De mooiste bezienswaardigheden aan de Turkse Egeïsche Kust

Redactie - 30 december 2020

De mooiste bezienswaardigheden aan de Turkse Egeïsche Kust

Redactie - 30 december 2020

De Turkse Egeïsche Kust is een geliefde vakantiebestemming voor velen. De prachtige zandstranden, de betaalbare accommodaties en de gezellige badplaatsen maken deze regio tot een heerlijke keuze. Maar naast lekker relaxen op het strand valt er nog veel meer te beleven in deze Turkse regio. Ontdek de mooiste bezienswaardigheden aan de Turkse Egeïsche Kust!

Cultuur snuiven in de antieke steden

De Turkse Egeïsche Kust is een van de beste regio’s in Turkije voor cultuurliefhebbers. In deze regio liggen namelijk verschillende antieke steden met prachtige overblijfselen. Een van de hoogtepunten is een bezoek aan de stad Efeze. Deze historische stad werd ruim 3500 jaar geleden gesticht en sindsdien hebben onder andere de Perzen, Byzantijnen, Romeinen en Grieken hun stempel op de stad gedrukt. Efeze behoort tot een van de best bewaarde steden met overblijfselen en is daarmee een van de meest interessante bezienswaardigheden aan de Turkse Egeïsche Kust is. Bezoek de Tempel van Artemis en sla het theater en de bibliotheek van Celsus ook zeker niet over!

Voor nog meer culturele bezienswaardigheden bezoek je Troje. Deze stad spreekt aan dankzij het wereldberoemde verhaal. Andere antieke steden die je niet mag missen zijn bijvoorbeeld Milete en Sardes.

Bezienswaardigheid Turkse Egeïsche Kust - Efeze

Ga strandhoppen langs de Turkse Egeïsche Kust

Deze prachtige regio staat ook bekend om de adembenemend mooie stranden. We raden daarom van harte aan om de verschillende stranden te ontdekken. Een van de mooiste stranden in deze regio is met gemak de Blue Lagoon in Ölüdeniz. Het felblauwe water steekt af tegen de groene heuvels en lichte kiezels. De beste manier om deze baai te bewonderen is van bovenaf. Voor de avonturiers onder ons is het een aanrader om hier te paragliden.

Een andere aanrader is de prachtige baai van Turunc. Deze pittoreske baai wordt omgeven door een groene omgeving vol met plantages. Ook het strand van Icmeler mag je niet overslaan. Het azuurblauwe water en het uitzicht op het berglandschap maken het ideaal plaatje compleet. Andere toppers zijn Ilica en Kumlubuk, prachtige stranden waar geen massatoerisme is.

Stranden Turkse Egeïsche Kust - Ölüdeniz

Scoor souvenirs in een bazaar

Tijdens je vakantie naar de Turkse Egeïsche Kust mag een bezoek aan een bazaar ook niet ontbreken. Zelfs als je niets wilt kopen is het de moeite waard om een bazaar te bezoeken. In de populaire badplaatsen Kusadasi en Bodrum zijn grote bazaars vol met souvenirs. Dit is dé plek om je onderhandelingstechnieken uit te testen.

Bazar Bodrum

Badplaatsen aan de Turkse Egeïsche Kust

Naast prachtige stranden en culturele bezienswaardigheden zijn er aan de Turkse Egeïsche Kust ook leuke badplaatsen. Van bruisende badplaatsen tot verborgen parels, in de regio vind je het allemaal. Wie graag in een levendige omgeving wilt verblijven zit helemaal goed in Bodrum of Kusadasi. In Bodrum zelf valt er genoeg te beleven. Zo bezoek je hier het mooie kasteel van Bodrum en het Mausoleum van Halicarnassus. Wie in de avond graag een drankje wil doen zit helemaal goed in Gümbet. Voor families met kinderen is Bitez een goede keuze. De mooie baai en het strand dat langzaam in zee afloopt is ideaal voor de kinderen. Een andere populaire optie is het gezellige Turgutreis, dit is na Bodrum de grootste badplaats op het Egeïsche schiereiland. Of ga je liever voor het rustige Torba of het luxe Cesme? Er is in ieder geval keuze genoeg!

Enthousiast geworden over een vakantie naar de Turkse Egeïsche Kust? Met verblijf in een van deze mooie accommodaties maak je je vakantie compleet: