellig dagje weg of stedentrip. Net zoals een ballonvaart over je eigen woonplaats! Zo zag je je vertrouwde stad of dorp nog niet eerder.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/msn/dagje-weg-in-eigen-land-de-leukste-uitjes-deze-zomervakantie/”]

Verken Nederland per trein

Heb je altijd al eens een rondvaart in Leiden willen maken, een middag willen winkelen in Haarlem of willen chillen in het Vondelpark? Scoor een voordelige dagkaart en reis per trein naar je favoriete bestemming! Tijdens de vakantie zijn de treinen vaak niet druk en een gezellige en comfortabele manier van verplaatsen.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/vakantie-in-eigen-land-de-leukste-wateren-en-meren-van-nederland/”]

Ga naar buiten!

Vrijwel alle onderzoeken naar geluksfactoren zijn het er over eens: mensen worden blij van zon en buitenlucht. Met een dagje strand in Scheveningen, Noordwijk of Zeeland zit je natuurlijk altijd goed, maar ook de binnenwateren zijn een bezoek meer dan waard! Ga gewapend met een goedgevulde koelbox, en zachte badhanddoek én voldoende zonnebrand op pad en geniet van een onbezorgde middag aan het water. Wil je ’s avonds nog niet naar huis? Verleng dan je verblijf met een overnachting in Vakantiepark Stee Aan Zee.

Wat heb je altijd al willen doen?

Wanneer je een paar weken vrij bent, is dat hét uitgelezen moment om iets te doen wat je altijd al had willen doen. Je duikbrevet in vier dagen halen, een cursus fotografie volgen of misschien wel met de fiets naar Parijs? Oke, dat laatste lijkt wel verdacht veel op vakantie, maar feit is wél dat je met deze zee van tijd kunt doen waar je zin in hebt.

Wat wil jij doen in de zomervakantie? Laat het ons weten in de comments of inspireer anderen in een review.