Vrolijk Pasen tussen de dieren

Redactie - 14 april 2017

Vrolijk Pasen tussen de dieren

Redactie - 14 april 2017

Bij Pasen hoort natuurlijk de paashaas met een mandje vol eieren. Maar minstens zo leuk is ’t om op deze vrije dagen andere dieren op te zoeken. Om te knuffelen met een lammetje, je te vergapen aan een tijger met zijn paasmaaltijd of om een klein lief kuikentje geboren te zien worden. Waar dat kan? Lees snel verder. Vrolijk Pasen!

Kuikens nét uit het ei

Net zoals in de video hierboven naar Artis met Pasen? Ja doen! Schuif aan voor een paasontbijt of ga samen met je kinderen op paasspeurtocht. Ontdek welke dieren allemaal eieren leggen. Wist je bijvoorbeeld dat een krokodil eieren legt maar er niet zelf op broedt?

Ook leuk is het Broedmachinehuis waar je eieren in verschillende broedstadia kunt zien en kuikens van een dag tot enkele dagen oud bekijken. Misschien kruipt er zelfs wel een kuikentje nét uit het ei. Té schattig!

Info: Artis in Amsterdam. 14 t/m 17 april, 9-18 uur.

Brunchen tussen de dieren

Natuurlijk wordt ook in Dierenrijk in Nuenen Pasen gevierd. Je kunt daar lekker brunchen tussen de dieren, meedoen aan een superleuke paaseierenzoektocht en zien hoe de inwoners een feestelijke maaltijd voorgeschoteld krijgen! Tijdens de speurtocht zie je waar de paashaas tijdens zijn verblijf in Dierenrijk logeert en waar hij zijn eieren schildert. De kids kunnen vast niet wachten!

Reviewer Natasja: ‘Leuke dierentuin! Een verademing ten opzichte van al die grote schreeuwerige dierentuinen. Mooie verblijven, veel ruimte voor de dieren. En veel leuke speelgelegenheden. Echt heel aangenaam verrast zijn we!

Info: Dierenrijk in Nuenen. 16 en 17 april 10-18 uur.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/dagje-uit/5x-leukste-paasmarkten-nederland/”]

 

Paasmaaltijd voor jezelf én de dieren

Wil je zien hoe de otter en de rode panda hun paasmaaltijd oppeuzelen of gluur je liever bij de leeuwen en tijgers rond etenstijd? Kom dan met Pasen naar ZooParc in Overloon. Tussen het beschilderen van eieren en de zoektocht naar het gouden ei, geniet je volop van de voedering van verschillende dieren en een expeditieshow. En ben je straks de gelukkige winnaar van het gouden ei? Dan staat er een speciale Meet & Greet met de giraffen op je te wachten! Daarna nog niet naar huis, nog lange niet? Er zijn genoeg leuke accomodaties in de buurt.

Info: ZooParc in Overloon. 16 en 17 april van 10-17 uur.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/5-x-paasbrunch/”]

 Lammetjesfeest

Lammetjes, lammetjes en nog meer lammetjes… Natuurgebied de Onlanden staat dit voorjaar vol met tientallen lammetjes. Niet zo gek dat vandaag het Lammetjesfeest van start gaat! In de schuur van Natuurmonumenten kun je samen met de kids dat kleine grut bewonderen en aaien. De kinderen kunnen ook meedoen aan een bijzondere buitenspeurtocht. En lukt het niet om met Pasen langs te gaan? Het feest duurt nog tot eind april. Is Eelderwolde niet om de hoek? Plak er een nachtje aan vast in een gezellige blokhut.

Info: De Onlanden in Eelderwolde. t/m 30 april van 10-17 uur.

Pasen in Indonesische sferen

Niet dol op lammetjes en kuikens? Voor meer exotische dieren ga je naar het kleinschalige dierenpark Taman Indonesia. Je vindt daar bijzondere dieren uit Indonesie, zoals de mooiste tropische vogels, de actieve kleinklauwotter, de Loewak, batikspin, slangen en de Binturong. De komende dagen is het park natuurlijk helemaal in de paassfeer. De kleintjes kunnen Eerste Paasdag eieren zoeken met de paashaas (13 uur), kijken naar theatervoorstelling Zwaanzinnig (14 uur) en geschminkt worden. Op Tweede Paasdag is er voor kids vanaf zes jaar een bamboe dansworkshop (13 uur) en vanaf 12 uur gaat de paashaas weer eieren zoeken.

Info: Taman Indonesie in Kallenkote. 16 en 17 april geopend van 10-18 uur.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/dagje-uit/originele-dagjes-uit-in-de-meivakantie/”]

Eieren zoeken in de natuur

Je hoeft natuurlijk niet naar een dierentuin of kinderboerderij om Pasen tussen de dieren door te brengen. In een mooi natuurgebied kun je ook volop viervoeters spotten. Zo is de kans groot dat je Schotse hooglanders, wilde zwijnen en edelherten tegenkomt tijdens een lekkere paaswandeling in Nationaal Park Veluwezoom in Rheden. Voor een echte paasbeleving heeft de paashaas eieren verstopt in de speeltuin en de boomgaard van het bezoekerscentrum. Naast paaseieren vind je daar ook eieren van een vogel. Speur mee en ontdek wie de vogelmoeder is. Na afloop krijgt ieder kind een verrassing.

Info: Nationaal Park Veluwezoom Rheden. 16 en 17 april van 11-15 uur.  Vanaf 4 jaar.

Op zoek naar meer inspiratie voor de Paasdagen of de meivakantie? Like ons op Facebook