Doen! Kerstuitstapjes die bijna gratis zijn

Redactie - 7 december 2018

Doen! Kerstuitstapjes die bijna gratis zijn

Redactie - 7 december 2018

Veel dagjes uit tijdens de kerstvakantie en tegelijkertijd geld overhouden voor leuke kerstcadeau’s, uitbundige kerstballen en tafels vol feestelijke gerechten? Dat kan met deze drie kerstuitstapjes die bijna gratis zijn. Check ook de leuke plekken om te overnachten tijdens je (bijna) gratis kerstuitstapje.

Kerstuitstapjes die bijna gratis zijn - savio-felix-590222-unsplash

Beeld: Unsplash – Savio Felix

1. Bezoek het Amsterdam Light Festival

Tot en met 20 januari 2019 zijn de grachten van Amsterdam het decor van een enorm lichtfeest. De bizarre bouwwerken, strakke composities en dromerige kleurcombinaties zijn ook dit jaar weer spectaculair. En het leuke is: het kost helemaal niets. Check de route op de website van het Amsterdam Light Festival, doe een paar extra dikke sokken aan en je bent klaar voor je dagje uit tijdens de kerstvakantie.

Toch wat geld over de balk smijten? Ook dat is geen probleem bij dit gratis kerstuitstapje. Boek een van de speciale boottrips met tourguide via de website van het Amsterdam Light Festival.

Kerstuitstapjes die bijna gratis zijn - Det-Nederlandske-Sporvejsmuseum2. Ga schaatsen bij het Winter Station

Live muziek, warme chocolademelk, marshmallows: hangen op een winters station kan ook heel gezellig zijn. Bij het Spoorwegmuseum in Utrecht kun je de hele kerstvakantie het Winter Station ontdekken. Je kunt er schaatsen tussen de antieke treinen en allerlei leuke knutselactiviteiten doen. De kosten? Je betaalt de reguliere toegangsprijs voor het Spoorwegmuseum. Schaatsen lenen is gratis.

Kerstuitstapjes die bijna gratis zijn - food-photographer-jennifer-pallian-173719-unsplash

Beeld: Unsplash – Jennifer Pallian

3. Check de kerstmarkt van Brugge

De kerstmarkt van Brugge bewijst dat het echt niet alleen de Duitsers zijn die een beetje kerstmarkt kunnen optuigen. Nee, het historische centrum van Brugge is een perfect decor voor een klassieke kerstmarkt vol marktkraampjes, kerstverlichting en winterse muziek. Het maakt de decembermaand een plezante maand om het Belgische stadje te ontdekken. Want niet alleen is de kerstmarkt van Brugge een gratis kerstuitstapje, Brugge heeft nog veel meer mooie hotspots. Zoals de Heilige Bloed Basiliek (review score: 8,4) en het Begijnhof Ten Wijngaerde (review score: 8,3).

Kerstuitstapjes die bijna gratis zijn - freestocks-org-65294-unsplash

Beeld: Unsplash – Freestocks.org

Van je gratis kerstuitstapje een weekendje weg maken?

Amsterdam, Utrecht en Brugge zijn niet alleen leuk voor een dagje uit in de kerstvakantie. Het zijn ook nog eens toplocaties voor een weekendje weg. Wat dacht je bijvoorbeeld van het Court Hotel in het hart van Utrecht? Of een torenkamer in het mooi verlichte Hotel Fletcher Amsterdam? Ook het stijlvolle pension De Vijf Zuilen aan de rand van Brugge is volgens jullie een toplocatie voor een weekendje weg tijdens de kerstvakantie.

Ga je op pad in de kerstvakantie? Of weet je andere kerstuitstapjes die bijna gratis zijn? Vergeet niet om ons te laten weten hoe het wat in een review.