Een origineel moederdagcadeau: 5 tips voor een gezellig dagje uit

Redactie - 8 mei 2017

Een origineel moederdagcadeau: 5 tips voor een gezellig dagje uit

Redactie - 8 mei 2017

Vroeger kwam je er nog vanaf met een prachtige tekening en een dikke smakkerd. Of met een ontbijtje op bed. Tegenwoordig wil je wel met iets beters op de proppen komen om je moeder te verrassen op de tweede zondag van mei. De leukste cadeaus voor Moederdag zijn doedagjes. Op stap met mams, dat wordt onvergetelijk! Zoover geeft tips.

Bloemenpluktuin - bloemen plukken voor Moederdag

Zelf een prachtig boeket samenstellen in de pluktuin

Een boeketje van de plaatselijke bloemist kan hartstikke mooi zijn, maar veel leuker is het om je eigen boeket samen te stellen uit een veld met de meest geweldige en kleurrijkste bloemen. Om samen met mams tot je knieën tussen de dahlia’s, zonnebloemen en asters te staan. De meeste pluktuinen in de Bollenstreek zijn open tot en met Moederdag, maar dan wordt het een flinke bos tulpen. Vanaf juli kun je weer zomerbloemen plukken. Een fleurig uitstapje waar je samen naar uit kunt kijken.

De leukste winkelstraat van Nederland al bezocht?

Zijn jullie weleens in Groningen geweest? De Zwanestraat – Kromme Elleboog in de knusse binnenstad mag een jaar lang de titel ‘beste winkelstraat van 2017’ dragen. Voor shopaholics is dit dus zeker een must visit. Ook als je al genoeg jurkjes en shirtjes met het kaartje er nog aan in je kledingkast hebt hangen, is Groningen hartstikke leuk voor een shopdag of weekendje weg. Lekker theetjes drinken, windowshoppen en de Martinitoren beklimmen. Plak er ook lekker een nachtje aan vast in een leuke, lokale B&B, zoals Bed and Breakfast: D’Olle Grieze.

Tip: lees over de leukste winkelstraatjes in ons artikel ‘Moederdag = shopdag‘. 

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/algemeen/leuke-winkelsteden/”]

Beeld: escaperoompagina.nl

Weet je moeder te ontsnappen?

Neem je moeder aan de arm en trommel de rest van de familie op. Jullie gaan een spectaculaire dag tegemoet vol adrenaline. Voor de mama’s die wel van een breinbreker houden, is een escape room een perfect dagje uit. Je hebt ze tegenwoordig in heel veel plaatsen, zoals de XL escape room in Zoelen en prison island in Utrecht. Over die in Zoelen zegt PJF Jansen in zijn review: ‘Dit is de meest bijzondere Escape Room die ik ooit gezien heb. Heel erg gaaf!’

Is een escape room wat te spannend, maar is je moeder wel dol op spelletjes? Zoek eens op leuke stadsspellen zoals ‘Wie is de Mol’ en ‘The Target: Off Radar’. Vanzelfsprekend moet er achteraf geëvalueerd worden onder het genot van een lekker hapje en drankje.

Beeld: carre.nl

Het theater onder de theaters

Is mams een theaterliefhebber? Het prachtige, oude Theater Carré aan de Amstel in hartje Amsterdam – vlak over de beroemde magere brug – is toch wel het theater onder de theaters. Een theatervoorstelling wordt extra speciaal als je deze in Carré bezoekt. Op 2 juni kan er bijvoorbeeld gedanst – en gelachen – worden met Bert Visscher en van 28 tot en met 30 mei treedt Wende Snijders samen met Amsterdam Sinfonietta op. Op Moederdag zelf kun je genieten van een optreden van Simple Minds.

Ook samen een hapje eten? Kiezen uit alle leuke eettentjes van Amsterdam is bijna onmogelijk, maar het theater heeft in de nok ook een restaurant dat heet toepasselijk ook ‘In De Nok’ heet.

Met moeder naar de film

Voor wie niet van theater houdt of de portemonnee het niet toelaat: kijk een filmpje in Theater Tuschinski . Het theater werd gebouwd in verschillende stijlen, waaronder jugendstil en art deco: echt een snoepje voor het oog. Zorg ervoor dat je wat extra tijd hebt voor de film begint om hier rond te dwalen.

’s Avonds lekker in je hotelbedje rollen om de hoek? Jullie beoordelen Hotel: Estherea met een dikke 9.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/inpakken-voor-een-stedentrip-zo-gepiept/”]

Nog niet genoeg inspiratie opgedaan: bonusideeën

Een dagje cultureel erfgoed doet het ook altijd goed. Zijn jullie weleens op Schokland geweest? Doe na afloop een lekker drankje in het gezellige Harderwijk of zoek een zonnig terrasje aan het water. Of maak een bijzondere wandeling: in de natuur, een stadswandeling of op het strand. Zo valt de NS-wandeling Heuvelland in Valkenburg erg in de smaak bij de wandelfanaat. Of wat dacht je ervan om je moeder een museumjaarkaart cadeau te doen? Kan ze het hele jaar gratis musea bezoeken. Pak die agenda er maar bij voor het volgende moeder-kinduitje.

Waar neem jij je moeder mee naartoe? Laat het ons weten in een reactie of schrijf een review over jouw favoriete uitje met moeders.