Dit zijn de 5 leukste bezienswaardigheden in Bodrum

Redactie - 25 januari 2021

Dit zijn de 5 leukste bezienswaardigheden in Bodrum

Redactie - 25 januari 2021

De meeste mensen zijn wel bekend met Bodrum als bruisende vakantiebestemming. Maar naast zon, zee en strand valt er nog veel meer te beleven in deze Turkse badplaats. Ontdek de top 5 leukste dingen om te doen in Bodrum. Van culturele bezienswaardigheden tot uitstapjes die je niet mag missen, dit zijn de leukste bezienswaardigheden in Bodrum.

1. De Petrusburcht

De Turkse badplaats Bodrum ademt cultuur en vooral de Petrusburcht mag je niet missen tijdens je vakantie naar Bodrum. Deze burcht behoort tot een van de belangrijkste bezienswaardigheden in de regio. Naast de indrukwekkende bouw van de burcht zelf, kan je hier ook een museum bezoeken met vondsten uit de prehistorie. Daarbij heeft de burcht een strategische ligging aan het water, waardoor jij geniet van een prachtig uitzicht over de zee en omgeving. Sla ook een bezoek aan het Mausoleum van Halicarnassus niet over. Dit klinkt misschien wat duister maar niets is minder waar. Het mausoleum is omringd door rozenstruiken, groen en charmante straatjes. In de vijftiende eeuw is dit klassieke wereldwonder door een aardbeving verwoest en zijn de gevallen stenen verwerkt in de burcht.

Kasteel van Bodrum

2. Het amfitheater van Bodrum

Een ander historisch hoogtepunt is het amfitheater van Bodrum. Het amfitheater stamt uit de Romeinse stad en is een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Bodrum. Dit heeft vooral te maken met de goede staat waarin het amfitheater verkeerd. Ook tijdens een vakantie met het gezin is het amfitheater leuk om te bezoeken, je duikt hier namelijk echt de geschiedenis in. Daarbij geniet je vanaf de hoogste trede van een mooi uitzicht. Op een heldere dag kan je zelfs het Griekse eiland Kos zien liggen. Houd de agenda in de zomermaanden goed in de gaten want in deze periode worden er concerten georganiseerd in het amfitheater. Dit is erg leuk en bijzonder om mee te maken.

Amfitheater Bodrum

3. De haven van Bodrum

Na een ochtendje cultuur snuiven is het tijd om even lekker te ontspannen. Ga naar de haven en strijk neer op een van de gezellige terrasjes. Hier geniet je van een lekker verkoelend drankje of een heerlijke maaltijd met uitzicht op het water. Dat is pas het echte vakantiegevoel. Ga je voor een heerlijk kopje thee met baklava of toch liever de traditionele mezze met raki? Dit is een goede plek om de Turkse keuken uit te proberen. Daarbij kan je in Bodrum ook onwijs lekkere, verse vis eten. Een echte aanrader is het oudste (vis)restaurant in Bodrum: Körfez. Tip: vanuit de haven kan je ook verschillende leuke boottrips maken waarbij je prachtige baaien bezoekt.

Haven van Bodrum

4. Uitstapje naar Kos

Tijdens je vakantie naar Bodrum kan je ook gemakkelijk een dagtrip maken naar het Griekse eiland Kos. Vanaf de haven van Bodrum vaar je, afhankelijk van het type boot in zo’n 30 – 50 minuten naar Kos. Hier kom je ook meteen aan in een van de leukste plekken op Kos, namelijk de hoofdstad. Maak een bezoek aan het Kasteel Neratzia en sla ook zeker de Asklepion niet over. Voor lunch ga je natuurlijk naar een van de Griekse tavernes voor een heerlijke pita gyros. Het leuke aan dit uitstapje is dat je ook goed het verschil tussen de culturen kunt zien.

Kos-stad

5. De stranden van Bodrum

Na het bezoeken van de mooie bezienswaardigheden in Bodrum is het tijd om te ontspannen. En wat is nou een betere plek dan een van de mooie stranden? Het strand van Bodrum zelf ligt ten oosten van het kasteel en is een kiezelstrand. Je kunt hier prima ontspannen en van het zonnetje genieten maar dit is niet het mooiste strand in het gebied. Een betere optie is het strand van Gümbet. Dit is een gezellig druk strand met een mix van zand en kiezels. Een andere topper is de naastgelegen baai van Bitez. Deze stranden zijn gemakkelijk met een dolmus te bereiken vanuit Bodrum. Ga je liever voor kleine baaien? Dan zijn Gümüslük en Yalikavak aanraders.

Strand rondom Bodrum

Dit zijn de top 5 leukste dingen om te doen en zien in het mooie Bodrum. Maak je vakantie compleet met verblijf in een van deze mooie accommodaties in Bodrum: