Lente! Ga lekker knuffelen met pasgeboren geitjes en lammetjes

Redactie - 22 maart 2017

Lente! Ga lekker knuffelen met pasgeboren geitjes en lammetjes

Redactie - 22 maart 2017

De koeien dansen weer in de wei en lammetjes en geitjes worden geboren … Joehoe het is lente! Wat is er nu leuker dan lekker kroelen met kleine, schattige pasgeboren beestjes? Wij zijn al bij Geitenboerderij Ridammerhoeve in het Amsterdamse Bos geweest. Wil jij ook op kraamvisite? Lees hier waar je geitjes of lammetjes kunt knuffelen.

Geitjes knuffelen

Naar hartelust knuffelen, kroelen en de fles geven? Dan moet je echt naar de Geitenboerderij Ridammerhoeve in het Amsterdamse bos! Daar kunnen de kinderen, en jijzelf natuurlijk, het hele jaar door met de geiten kroelen totdat ze groen zien. En in het voorjaar kunnen jullie op kraamvisite bij de lammetjes, ja zo heten jonge geiten. Lekker aaien, de fles geven en samen banjeren door het stro. En als de kids nog energie over hebben, kunnen ze uitrazen in de speeltuin.

Ga je op zaterdag 25 maart? Dan kun je ook nog je eigen geitenkaasje maken. Tijdens de Kaasmaak Wokshop ga je zelf aan de slag, maak je kennis met de geiten die de dagverse melk leveren en proef je na afloop van een heerlijke kaasfondue. Jammie! Vergeet niet om je via de site aan te melden voor deze Kaasmaak Workshop.

Info: Geitenboerderij Ridammerhoeve, Amstelveen. Dagelijks open (behalve dinsdag) van 10-17 uur. 

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/dagje-uit/originele-dagjes-uit-in-de-meivakantie/”]

Beeld: Cynthia Berendsen – Twitter

Adopteer een lammetje

Altijd al een lammetje willen hebben, maar geen plek in de achtertuin? Bij de Rhedense Schaapskudde in Rheden kun je een lammetje adopteren. Je geeft hem een naam, krijgt een zoet geboortekaartje en je kunt het diertje in de schaapskooi komen knuffelen. Een mooi moment daarvoor is natuurlijk de traditionele Lammetjesdag!

Tijdens de jaarlijkse Lammetjesdag is er van alles te doen in De Kudde. Een groot springkussen, schaapjes kleuren en tekenen, een mini-zweefmolen, ponyritjes, een zwevend tapijt, schminken en spelen met wol. En natuurlijk het belangrijkste: knuffelen met een lammetje. Dat kan tegen betaling óf op vertoon van het geboortekaartje van een eerder geadopteerd lammetje. Je hebt al zo’n lief lammetjeskind voor €20. Leuk voor jezelf, maar ook voor de dieren. Want adoptie is één van de belangrijkste inkomstenbronnen voor De Kudde.

Info: Rhedense Schaapskudde, Rheden. Lammetjesdag op 26 maart van 10-16 uur.

Beeld: dagjeweg.nl

Lammetjesdag in Kamerik

Gek op dieren? Dan is dit is zooo leuk! Lekker kroelen met de pasgeboren lammetjes, knuffelen met cavia’s en konijntjes of kijken wat de zwijntjes, varkens en koeien allemaal uitvreten. Of helemaal leuk: een ritje op één van de pony’s! Het kan tijdens de Lammetjesdagen bij Boerderij De Boerinn in Kamerik.

Wil je liever wat actiever aan de slag op de boerderij? Ook dan zijn er genoeg mogelijkheden. Lekker spelen in de zandbak of (samen met papa of mama) op een spannende speurtocht door het strodoolhof! Roets naar beneden met de kabelbaan, maak een ritje op de rodeostier of grijp je kans in het boogschietlokaal. Wie weet kun jij jezelf de nieuwe Robin Hood noemen. De omgeving verkennen? Pak een kano’s en ontdek het Groene Hart.  

Na zo’n dag buiten tussen de dieren wil je misschien helemaal niet naar huis. Dat vrije lentegevoel kun je nog even vasthouden als je een plekje reserveert bij Camping ’t Oortjeshek. En ben je er dan toch een paar dagen, vergeet dan zeker Kasteel de Haar niet te bezoeken. Dit kasteel krijgt van jullie een dikke 8,5. Zoals reviewer Mariekeverhoeven73 zegt: ‘Er is een groot picknickveld bij waar je heerlijk kunt zitten. En een doolhof voor de kids. Prachtig!

Info: Boerderij De Boerinn, Kamerik. Lammetjesdagen op 15 en 17 april van 10-17 uur.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/algemeen/leuke-lente-uitjes/”]

Beeld: Kim

Lammetjesdagen Brunssummerheide

De schaapskooi is normaal gesproken niet toegankelijk voor publiek, maar tijdens de Lammetjesdagen op 2 en 17 april staan de poorten wagenwijd open. Iedereen kan een kijkje komen nemen bij de pasgeboren lammetjes en van alles leren over de schaapskudde. Rondom de schaapskooi in Bezoekerscentrum Brunssummerheide is een klein lentefeestje met leuke activiteiten.

Info: Bezoekerscentrum Brunsummerheide, Heerlen. 2 en 17 april van 11 – 16 uur.

Beeld: boerderijeducatie-amsterdam.nl

Dansende koeien in Amsterdam

Wil je dubbel genieten? Ga dan op 9 of 17 april naar Boerderij de Stadshoeve in Amsterdam. Daar kun je genieten van de lammetjes én als het weer het toelaat, gaan de koeien voor het eerst na de winter weer naar buiten. Dat betekent dus dansende koeien! Vanuit de stalkeuken worden er hapjes en drankjes verzorgd en in het land kunnen de kids, en jijzelf natuurlijk, meedoen aan een unieke rubber-laarzen wandeling met speurtocht. Wij kunnen niet wachten!

Info: Boerderij Stadshoeve, Amsterdam. 9 en 17 april van 11-15 uur.

Weet jij nog een andere leuke plek om lammetjes of geitjes te aaien? Laat het ons weten in de comments!