Deze 8 bezienswaardigheden in Alanya mag je niet missen

Redactie - 30 mei 2021

Deze 8 bezienswaardigheden in Alanya mag je niet missen

Redactie - 30 mei 2021

De Turkse badplaats Alanya is een immens populaire vakantiebestemming. Het heerlijke weer, de mooie stranden en de prachtige accommodaties maken Alanya tot een ideale vakantiebestemming. Maar deze badplaats heeft nog veel meer te bieden, zo zijn er ook tal van leuke bezienswaardigheden te vinden in deze kustplaats. Dus als je een dagje afwisseling zoekt na dagenlang relaxen op het strand, ontdek dan deze 8 bezienswaardigheden in Alanya.

1. Kasteel van Alanya

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Alanya is het Kasteel van Alanya. Dit middeleeuwse kasteel ligt ten zuiden van de stad en werd gebouwd in de 13e eeuw. Het kasteel werd gebouwd op de resten van eerdere Byzantijnse en Romeinse forten. Je kan tot op de dag van vandaag nog duidelijk zien dat dit kasteel een verdedigingsfunctie had. Deze bijzondere bezienswaardigheid is zeker de moeite waard om te bezoeken, niet alleen dankzij het imposante bouwwerk maar ook het spectaculaire uitzicht vanaf het kasteel.

Kasteel van Alanya

2. De Dim grot

Eigenlijk ligt de Dim Grot of Dim Ma─čaras─▒ niet in Alanya. maar omdat deze grot zo mooi is vonden we het toch de moeite waard om te vermelden in ons toplijstje van mooiste bezienswaardigheden in Alanya. De grot ligt zo’n 20 kilometer buiten de badplaats en is maar liefst 360 meter lang. De grot zit vol met prachtige stalagmieten en stalactieten. Aan het einde van de grot ligt zelfs een ondergronds meer, hoe gaaf is dat? Mocht je een bezoekje maken aan de Dim grot dan is de omgeving ook een aanrader. Gelukkig combineren de meeste excursies een bezoekje aan de grot en de Dim rivier, ideaal!

Eftalia Aqua Resort
Hotel Eftalia Aqua Resort & Spa (Splashworld)

Met het gezin naar Alanya? Dan zit je helemaal in het Eftalia Aqua Resort & Spa. Dit 5-sterren resort heeft een gemiddelde score van maar liefst een 8,8!

Bekijk Eftalia Aqua Resort & Spa (Splashworld)

3. Kleopatra Beach

Het populaire Kleopatra Beach mag je natuurlijk niet overslaan tijdens je vakantie naar deze Turkse badplaats. Dit mooie strand ligt op slechts een steenworpafstand vanaf het centrum van Alanya. Het is een prachtige zandstrand van maar liefst 2 kilometer lang. Op het strand vind je verschillende faciliteiten zoals de verhuur van parasols en ligbedjes. Maar je kan natuurlijk ook kiezen voor een van de mooie accommodaties die aan dit strand liggen. Een ding is zeker, voor een vakantie vol met zon, zee en strand ben je hier aan het juiste adres.

Kleopatra Beach

4. Huis van Atat├╝rk

Voor de geschiedenisliefhebbers is een bezoek aan het Huis van Atat├╝rk een aanrader. Mustafa Kemal Atat├╝rk is de stichter van het Turkse republiek en hij leefde van 1881 tot en met 1938. Tijdens een van zijn zeereizen bezocht hij Alanya en overnachtte hij in het huis wat je nu kunt bezoeken. Het huis is omgebouwd naar een museum waar je meer leert over de geschiedenis en over Atat├╝rk.

C-Lounge
Hotel C-Lounge

Met je partner genieten van luxe? Dan ben je aan het juiste adres bij hotel C-Lounge. Gasten scoren het hotel gemiddeld maar liefst een 9!

Bekijk hotel C-Lounge

5. De haven van Alanya

Het leukste deel van Alanya is de gezellige haven. De lange boulevard, de mooie boten en de leuke sfeer maken de haven een bezoekje waard. In de avond is het hier gezellig druk met mensen die lekker een hapje willen eten of het uitgaansleven van Alanya willen ontdekken. We raden een bezoek aan de haven dan ook zeker aan tijdens je vakantie naar Alanya.

De haven van Alanya

6. De Rode Toren

Aan de haven ligt ook de Rode Toren, ook wel bekend als de Kɪzɪlkule. De Rode Toren is een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Alanya. Deze toren met een omtrek van 29 meter lang stamt uit de 13e eeuw en was destijds gebouwd om de haven te beschermen. Tegenwoordig is het een mooie plek om te bezoeken, met name dankzij het prachtige uitzicht over de haven.

Kleopatra Dreams Beach
Hotel Kleopatra Dreams Beach

Kleopatra Dreams Beach scoort een prachtige score van een 8,7! Hier zit je dus helemaal goed tijdens je vakantie in Alanya.

Bekijk Kleopatra Dreams Beach

7. Sapadare Kanyon

Alhoewel de Sapadare Kanyon zo’n 45 kilometer buiten Alanya ligt, is deze bezienswaardigheid toch echt de moeite waard. Je kan hier een prachtige wandeling maken door het ravijn en onderweg kom je ook nog eens watervallen tegen. Heb je het een beetje warm gekregen tijdens de wandeling? Neem dan een verkoelende duik in een van de natuurlijke zwembaden. Dankzij het aangelegde pad kan je hier ook gemakkelijk wandelen met de kids.

Sapadere Kanyon

8. Dalmatas grot

Last but not least, een bezoekje aan de Dalmatas grot. Deze grot werd ontdekt tijdens de aanleg van de haven in Alanya. De grot heeft een ideale ligging, aan het einde van Kleopatra Beach. Het verhaal gaat dat vooral mensen met astma en ademhalingsklachten deze grot moeten bezoeken. Het schijnt namelijk zo te zijn dat de constante temperatuur rond de  22-23°C en zeer hoge luchtvochtigheid heilzaam werken. Maar eigenlijk is deze grot voor iedereen de moeite waard dankzij de indrukwekkende stalactieten en stalagmieten.

Alanya
Bekijk alle vakanties naar Alanya

Enthousiast geworden over een vakantie naar Alanya? Neem dan eens een kijkje naar ons mooie aanbod aan accommodaties in Alanya.

Bekijk alle vakanties naar Alanya