Op pad met de kids: een dagje uit in Gelderland

Redactie - 28 april 2017

Op pad met de kids: een dagje uit in Gelderland

Redactie - 28 april 2017

Wil je er een dagje op uit in Nederland? Geen probleem: dit zijn de tien best gewaardeerde dagjes uit in Nederland. Ga je op pad met je kinderen, dan is Gelderland the place to be. Reuzenpanda’s, middeleeuwse kastelen, klimmen op de Veluwe en speurtochten door musea: met een beetje pech krijg je je gezin niet meer mee naar huis.

Panda’s kijken in Ouwehands Dierenpark

Ouwehands Dierenpark is één van de mooiste dierentuinen van Nederland, waar je bijzondere dieren kunt bewonderen. Zo wonen er zeldzame witte leeuwen en gorilla’s én opende de dierentuin in het voorjaar van 2017 Pandasia. Hier leven de reuzenpanda’s Xing Ya en Wu Wen, naast een groot aantal andere Aziatische diersoorten.

Een dagje uit in Gelderland: Slot Loevestein

Zodra je Slot Loevestein in het oog krijgt, waan je je in de middeleeuwen. Het kasteel werd in 1361 gebouwd door ridder Dirc Loef van Horne en het is prachtig bewaard gebleven. De muren, grachten, kruittoren en oude soldatenhuisjes nemen je even mee terug in de tijd. Voor kinderen is hier ook van alles te doen. In het museum leren ze aan de hand van spellen over Hugo de Groot en het leven in de middeleeuwen.

Beleef de Veluwe

Het Hoge Veluwe National Park is misschien wel het mooiste natuurgebied van Nederland en je kunt hier naar hartelust wandelen en fietsen. Op de website van Staatsbosbeheer vind je de mooiste routes. Op zoek naar meer avontuur? De Veluwe heeft verschillende klimbossen, waarbij je naar een hoogte van zo’n achttien meter klimt en via een kabelbaan weer naar beneden glijdt. Natuurklimpark Ermelo heeft bijvoorbeeld spectaculaire parcoursen met zo’n zestig hindernissen. Adrenalinekick gegarandeerd! Overnachten op de Veluwe kan natuurlijk ook. De kindvriendelijke camping De Haeghehorst in Ermelo krijgt een 8,4 van jullie en ook Hotel Golden Tulip Heerlickheijd van Ermelo is een aanrader.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/dagje-uit/5-x-kindvriendelijk-museum-nederland/”]

Kröller-Müller Museum

Denk je aan een dagje uit in Gelderland, dan denk je al snel aan het Kröller-Müller Museum. Dit museum heeft niet alleen de op één na grootste Van Goghverzameling ter wereld, maar ook één van de grootste beeldentuinen van Europa. Kröller-Müller is ook met kinderen erg leuk. Vanaf vier jaar is er het Museum Dobbelspel, dat kinderen aan de hand van vragen en een speurtocht naar kunstwerken door het hele museum leidt. Daarnaast zijn er ook gratis speurspellen beschikbaar voor het museum en de beeldentuin.

Terug in de tijd: het Oude Ambachten & Speelgoed Museum

Tegenwoordig kunnen je kinderen bijna niet meer zonder tablet of televisie, maar nog niet zo lang geleden was dat natuurlijk heel anders. Het Oude ambachten & Speelgoed Museum in Terschuur neemt je mee naar de tijd dat er nog geen elektriciteit was en dat er vooral met de hand werd gewerkt. In het museum zijn ruim 160 oude ambachten en winkeltjes te vinden. Voor de kinderen is er een grote verzameling van oud speelgoed en een leuke speelhoek. De kinderen kunnen bovendien meedoen aan een speurtocht langs de oude beroepen en het antieke speelgoed.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/dagje-uit/gratis-dagjes-uit-in-nederland/”]

Heb jij een leuke tip voor een dagje uit in Gelderland? Schrijf dan een review over de leukste bestemmingen voor dagtripjes.