De mooiste fietsroutes van Nederland

Redactie - 10 februari 2020

De mooiste fietsroutes van Nederland

Redactie - 10 februari 2020

Een sportief dagje uit in Nederland? Als echte Hollander doe je dat natuurlijk op de fiets! Wij tippen de allermooiste fietsroutes in ons eigen kikkerlandje.

Bekijk je liever het overzicht van de mooiste fietsroutes per provincie? Hieronder sommen wij ze op:

Fietsroute Koninklijke Bossen bij Apeldoorn en Hoog Soeren Nederland

Fietsroute door de Koninklijke Bossen

Bij Apeldoorn en Hoog Soeren kun je een prachtige fietstocht maken door de Koninklijke Bossen. De tour start bij het het Aardhuis Bezoekerscentrum in Hoog Soeren. Hou je ogen open, want langs de weg kom je het waanzinnige Paleis het Loo tegen! Verder heb je uitzicht op de Wenumse Molen, die stamt uit de veertiende eeuw.

Je vervolgt je weg over de Veluwe en het mooie Elspeeterbos. Na een stukje over het Elspeeterveld (een adembenemend heideveld), kom je aan in het plaatje Uddel. Maak vooral even een stop bij de zestig meter diepe waterput, die in 1809 in opdracht van Napoleon is aangelegd. Pak je meteen weer een stukje Nederlandse geschiedenis mee!

Afstand: 37 kilometer
Bekijk hier de volledige routebeschrijving.

Fietsroute Amsterdam Nederland

Fietsen door Amsterdam

Een dagje uit naar een bruisende stad in Nederland combineren met een sportieve activiteit? Ga naar Amsterdam! Een van de leukste fietsroutes start op de grens van Amsterdam-Buitenveldert en Amsterdam. De weg voert je langs de Amstel en het Amstelpark naar het centrum.

Geniet van het uitzicht over de Nieuwmarkt en de bekende Waag op het plein. Leuk detail: de straatnaambordjes zijn in het Nederlands en in het Chinees.

Je rijdt verder richting Centraal Station en fietst een stuk langs het IJ. Terug in het centrum kom je uit in het Vondelpark. Via het Amsterdamse Bos kom je weer terug bij het startpunt.

Afstand: 31 kilometer
Bekijk de volledige route hier.

Van je dagje uit een weekendje weg maken? Check ons handige overzicht van vakantieparken en campings in Nederland. Dit zijn jullie overnachtingstips in de buurt van Amsterdam:

Hotel The Toren (Zoover score: 9,4). Volgens R. de Kruif ‘mooi centraal gelegen, van alle gemakken voorzien en schoon. Heerlijk ontbijt!

Hotel Bilderberg Garden (Zoover score: 8,5). Michael schrijft in zijn review: ‘Hotel is zeer modern. Bij ontvangst zeer prettig ontvangen. Personeel is erg attent en geeft je een welkom gevoel. Niets is te veel. Als je kans hebt om in het restaurant te eten, zou ik dit zeker doen! De gerechten zijn een ware smaakexplosie!

 

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/tips/wandelen-in-friesland/”]

Fietsroute Limburg Nederland

Kunst kijken in Limburg

In Limburg kun je als kunst- en fietsliefhebber je hart ophalen. Door de provincie is een fietsroute uitgezet die de culturele kant van Limburg laat zien. Langs deze weg barst het van de musea en galeries die hun deuren openzetten voor fietsers. 

De fietstocht start in Klimmen en vanuit daar fiets je eerst naar het mijnmuseum in Heerlen. Rij verder naar het Continium Discovery Center in Kerkrade voor een uniek kijkje in de toekomst. Bekijk hier welke kunstenaars je nog meer kunt bezoeken!. 

Na een fikse fietstocht zó je bed in? Wij zetten hier alle campings in Limburg voor je op een rij!

Afstand: 39 kilometer
Bekijk de volledige route hier.

Pannenkoek fietsroute Nederland

De Beste Pannenkoeken Route

Wat is er nu lekkerder dan een fikse fietstocht afsluiten met een heerlijke pannenkoek? Zeker als je met kinderen op pad bent!

Deze fietsroute gaat door het karakteristieke landschap van de Achterhoek, langs bijzondere landgoeden en historische plaatsen. Je start op de grens tussen Twente en de Achterhoek en rijdt door het oude landgoed Lankheet. Let even op de Sint-Caeciliakerk in Rietmolen, een prachtig bouwwerk met opvallende toren.

Genietend van de rust in de Achterhoek kom je door de plaatsjes Borculo en Ruurlo. En dan is het tijd om even bij te tanken. Dat doe je nergens beter dan bij de Nederlands kampioen pannenkoeken bakken: De Heikamp.

Afstand: 66 kilometer (met kleine kinderen kun je de route inkorten)
Bekijk de volledige route hier.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/tips/on-hollands-wandelen-limburg/”]

Fietsen in Zuid-Holland

Zuid-Holland is de perfecte plek in Nederland om even lekker uit te waaien op de fiets. Zeker voor echte natuurliefhebbers.

Deze fietsroute is een rondrit, dus je kunt bij elk knooppunt opstappen. Officieel begint de tocht bij de Deltahaven in Stellendam. Je fietst door mooie natuurgebieden zoals het Kiekgat en het Scheelhoek (aan beide kanten van de Haringvlietsluizen). Geniet van het landschap rondom Ouddorp, dit dorpje is trouwens ook een leuke stop voor een lunch of kop koffie. Vervolg je tocht over slingerende dijken met waanzinnige uitzichten over het Grevelingenmeer.

Afstand: 53 kilometer
Bekijk de volledige route hier.

Weet jij nog een mooie fietsroute in Nederland? Deel je tips in de reacties en inspireer andere sportievelingen!