Populairste skibanen van Nederland en omstreken

- 13 januari 2011

Populairste skibanen van Nederland en omstreken

- 13 januari 2011

Het skiseizoen is in volle gang, maar voordat je gaat is het natuurlijk belangrijk dat je even gaat oefenen! In Nederland zijn er daarom tientalen skibanen te vinden, maar waar kun je nou het beste naartoe? Wij hebben de populairste overdekte skibanen met elkaar vergeleken op basis van toegang- en materiaalprijzen, mogelijkheid tot cursussen en eventuele extra’s.

Hieronder vind je een overzicht van de populairste skibanen met echte sneeuw in Nederland en Duitsland.

SnowPlanet

SnowPlanet is een indoor skibaan in Velsen-Zuid, nabij Haarlem. Deze skibaan beschikt over twee pistes, één voor beginners en de ander voor gevorderden. Deze banen zijn 100 en 230 meter lang. De toegangsprijs van SnowPlanet  is gemiddeld € 18,50 voor een uur, hier komen nog € 7,50 materiaalkosten voor ski’s of een snowboard en eventuele schoenen bovenop.

Ga je voor het eerst skiën dit jaar? Dan is het mogelijk om cursussen te volgen, dit duurt 5 weken en je skiet één keer in de week 50 minuten.

Naast skiën kun je natuurlijk ook iets eten of een andere activiteit te doen. Hiervoor zijn speciale combinatie programma’s beschikbaar. Je kunt bijvoorbeeld Après skiën, fonduen of een workshop volgen. Daarnaast is het mogelijk om een van de cafés van SnowPlanet af te huren om een feest te geven. Er is keuze tussen zes locaties die allen een eigen sfeer hebben.
Ben je even klaar met de sneeuw? Neem dan deel aan een van de vele outdoor activiteiten. Hierbij kun je onder andere kanoën, boogschieten, klimmen en steppen.

Niet alleen voor jou is alles verzorgd, maar er is ook aan jouw kinderen gedacht! Deze kunnen zich op de ‘Stoere Kidsdag’ vermaken, waarbij ze skiles krijgen en de lunch wordt verzorgd. Ook kan er een verjaardagsfeest gegeven worden voor de kinderen.

Voor meer informatie kun je de website van SnowPlanet bezoeken.

De Uithof Den Haag

In Den Haag ligt de sneeuwbaan De Uithof. Deze sneeuwbaan beschikt ook over een kartbaan en een ijsbaan. In de sneeuwhal is het continu -5 graden en de sneeuw wordt een paar keer per week geprepareerd. In De Uithof is een sneeuwbaan te vinden met een lengte van 211 meter. De toegangsprijs bedraagt gemiddeld € 12,95 voor een uur, daarnaast zijn de kosten van het materiaalhuur gemiddeld € 6,50.

Bijna elke dag zijn er speciale acties in De Uithof, vaak in combinatie met een drankje in het eetcafé Albertville. Kinderen kunnen in dit eetcafé een gratis kindermenu bestellen. Daarnaast kunnen kinderen zich vermaken in de KidsZone of kunnen ze onder begeleiding quad racen.

Voor degenen die nog niet kunnen skiën is er een mogelijkheid om cursussen te volgen, dit zijn vier lessen gedurende anderhalf uur.

Voor meer informatie kun je de website van De Uithof bezoeken.

Skidôme Rucphen

Alpincenter

De indoor sneeuwbaan Skidôme ligt in Rucphen, tussen Roosendaal en Breda in. Deze sneeuwbaan is 160 meter lang en 25 meter breed. De entreeprijs ligt rond de € 12,50 voor een uur skiën en de daarbij behorende materiaalhuur bedraagt € 8,-.

Bij Skidôme zijn er verschillende combinatie mogelijk met skiën, eten of andere activiteiten. Zo kun je skiën met winkelen, skydiven en golfen combineren. Daarnaast worden er actieve familiedagen georganiseerd waarbij je kunt skiën en onbeperkt kunt brunchen of grillen in het café-restaurant “De Nederlandse alp”. Voor een bedrijfsfeest kun je ook de gehele piste afhuren.

Voor kinderen is er een speciale ‘Kiddies Kids Klup’ en ‘Kiddies Kids Krèche’. Bij deze laatste maken kinderen spelenderwijs kennis met skiën.  Ook kunnen er kinderfeestjes georganiseerd worden bij Skidôme.

Ten slotte is het mogelijk om ski of snowboard cursussen te volgen, waarbij je vier weken lang anderhalf uur oefent. Dit is mogelijk vanaf vier jaar.

Voor meer informatie kun je de website van Skidôme bezoeken.

Snow World Landgraaf

Het grootste indoor wintersportresort ter wereld is SnowWorld in Landgraaf. Daarnaast hebben zij het grootste indoor funpark ter wereld, met diverse kickers, grinds en rails. Bij SnowWorld Landgraaf zijn maar liefst vijf pistes te vinden, waarvan een 500 meter en een 520 meter.

De entreeprijzen liggen rond de € 19,50 en de materiaalhuur bedraagt ongeveer € 9,50. Hierdoor is dit een van de duurdere parken in dit lijstje, maar het is een groot park dat veel te bieden heeft. Zo kun je er fitnessen, naar het welness centrum en kun je zelfs trouwen bij SnowWorld. Ook is er een hotel aanwezig, deze wordt via Zoover beoordeelt met een 8,1.

Voor de kinderen is er een aparte piste beschikbaar, waar ze hun eerste wintersportervaringen kunnen opdoen. Daarnaast worden er verschillenden kampen en feestjes met een dagvullend programma georganiseerd voor de kinderen.

Voor meer informatie kun je de website van SnowWorld bezoeken.

Alpincenter

Alpincenter

De langste skihal ter wereld is Alpincenter in Bottrop. De baan is 640 meter lang en 30 meter breed. Hierbij heb je tot 11 uur ’s avonds onbeperkt toegang tot de piste, waarbij materiaalhuur, een uitgebreid buffet en drankjes in de entreeprijs zijn inbegrepen. De prijzen beginnen vanaf € 25,-.

Voor de kinderen zijn er speciale cursussen waarbij ze spelenderwijs leren skiën, het begint met de eerste bochtjes waarna ze steeds verder gaan. Ook zijn er voor de ouderen verschillende cursussen te volgen, deze worden vaak in een blok van 5 of 10 lessen gegeven.

Naast skiën kun je in Alpincenter ook klimmen, rodelen, surfen, nordic walken of genieten van een drankje in het restaurant.

Daarnaast heeft Alpincenter een aantal partnerhotels, waaronder Van der Valk Gladbeck, deze krijgt op Zoover een 7,4 en Van der Valk Moers, deze krijgt een 7,5 op Zoover.

Voor meer informatie kun je de website van Alpin Center bezoeken.