Dagje de wildernis in? Laat je verrassen door België

Redactie - 30 juli 2018

Dagje de wildernis in? Laat je verrassen door België

Redactie - 30 juli 2018

Bij Belgische natuur denk je al snel aan de Ardennen. Maar België heeft zoveel meer. Wat dacht je bijvoorbeeld van rondrennen in de Sahara? Of je ogen uitkijken in een enorm natuurreservaat? De volgende bijzondere locaties in België staan garant voor héél veel natuurplezier. En het leuke is: deze unieke stukjes Belgische natuur liggen dichterbij dan je denkt.

Belgische natuur - Lommelse-Sahara

De Lommelse Sahara

Gigantische zandvlaktes en totale stilte liggen dichter bij huis dan je zou verwachten. Net over de Nederlandse grens met België, om precies te zijn. De Lommelse Sahara ligt in Belgisch Limburg, net buiten het plaatsje Lommel. ‘Ideaal om de batterijen eens goed op te laden‘, schrijft een van jullie over dit unieke stukje Belgische natuur. Je kunt er fietsen, wandelen of simpelweg wegdromen langs de waterkant van het gigantische meer. En overnachten? Ook daarvoor zit je goed in Lommel. Onder andere Orange Zoover Award winnaar Center Parcs De Vossemeren scoort goed.

Belgische natuur - Alden BiesenLandcommanderij Alden Biesen

Belgisch Limburg is een ideale regio voor een dagje België. Trek je wandelschoenen aan of snoer die fiets achterop de auto en je bent klaar voor vertrek! Aan jullie reviews te zien zijn vooral de bossen en statige kasteeltuinen van Landcommanderij Alden Biesen favoriet. De Belgische natuur staat hier garant voor mooie fietsroutes en romantische vergezichten. Enne, als je er toch bent: kijk gelijk even binnen in de Waterburcht van Alden Biesen. Hier zijn regelmatig bijzondere tentoonstellingen.

Belgische natuur - het ZwinNatuurreservaat Het Zwin

Zeevogels en duinkonijntjes spotten vanaf de panoramatoren, op safari langs een avontuurlijk huttenparcours: het Zwin is – behalve beschermd natuurgebied – één groot belevingspark in België. Overal staan verrekijkers klaar en in de interactieve tentoonstelling leer je alles over de trekvogels in dit unieke natuurreservaat. Kortom, een toplocatie om te genieten van de Belgische natuur met het hele gezin.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/belgie-3x-overheerlijke-bierroutes/”]

Belgische natuur - zonsondergang

Overnachten in de Belgische natuur

Hoewel Het Zwin, De Lommelse Sahara en Alden Biesen prima te doen zijn als dagtrip vanuit Nederland, wordt je avontuur in de Belgische natuur nóg leuker met een overnachting. Of twee. Ga voor een van de goed gewaardeerde vakantieparken in België, en je kunt een lang weekend lang genieten van de rust, de natuur en de Vlaamse frieten. Een paar goede opties in Belgisch Limburg zijn volgens jullie onder andere Vakantiepark Molenheide (review score: 8,1), Mooi Zutendaal (review score: 8,6) en Boerderij Weids Uitzicht (review score: 9,4).

Wat is jouw favoriete stukje Belgische natuur? Schrijf een review of laat je tip achter in de comments.