Geen zin in Koningsdag? Ga dan dit doen morgen!

Redactie - 26 april 2018

Geen zin in Koningsdag? Ga dan dit doen morgen!

Redactie - 26 april 2018

Heb jij helemaal niets met ons Koningshuis of Koningsdag? En sla je de oranjegekte van morgen het liefst over? Kruip dan niet weg onder je dekbed (ok, mag ook natuurlijk!), maar ga een van deze leuke dingen doen!

Dagje sauna op Koningsdag

Aangezien het grootste deel van Nederland oranjemarkten aan het afstruinen is of staat te feesten in Amsterdam, of Groningen waar het Koningshuis langs gaat, zijn de sauna’s lekker rustig op Koningsdag. De perfecte dag dus om relaxt je vrije dag door te brengen. Boek er meteen een ontspannende massage bij!

Bijvoorbeeld bij Sauna & Beauty de Heuvelrug in Veenendaal, geopend van 11 tot 23:30 uur. Met een Zoover score 8,7 wordt dit wellness centrum prima beoordeeld en door jullie zelfs geweldig genoemd. Dit vond ook M. Oosthoek die hier vorige maand naartoe ging: ‘Mooi complex met genoeg sauna’s en baden. Erg vriendelijk personeel! Het is er schoon en ziet er mooi uit. Heerlijk gegeten en een Haman behandeling gehad wat een absolute aanrader is! Kom er zeker nog eens terug!

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/dagje-uit/leukste-vrijmarkten-op-koningsdag/”]

Je favo museum bezoeken

Net als in de sauna is het ook in de musea vrij rustig op een dag als Koningsdag 2018. En neem gerust je kinderen mee, bijvoorbeeld naar het Escher museum in Den Haag. Hier vind je tussen zijn bijzondere werken een interactieve wereld. Die met optische illusies bijvoorbeeld, en de magische bol. Ook is er een speurtocht beschikbaar voor kleintjes vanaf 7 jaar. Samen wandel je langs de schilderijen op zoek naar antwoorden. Na het bezoek kun je lekker uitwaaien of een terrasje pakken in Scheveningen.

Tip: check van tevoren wel even de openingstijden op Koningsdag. Sommige musea (in Amsterdam) houden hun deuren gesloten.

Roetsjen in de achtbaan of de olifanten voeren

De meeste pretparken en dierentuinen zijn gewoon geopend op Koningsdag en vaak is dit een rustige dag. Hoe leuk is het als jij en je kids zo vaak als jullie willen, achter elkaar in de achtbaan kunnen?! Of vooraan staan bij het voeren van de olifanten en misschien, omdat er verder toch bijna niemand is, zelfs wat te eten mogen geven? Bezoek daarom juist op Koningsdag de Efteling, de Keukenhof, de Zaanse Schans, Diergaarde Blijdorp of Burgers’ Zoo.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/dagje-uit/leukste-steden-om-koningsdag-vieren/”]

In alle rust shoppen met Koningskortingen

Bezoek de designer outlet van Roermond op Koningsdag om in alle rust een musthave te kunnen bemachtigen. Tussen 10 en 20 uur shop je bekende merken met hoge kortingen. Van kleding tot tassen en van sieraden tot woonaccessoires. Ook aan mini-shoppers is gedacht: zo is er een draaimolen op het terrein, net als een Avonturenspeeltuin. En wanneer de kleintjes moe van het lopen zijn, kunnen ze rondrijden in de Kids Cabs, succes gegarandeerd wanneer jullie aan het shoppen zijn.

Weekendje de grens over

Wil je helemaal niets meekrijgen van de gekte rondom Koningsdag? Vlucht dan lekker het land uit! Ga de grens over naar Duitsland bijvoorbeeld, voor een ontspannen weekend in een andere stad. Kies voor het rauwe Berlijn, waar je lekker kunt shoppen, struinen en cultuur kunt snuiven.

De wijk Mitte is vol historie en dan ook erg sfeervol om te verblijven voor het weekend. Logeer eens in een appartement van Am Brandenburger Tor, zoals ook Liselotte deed: ‘Wat een verrassing zo midden in de buurt Mitte! Ruim opgezet appartement met alles wat je nodig hebt. Alles keurig en schoon. We kwamen pas laat aan toen de receptie al dicht was, maar de sleutel was netjes voor ons klaar gelegd.’

Laat jij ook een review achter bij de accommodatie van je favo vakantieadressen? Daarmee inspireer je andere vakantiegangers!

BewarenBewaren

BewarenBewaren