7x gratis dagje uit in de zomervakantie

Redactie - 2 mei 2017

7x gratis dagje uit in de zomervakantie

Redactie - 2 mei 2017

Staan je kinderen op de eerste dag van de zomervakantie al te trappelen om eropuit te gaan? En zit jij met je handen in het haar omdat je écht niet weet hoe je dat financieel moet fixen? Hoeft niet. Maak er een gratis dagje uit van! Leuk en handig, want zo blijft er geld over voor een ijsje.

Beeld: Speeltuinroeffenmart.nl

1. Speeltuin Roeffen Mart

Meer dan veertig geavanceerde speeltoestellen wachten deze zomervakantie op fanatieke kids die hen willen uitproberen. De speeltuin Roeffen Mart grenst aan een bosgebied, dus een lekkere zomerwandeling behoort tot de mogelijkheden. Op een grote lap grond besloten Mart en Maria Roeffen om naast vee ook speeltoestellen te plaatsen: de start van Speeltuin Roeffen Mart. De Mart Roeffen stichting werd in 1974 opgericht en sindsdien worden de speeltoestellen, de toiletten én de parkeerplaatsen goed onderhouden. En nog helemaal gratis ook! Met dank aan de vele vrijwilligers.

Speeltuin Roeffen Mart: Meerlosebaan 22, Grubbenvorst | Open: 24 uur per dag, hele jaar. 

Beeld: Maasvlakte2.com

2. FutureLand

Bij informatiecentrum FutureLand in Rotterdam kom je tijdens je gratis uitje alles te weten over Maasvlakte 2! Behoorlijk indrukwekkend is de rondrit met de FutureLand Express. Je ziet de containerterminal en hoe containers op een schip worden geladen. Maar je kunt ook een rondvaart maken met de FutureLand Ferry of je gewoon laten vertellen hoe de Maasvlakte 2 is ontstaan. Op Zoover is men ook enthousiast: ‘Niet alleen leerzaam, maar ook een relaxed rondvaarttochtje door de Maasvlakte!

Let op: niet alles is gratis, zo moet je bijvoorbeeld voor een rondrit in de FutureLand Express betalen. Check dit van tevoren online zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan!

FutureLand: Europaweg 902, Maasvlakte Rotterdam | Open: Di-vr 10 – 17 uur, zo 11 – 17 uur.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/dagje-uit/gratis-dagjes-uit-in-nederland/”]

Beeld: ANWB.nl

3. De Paardenkamp

Heb je een paardengek in huis? Dan vindt hij het vast geweldig om deze zomervakantie naar De Paardenkamp te gaan. Verdeeld over drie boerderijen brengen hier ongeveer honderdtwintig paarden hun oude dag door. De oudjes worden lekker in de watten gelegd door de medewerkers. In 2013 werd Boerderij Het Gagelgat, onderdeel van het kamp, verkozen tot boerderij van het jaar.

Knuffel een paard, neem een kijkje in de expositieruimte of koop een vers stuk kaas in het winkeltje met streekproducten. Meer te weten komen over de boerengeschiedenis? Bezoek dan de interactieve tentoonstelling.

De Paardenkamp: Birkstraat 96, Soest| Open: dagelijks van 10 tot 16 uur.

Beeld: Belevenissenbos.nl

4. Belevenissenbos

Ook erg leuk voor in de zomervakantie of tijdens een weekendje weg. Laat je kinderen lekker losgaan in het Belevenissenbos in Lelystad. Een uitdagend speelbos waar volop gestruind, geklauterd én gepoedeld kan worden. Het terrein bevat meer dan honderd avontuurlijke hindernissen. Een groots avontuur in de natuur!

Belevenissenbos: Veldweg 98, Lelystad | Open: 24 uur per dag, hele jaar. 

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/dagje-uit/8x-de-leukste-pretparken-van-nederland/”]

Beeld: Simonehoeve.nl

5. Kaas- en klompenboerderij Simonehoeve

Een regenachtige zomerdag? Dan is dat de perfecte dag om alles te leren over kaas en klompen. Hoe wordt kaas nou eigenlijk gemaakt? En worden klompen uit één stuk hout gesneden? Je komt er achter op de Simonehoeve! De rondleiding inclusief uitleg en het proeven van kaas, vruchtenwijn en koekjes is helemaal gratis. Natuurlijk zijn de producten ook te koop.

Kaas en Klompenboerderij Simonehoeve: Wagenweg 2, Katwoude | Open: april t/m augustus: 8 tot 18 uur.

Beeld: Buitenbergen.nl

6. Het Klimduin en de Schoorlse Duinen

Fietsen, wandelen, een terrasje pakken of uitwaaien op het strand. Het kan allemaal in het Noord-Hollandse Schoorl. Op en rond het Klimduin, midden in het pittoreske centrum van het dorp, vermaakt iederéén zich. Het Klimduin is 51 meter hoog dus er heel hard van af rennen, rollen of zandsleeën kan allemaal!

Het Klimduin: Schoorl centrum | Open: 24 uur per dag, hele jaar. 

Overnachten bij de Schoorlse Duinen? We selecteerden de beste gewaardeerde opties:

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/dagje-uit/10-leukste-dagjes-nederland/”]

Beeld: Panoramio.com

7. Houtzaagmolen de Ster

Indrukwekkend: houtzaagmolen de Ster zaagt iedere zaterdag bomen (afhankelijk van de wind). Kom langs en bekijk de molen of krijg een gratis rondleiding. In de buurt kan ook gespeeld worden want er is een speeltuintje en een kinderboerderij.

Houtzaagmolen de Ster: Molenpark 8, Utrecht | Open: zaterdag van 13 tot 16 uur. 

Leuk zomervakantie uitje in de planning? Laat het ons in een reactie weten!