Mini-break op de Heuvelrug

Redactie - 22 februari 2017

Mini-break op de Heuvelrug

Redactie - 22 februari 2017

Toen aan een break in de natuur? Daarvoor hoef je niet ver! Wat dacht je bijvoorbeeld van de Heuvelrug? Deze oase van rust vind je tussen Utrecht en Amersfoort. Hier kun je onder het genot van een adembenemend uitzicht aan je conditie werken of lekker shoppen. Het vakantiegevoel in eigen land!

Fietsen op de Heuvelrug

Fietsen op de Heuvelrug

Of je nu een professional bent of op je gemak de omgeving wil verkennen, de Heuvelrug is een waar fietsparadijs. Start je tocht bij een TOP (Toeristisch Overstap Punt). Hier komen verschillende routes samen en kun je je auto makkelijk parkeren. Ook handig: je kunt er je e-bike opladen. Overal langs de fietspaden zijn routes en knooppunten aangegeven. Het is bijna knap als je hier verdwaalt!

Wil je thuis alvast de weg uitstippelen? Hier vind je een overzicht van de populairste routes.

Mountainbikers opgelet: je hebt een vignet nodig om over de Heuvelrug te mogen crossen. Je koopt deze voor € 7,50 bij een fietsenwinkel in de buurt.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/dagje-uit/de-grote-vijf-op-de-veluwe-het-wild-zwijn/“]

Wandelen op de Heuvelrug

Wandelen op de Heuvelrug

Wandelen op de Heuvelrug betekent even weg uit de dagelijkse drukte. De klompenpaden zijn de meest populaire routes en leiden je dwars door het agrarisch cultuurlandschap. Over onverharde paden loop je door het boerenland langs indrukwekkende landgoederen. Bewoners vertellen je langs de route alles over de geschiedenis van de omgeving. Een perfecte combinatie van natuur en cultuur.

Wil je er een heel wandelweekend van maken? Jullie tippen Vakantiepark Landal Amerongse Berg als dé plek om even helemaal te onthaasten. Zoals Edelburger in een review schrijft: ‘Hier kan een mens echt tot rust komen’.

Shoppen op de Heuvelrug

Shoppen op de Heuvelrug

Misschien niet echt een sport, maar een dagje shoppen op de Heuvelrug is zeker een goede workout voor je benen! En wat dacht je van het sjouwen van al die tassen?

In het gebied stikt het van de leuke dorpjes en steden. In Veenendaal, Zeist en Soest vind je vooral de grotere bekende modeketens. Houd je meer van kleine speciaalzaakjes, breng dan een dagje door in Amersfoort. Ga in ieder geval naar de Krommestraat. Deze straat staat erom bekend dat de ‘ondernemers nog zelf achter de toonbank staan’. Denk aan Hop, met wel vijfhonderd verschillende bieren. Of Las Lunas, een kleine trendy boetiek waar je terecht kunt voor een persoonlijk kledingadvies.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/dagje-uit/foodhallen-in-nederland-dit-zijn-de-leukste/“]

Kinderen Heuvelrug

Met je kinderen naar de Heuvelrug

Fietsen, wandelen en shoppen kun je sowieso met je kids doen op de Heuvelrug, maar er is nog veel meer actiefs te beleven. Een paar voorbeelden: een spannende survivaltocht (inclusief stoere outfit), de Piramide van Austerlitz beklimmen, vliegeren in de duinen en broodjes bakken op je zelfgestookte kampvuur.

Teveel voor één dag? Boek dan een kamer in Hotel Hampshire Overberg. Kunnen de kinderen nog even verder razen in de speeltuin terwijl jij ontspant in de wellness van het hotel.

Wat is jouw favoriete activiteit op de Heuvelrug? Laat het ons weten in de reacties!