De leukste braderieën in augustus, dit zijn ze

Redactie - 1 augustus 2018

De leukste braderieën in augustus, dit zijn ze

Redactie - 1 augustus 2018

Slenter langs verschillende kraampjes van lokale winkeliers, trakteer jezelf (en het gezin) op iets lekkers en geniet van de gezelligste en kneuterigste braderieën van Nederland. Kortom, een leuk en betaalbaar dagje uit op eigen bodem.

Dag van Druten – 2 augustus

De tweede van augustus, dat is ongetwijfeld de gezelligste dag van het jaar in Druten. Dit jaar vindt dan maar liefst de 44e editie van de Dag van Druten plaats. Ze hebben weer een bomvol programma in elkaar geflanst en de braderie in het centrum bestaat uit bijna 150 kramen vol met originele cadeautjes, snuisterijen en lekkernijen. Je betaal één keer entree (drie euro per persoon vanaf twaalf jaar) en eenmaal ‘binnen’ zijn alle attracties vrij toegankelijk. Terwijl paps en mams genieten van een drankje op het terras vermaken de kinderen zich met de dieren die geknuffeld kunnen worden of springen ze in een van de attracties op de Grote Markt.

Beeld: Boerendag Museum de Karkooi.

Braderie bij Boerendag Museum de Karkooi – 4 augustus

De Boerendag in Rijsbergen is een dag die bruist van spectaculaire demonstraties en optredens. En je kunt er knuffelen met paarden, schapen en pony’s. Het boerenleven van zestig jaar geleden komt op 4 augustus tot leven én er is een grote braderie rondom het museum in Rijsbergen.

Beeld: Elburg.

Vestingdagen braderie Elburg – 8 augustus

In het mooie oude vestingstadje Elburg vindt op 1, 8 en 15 augustus de geliefde braderie plaats tijdens de Vestingsdagen. De kramen staan binnen de stadsmuren zodat je tegelijkertijd ook van het lieflijke stadje kunt genieten. Aan de Bloemstraat en De Ledige Stede verkopen de kids uit de buurt hun oude speelgoed, te klein geworden kleding, spulletjes van zolder, zelf beschilderde bloempotjes en andere prullaria. Ook leuk voor de kinderen: de optredens van artiesten, kinderactiviteiten of de draaimolen op de Vischmarkt.

Tip: tijdens de Vestingdagen zijn er ook zomerconcerten in de Grote- of St. Nicolaaskerk.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/4x-leukste-hippiemarkten-nederland/”]

Zomerbraderie Europarcs Resort Zuiderzee – 9 augustus

Vanuit je tentje of stacaravan zo de braderie op rollen? Dat kan gewoon als je vakantie viert bij Europarcs Resort Zuiderzee in Biddinghuizen. Op 9 augustus wordt daar de sfeervolle zomerbraderie georganiseerd. Klaar met de braderie? Dan heeft vakantieganger Ilya Eerenberg een goede tip: ‘Bij het strandje zit een superleuke beachclub en ook het leuke stadje Elburg ligt heel dichtbij.’

Toeristendagen Eersel – 9 augustus

Iedere zomer staat het centrum van Eersel drie donderdagen lang in het teken van shoppen, snuffelen en cultureel vermaak. Hou in ieder geval 2 of 9 augustus vrij in je agenda, want dan barst het centrum van dit dorpje bij Eindhoven uit zijn voegen van gezelligheid tijdens de ultieme zomermarkt voor het hele gezin. De Toeristendagen zijn niet zomaar ‘een braderietje’, er staan maar liefst 120 kraampjes op je te wachten die samen met het straattheater zorgen voor een leuke dag uit. En vergeet de Brabantse, bourgondische gezelligheid en livemuziek niet!

Haasje Megabraderie – Oosterhout – 5 augustus

Op Recreatiepark ’t Haasje vind je op 5 augustus een gezellige braderie met een mini-kermis, ruim honderd kramen en tal van lekkers! Rust na afloop op het terras uit onder het genot van liveoptredens. Liever nog niet naar huis? Sluit het gezellige weekend af met een nachtje logeren bij ’t Haasje.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/shopping/de-leukste-markten-van-nederland/”]

Zomeravondbraderie Epe – donderdagen in augustus

Als ‘bijna-local’ kan ik Epe niet uit dit lijstje laten. Al ruim zes jaar kom ik er geregeld omdat vriendlief er (in de buurt) geboren en getogen is. In het gezellige dorp Epe heerst in de zomer altijd een op-en-top vakantiesfeer. Terrasjes zitten vol, er staat een rij bij de ijscoboer en er klinken verschillenden talen door elkaar. Tijdens de zomeravondbraderie doen ze nog een schepje bovenop deze gezelligheid. Op vier vrijdagavonden in augustus (3, 10, 17 en 24 augustus) kun je shoppen op de sfeervolle braderie en aansluitend een hapje eten op een van de gezellige terrasjes.

Braderie tijdens de Pulledagen in Hoogeveen – donderdagen in augustus

Iedere donderdag in de zomer, vijf weken lang, vinden de Pulledagen plaats in het centrum van Hoogeveen. Iedere week in een ander thema, zoals fietsen, straattheater, Europa, sport en het circus. Met een braderie, kinderbraderie, muziek, diverse acts en horecagelegenheden word je de hele dag vermaakt. Op naar Hoogeveen op 2, 9, 16 of 23 augustus.

Heb jij nog een braderietip? Deel ‘m in een reactie.