Waar kan ik een antislipcursus volgen?     

Redactie - 19 december 2018

Waar kan ik een antislipcursus volgen?     

Redactie - 19 december 2018

Wil je veilig leren remmen, sturen en slippen? Winters weer vraagt om nóg bewuster rijden dan tijdens een droge zomer. Bij een antislipcursus leer je door een mix van theorie en praktijk op een leuke manier slippen. Je vraag je vast af ‘waar kan ik een slipcursus volgen?’ Dat kan onder andere bij de ANWB.

antislipcursus volgen

Soorten slipcursussen

Hoe goed je ook kunt rijden: het is altijd mogelijk dat je een keer in een slip terecht komt. Dit kan gevaarlijk zijn als het je niet lukt je auto onder controle te krijgen. Handig dus, om een keer een antislipcursus te doen. Er zijn verschillende slipcursussen verspreid over Nederland. Je hebt slipcursussen die een hele dag duren, maar als je alleen je kennis wilt opfrissen zijn er ook varianten waarmee je binnen een paar uur klaar bent.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/msn/dit-zijn-de-gaafste-escape-rooms-van-nederland/”]

Wat leer je tijdens een antislipcursus?

Je leert tijdens zo’n slipcursus veilig remmen en slippen. Wil je eens voelen hoe het is om een noodstop te maken zonder gevaar? Of wil je juist leren om noodsituaties te voorkomen en wil je je reactievermogen verbeteren? Tijdens een antislipcursus komen voertuigbeheersing, stuuroefening, veilig remmen en uitwijken aan bod, maar ook zaken als brandstofreductie en sliptechnieken.

antislipcursus volgen

Prijs antislipcursus

De prijzen voor een antislipcursus variëren en hangen af van je keuze. Wil je een hele dag op pad? Eten en drinken erbij? Dan ben je rond de tweehonderd euro per persoon kwijt. Een basiscursus van een uur of drie heb je vanaf zo’n 75 euro. Leuk dagje uit? Personeelsuitje, vriendenuitje of vrijgezellenfeest? Ook dan biedt een slipcursus uitkomst. Het is naast leerzaam, namelijk ook vaak spannend en spectaculair.

Waar kun je een antislipcursus volgen?

De ANWB biedt cursussen aan in onder andere Lelystad en Rosmalen, maar er zijn nog veel meer aanbieders en in elke provincie in Nederland vind locaties voor antislipcursussen. Bijvoorbeeld in Zandvoort. ‘Bij het NH-Zandvoort zit je helemaal goed als je lekker wilt uitwaaien aan het strand en aan de overkant kun je een slipcursus volgen. Mooie, ruime kamers. Kortom: voor ieders wat wils!’ , zegt een reviewer op Zoover.

Heb jij wel eens een antislipcursus gevolgd? Deel je ervaringen in de comments!