Wat doe jij op Koninginnedag 2010?

- 19 april 2010

Wat doe jij op Koninginnedag 2010?

- 19 april 2010

konginnedag2010De vlag wordt weer uitgehangen en de oranje tompouce wordt veelvuldig genuttigd. Vrijdag 30 april is het weer Koninginnedag! Een oranje gloed zal weer over ons land trekken tijdens het grootste volksfeest van het land. De Koninklijke familie bezoekt dit jaar Zeeland, maar ook in andere steden zijn weer een groot aantal activiteiten gepland. Van vrijmarkt tot openluchtfeesten; Zoover heeft een paar leuke activiteiten voor je uitgelicht. Wat zijn jouw plannen voor Koninginnedag 2010?

KoninginneNach
Het feest begint traditiegetrouw op 29 april met KoninginneNach in Den Haag. De verschillende podia met live muziek bevinden zich in het centrum van de stad en liggen op een paar minuten loopafstand van elkaar. Dat in combinatie met de vele bezoekers (vorig jaar 260.000) zorgt dat de Haagse binnenstad bruist! Dat doet het overigens al heel wat jaren en sinds 1989 heeft het Haagse feest de officiële status van muziekfestival.

Koninklijk bezoek
Op 30 april wordt de Koninklijke familie om 10.00 uur ontvangen door de plaatselijke bevolking van het Zeeuwse dorpje Wemeldinge. Sport, dans, muziek en spel zullen ook dit jaar weer centraal staan. Rond het middaguur zal de stoet naar de Zeeuwse hoofdstad Middelburg afreizen. Op verzoek van de Koninklijke familie gaan we vanzelfsprekend ook koekhappen! Althans dit jaar is het de Zeeuwse variant bolushappen! Het bezoek van de Koninklijke familie wordt live uitgezonden via de publieke omroep.

Vrijmarkten
Op Koninginnedag mag iedereen zonder vergunning op straat venten. Elk jaar worden de grote vrijmarkten goed bezocht. In alle steden verkopen volwassenen en kinderen spullen die ze niet meer nodig hebben. Vooral Amsterdam staat bekend om zijn grote vrijmarkt en trekt elk jaar rond de half miljoen bezoekers. Naast de Amsterdammers zelf, komen vele duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland naar de hoofdstad.

Muziek in Amsterdam
Niet alleen de vrijmarkt is een publiekstrekker in Amsterdam. Radio538 organiseert dit jaar namelijk voor de tiende keer het grootste openluchtmuziekfestival van Nederland, op het Museumplein. Van 12.00 tot 22.00 uur zullen vele nationale en internationale artiesten optreden waaronder DJ Tiësto, Gerard Joling, Esmee Denters, Chuckie, VanVelzen, Waylon, Ilse DeLange, Frans Duijts en Wolter Kroes.

Natuurlijk wordt niet alleen in Amsterdam, maar in alle grote steden het Oranjefeest uitbundig gevierd.

Wat zijn jouw plannen voor Koninginnedag 2010?