5x originele dagjes uit in de meivakantie

Redactie - 29 april 2018

5x originele dagjes uit in de meivakantie

Redactie - 29 april 2018

Dierentuin-overdosis? Geen zin in het zwembad? Aan deze originele dagjes uit in de meivakantie had je vast nog niet gedacht.  Stuk voor stuk staan ze garant voor gezellige, actieve en voordelige tripjes met het hele gezin. Nu alleen nog even hopen op heel veel zon!

Dagjes uit in de meivakantie - Piratenweek Pampus1. Piraat spelen op het eiland Pampus

Van 2 tot en met 7 mei is het Piratenweek op Pampus. Het hele eiland is dan in handen van geschminkte zeerovers. Je kunt er speurtochten doen, piratenmaaltjes eten en je eigen handhaak knutselen. Je kunt het eiland Pampus zowel vanaf Amsterdam IJburg als Muiden bereiken met de veerboot.

2. Springen in een trampolinepark

Ultieme remedie tegen hyperactieve kinderen in je huis. Laat ze een uurtje los in een trampoline-park en je kunt er weer úren tegenaan! Je vindt de trampolineparken in alle uithoeken van Nederland. Er zit er dus ongetwijfeld eentje bij je in de buurt! Tip: zowel Nieuwegein en Enschede heeft een gigantisch trampolinepark.

Dagjes uit in de meivakantie - blotevoetenpad

3. Wandelen over een blotevoetenpad

Schoenen uit, zonnebril op en gáán! Klinkt best simpel, toch? Zo’n blotevoetenpad is voetmassage en natuurbelevenis in één. En het is ook nog eens een van de goedkoopste dagjes uit in de meivakantie. Benieuwd welk blotevoetenpad jij onveilig kunt gaan maken deze meivakantie? In deze blog vol blotevoetenpaden zetten we vijf toplocaties voor je op een rij.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/wp-admin/post.php?post=94743&action=edit”]

Dagjes uit in de meivakantie - bakkerijmuseum4. Koekjes bakken in het bakkerijmuseum

Of het nou stortregent of een stralende dag is, een ochtendje koekjes bakken en bakkabouters zoeken in het Bakkerijmuseum is een aanrader tijdens de meivakantie. Het knusse Bakkerijkmuseum ligt in het Gelderse Hattem en wordt door jullie goed beoordeeld. Volgens reviewer Sandra mag je vooral de dagelijkse show van bakker Fred niet missen. ‘Fantastisch!‘ schrijft ze, ‘ik lag blauw!

5. Klimmen in een klimbos

Samen met je kinderen de natuur in tijdens de meivakantie? Ga voor een wedstrijdje boomklimmen in een van de klimbossen van Nederland. Je vind deze klimbossen op steeds meer plekken. In Klimpark Fun Forest Rotterdam is een gratis parcours voor kinderen van 5 tot 7 jaar en andere parcoursen voor alle leeftijden. Ook op de Veluwe kun je jouw klauterskills testen. Het Klimbos Veluwe ligt in Apeldoorn. Voor het geval je eerst wat inspiratie wilt opdoen: de Apenheul is er om de hoek.

Meer tips voor originele dagjes uit in de meivakantie? Laat het weten in de comments of voeg jouw review toe op Zoover.nl.