6 tips voor heerlijke zomerse dagjes uit!

Redactie - 27 augustus 2018

6 tips voor heerlijke zomerse dagjes uit!

Redactie - 27 augustus 2018

Ben je terug van een heerlijke zomervakantie en wil je dat fijne vakantiegevoel zo lang mogelijk vasthouden? Nomineer dan voor 9 september 2018 jouw favoriete vakantiemaatje voor de Zoover Award Beste Reisgenoot. Zo maken jullie samen kans op een droomvakantie naar de Canarische Eilanden t.w.v. €2.500! En tot die tijd zit er maar  één ding op: zo veel mogelijk zomerse dagjes uit in eigen land! Want zo’n dagje uitwaaien aan het strand of op een festival kan hetzelfde effect hebben als een échte vakantie!

zomerse dagjes uit Thermen Bussloo

#1: chillen in Thermen Bussloo

We trappen af met een all time favorite: Thermen Bussloo in Voorst. Priscilla bracht er een zomerse dag door en genoot met volle teugen: ‘Een superervaring gehad! Het eten (live cooking) was lekker en het complex super schoon. Wij komen zeker terug!’ In de zomer kun je bij Thermen Bussloo genieten van een zomerse lunch en doe je er een dutje in de hangmat. Jullie zijn trouwens ook erg tevreden over het hotel bij de sauna. Check de vrolijke review van Els maar, die de hotelkamer ‘erg luxe’ vond.

zomerse dagjes uit rondvaart Amsterdam

#2: rondvaart met de kids in Amsterdam

‘Amsterdam, daar is het nu toch superdruk met al die toeristen?’ Ja, dat klopt, maar daar heb je op het water nauwelijks last van. Rederij BlueBoat heeft een superleuke rondvaart . Tijdens de interactieve cruise met opdrachtboekje en piratenkijker helpen je kinderen Harold de kat van zijn watervrees af. En hebben jullie alle tijd om rustig rond te kijken!

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/algemeen/dagje-trein-wandelen-station-naar-station/”]

zomerse dagjes uit festival

#3: een dagje festivallen

Eind augustus en begin september is er nog genoeg te beleven in Nederland Festivalland. Zoals het het razendpopulaire Into The Great Wide Open op Texel of Misty Fields in Asten. Een zomer niet ‘gefestivald’, is een zomer niet geleefd!

zomerse dagjes uit Nederlands Bakkerijmuseum

#4: warme broodjes bakken in het Nederlands Bakkerijmuseum

Eens door jullie verkozen als het leukste uitje in Nederland: het Nederlands Bakkerijmuseum in Hattem. Dit is namelijk alles behalve een saai museum. Je gaat er zelf aan de slag met gevulde koeken, de kinderen mogen op speurtocht én er is een voorstelling. Bij reviewer Mrnje rolde de tranen over de wangen van het lachen tijdens die hilarische show: ‘De voorstelling was voor jong en oud echt super. Wij hebben ons hier met kinderen in de leeftijd van 3 tot 10 jaar uitstekend vermaakt!’

zomerse dagjes uit pier van scheveningen

#5: struinen langs de pier van Scheveningen

Omdat een uitje niet altijd geld hoeft te kosten, hier een gratis klassieker: lekker uitwaaien op de pier van Scheveningen. Vooral in de zomer is daar ontzettend veel te doen. Streetfood, optredens en natuurlijk gewoon de zee. Wil je niet meer weg? Dan boek je er toch gewoon een hotel! Jullie raden het Boulevard Hotel Scheveningen aan. Strandganger Frans, die een 9 geeft, omschrijft het kort en bondig: ‘Vriendelijk, schoon, dichtbij strand en zee. Het uitgaansleven is op loopafstand.’

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/dagje-gezin-leukste-zomermarkten/ “]

zomerse dagjes uit Breda 

#6: meer zwemplezier in Nederlandse meren

Het barst in Nederland van de mooie, veilige en gezellige meren waarin je kunt zwemmen. Robin schreef erover in zijn blog over op vakantie gaan in eigen land. Daarin tipt hij onder andere de Galderse Meren bij Breda. Hij schrijft: ‘Het water en de strandjes zijn schoon en doordat het water langzaam afloopt, is het ook zeer geschikt voor kleine kinderen. Ga gewapend met emmer en schep, een goedgevulde koelbox én voldoende zonnebrand op pad en geniet van een onbezorgde middag aan het water.’

Als Brabander moet ik hier natuurlijk aan toevoegen dat het ook in de gezellige, historische stad Breda prima toeven is. Bijvoorbeeld in het fijne hotel Bliss. Mark geeft het een 10, vooral vanwege de ‘ontspannen sfeer, toplocatie en geweldige hotelkamers’. Wat wil je nog meer?!

Wat zijn jouw tips voor een heerlijk zomers dagje uit in eigen land? Deel ze met ons in de reacties!