Bevrijdingsdag vier je hier: 5x de leukste festivals

Redactie - 2 mei 2018

Bevrijdingsdag vier je hier: 5x de leukste festivals

Redactie - 2 mei 2018

Op 5 mei vieren we dat we in vrijheid mogen leven! En dat doen we op verschillende festivals door het hele land. Wat ons betreft zijn dit de vijf leukste plekken om Bevrijdingsdag te vieren. En als het zo gezellig is, dan plak je aan dit dagje uit een fijne overnachting!

Het Vrije Westen in Amsterdam

Op het terrein van de Westergasfabriek in Amsterdam vindt alweer voor de zevende keer het bevrijdingsfestival Het Vrije Westen plaats. Van 11 tot 23 uur vermaakt jong en oud zich hier. Halverwege de dag, rond 14 uur, wordt de festivalfakkel ontstoken. Verder geniet je van optredens van vele artiesten op zeven verschillende podia en worden er verhalen over de oorlog verteld. Natuurlijk kun je hier ook lekker rondstruinen over de Vrijeheidsmarkt op het terrein. Voor hongerige buikjes zijn er rollende keukens aanwezig. Om vijf voor vijf zal het festival letterlijk vijf minuten stilstaan bij onze vrijheid.
Praktische info: Westergasfabriek Amsterdam, 11:00 – 23:00 uur, toegang is gratis.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/dagje-uit/goedkope-dagje-pretpark-zo/”]

Bevrijdingsfestival in Den Haag

Vier de vrijheid op het Malieveld in Den Haag. Tijdens het jaarlijkse Bevrijdingsfestival geniet je van optredens van bekende artiesten. Denk aan Fedde le Grand (Ambassadeur van de Vrijheid), de Haagse The Voice deelneemster Samantha Steenwijk, Candy Dulfer, Di-Rect en Oh Oh Cherso’s DJ’s Tony Star en Matsoe Matsoe. Voor de allerkleinsten is er in de Tweede Kamer (!) een optreden van Woezel & Pip, natuurlijk ook van Haagse bodem. Kinderen vermaken zich trouwens ook in de grote Kindertuin op het Malieveld. Die staat vol met springkussens, er is een ballenbak, een schminktent, klimtoestellen, ballonnen en een voetbalveld.
Praktische info: Malieveld Den Haag, gratis entree.

Overnachten in Den Haag doe je bijvoorbeeld bij Aparthotel Plato, beoordeeld met een 9,2.

Het vrijheidsfestival in Rotterdam

Vier je 5 mei in Zuid-Holland? Ga dan naar Het Park (bij de Euromast) in Rotterdam. Hier dans je de hele Bevrijdingsdag op deuntjes van bekende artiesten. Zoals die van Fedde le Grand, die per helikopter naar het festival gebracht wordt. Maar ook minder bekende, upcoming namen treden op de verschillende podia op. Er zijn verschillende plekken in het park waar je tussen het dansen door even kunt gaan zitten. Voor een kop koffie, een broodje of een biertje. Ook dit festival is gratis toegankelijk en voor kids is er genoeg leuks te beleven.
Praktische info: Het Park Rotterdam, 12:30 uur – 23:00 uur, gratis toegang.

Wil je na het festival in Rotterdam blijven logeren? Doe dan net als Cornelis en verblijf in Hotel Bilderberg Parkhotel Rotterdam: ‘Fantastische locatie midden in Rotterdam. Warm ontvangst en zeer vriendelijk personeel! Mooie kamers. Aanrader!’

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/toplijstje/10-top-strandtenten-op-een-rij/”]

Bevrijdingspop in Haarlem

In 1980 werd het allereerste bevrijdingsfestival georganiseerd: Bevrijdingspop. Daarmee is dit Haarlemse festival een begrip in heel Nederland. Op het gratis openluchtfestival treden artiesten op als de band My Baby (Ambassadeur van de Vrijheid), Jacqueline Govaert, Triggerfinger en Alain Clark met een XXL band. Verder vind je op het terrein een kinderfestival met springkussens en een optreden van Ralf Mackenbach. Bevrijdingspop in Haarlem vindt plaats in de Haarlemmerhout. Een enorm terrein: het Vlooienveld, Frederikspark en het Florapark, zal worden aangekleed tot festivalterrein.
Praktische info: Haarlemmerhout Haarlem, gratis entree.

Bevrijdingsdag in Groningen

Ook in het Groningse Stadspark wordt op 5 mei onze vrijheid gevierd. Tussen 12 en 23:59 uur vermaken festivalgangers zich hier met muziek, kunst en theater. Zo zijn er onder andere optredens van Ronnie Flex (Ambassadeur van de Vrijheid) en Triggerfinger. En dat natuurlijk onder het genot van een koud drankje en wat lekkers. Natuurlijk besteedt het bevrijdingsfestival in Groningen ook genoeg aandacht aan het thema: Geef vrijheid door. Neem gerust je kindjes mee, die kunnen broodjes bakken, rijden op een pony, meedansen tijdens een workshop, geschminkt worden en lol maken in de draaimolen. Het festival is gratis en voor iedereen te bezoeken.
Praktische info: Stadspark Groningen, 12:00 – 23:59 uur, gratis toegang.

Waar ben jij te vinden dit jaar op 5 mei? En overnacht je daar ook? Laat dan een review achter en inspireer andere vakantiegangers.

BewarenBewaren