Nog geen plannen? Check deze uitjes voor Hemelvaartsdag

Redactie - 8 mei 2018

Nog geen plannen? Check deze uitjes voor Hemelvaartsdag

Redactie - 8 mei 2018

Op donderdag 10 mei is het Hemelvaartsdag, de perfecte vrije dag voor een gezellig uitje. Er is van alles te beleven op deze dag, ook met kids. Wat dacht je van een van deze tips voor een leuk dagje uit?

Hemeltjelief festival

Op het industriële NDSM-werf in Amsterdam-Noord (pak vanaf CS het pontje naar NDSM en je bent er al) hangt een chille sfeer. Niet voor niets wordt hier dan ook ieder jaar het Hemeltjelief festival georganiseerd op Hemelvaartsdag. Dit jaar is het tiende jubileum en dat wordt groots gevierd. Zo kun je genieten van verschillende food trucks en zijn er (korte) theatervoorstellingen te zien. Ook aan de kleintjes is gedacht met veel waterpret en bellenblaas. ’s Avonds kan je nog even door festivallen op de afterparty bij uitgaansgelegenheid Noorderlicht.
Praktische info: NDSM-werf Amsterdam, 11:00-23:00 uur, voorverkoop €19,75, kids tot 12 jaar gratis.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/nederland-mooiste-fietsroutes-zuid-holland/”]

Thomas Weekend voor de kleintjes

Met de kids thuis, wil je er waarschijnlijk lekker uit met Hemelvaartsdag. In het weekend van Hemelvaartsdag bezoekt Thomas de Stoomlocomotief het Spoorwegmuseum in Utrecht. Je kinderen kunnen hier Thomas ontmoeten, net als zijn vrienden Henry en Emily en de Dikke Controleur. Ook is er genoeg Thomas speelgoed aanwezig waar de allerkleinsten zich urenlang mee kunnen vermaken. Misschien niet het leukste dagje uit voor papa en mama, maar onder het mom van ‘kids blij, ouders blij, leuk om eens gedaan te hebben.
Praktische info: Spoorwegmuseum Utrecht, 10 t/m 13 mei, vanaf €4,50.

Festival TREK

Rollend naar huis ga je nadat je bij Festival TREK in Rotterdam bent geweest. Dit foodtruck festival vol rollende keukens strijkt van 10 tot en met 13 mei neer in het Vroesenpark. Toegang is gratis, alle smakelijke hapjes en drankjes betaal je daar. Het is één groot openlucht restaurant waar je de hele dag kan picknicken. De food trucks die je hier onder andere kan bezoeken? Van vegaburgers tot hotdogs, van sushi tot wafels en van noodles tot vlees. En als afsluiter (of starter) een overheerlijke Tia Maria koffiecocktail! Leuk om te weten is dat Festival TREK hierna verder reist naar andere grote steden.
Praktische info: Vroesenpark Rotterdam, 10 t/m 13 mei, toegang is gratis.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/dagje-uit/goedkope-dagje-pretpark-zo/”]

Bier en Appelsap festival

In de prachtige Botanische Tuinen in hartje Utrecht is op Hemelvaartsdag het Bier en Appelsap Festival. Ideaal voor gezinnen, want er wordt van alles georganiseerd voor kinderen. Kleine beestjes zoeken in de sloot bijvoorbeeld of rondjes draaien in de zweefmolen. En wat dacht je van meedoen aan sportieve spellen, slijm maken in het Modderlab, popcorn maken boven het kampvuur en dansen in de silent disco. Ouders genieten van hun kids, met een drankje en een hapje omgeven door de mooie planten en bloemen in de tuinen.
Praktische info: Botanische Tuinen Utrecht, 11:00-20:00 uur, vanaf €14, kids tot 3 jaar gratis.

Een weekend weg met Hemelvaart

Natuurlijk kun je ook lekker je koffers pakken en een weekendje weg gaan tijdens Hemelvaart. Heb je geen inspiratie voor een bestemming? Kijk eens naar de populaire bestemmingen zoals Parijs, Londen, Rome of Barcelona. Laat je verwennen met een heerlijk ontbijt in hotel Monceau Elysees in Parijs, zoals ook Jootje deed: ‘Vriendelijk personeel, kamer heel schoon, elke dag schone handdoeken en een opgemaakt bed, heel fijn bed! Heerlijk ontbijt, veel keuze. Hotel vlakbij metro Courcelles!’ Of vlieg naar Barcelona voor een combinatie van zon, strand en stad. Verblijf in hotel Andante, waar je kunt zwemmen op het dak: ‘Dit hotel heeft een moderne uitstraling, het hotel is schoon, ziet er nieuw uit en het zwembad op het dak heeft een fantastisch uitzicht over Barcelona!’, aldus vakantieganger Judith.

Wat zijn jouw plannen op Hemelvaartsdag? Ga je een weekendje weg? Vergeet dan niet een review achter te laten bij je accommodatie, daarmee inspireer je andere vakantiegangers.

BewarenBewaren

BewarenBewaren