5x de leukste voorjaarsmarkten van Nederland

Redactie - 5 april 2018

5x de leukste voorjaarsmarkten van Nederland

Redactie - 5 april 2018

Niks fijner dan een lang weekend in de lente. Zeker als het lekker weer is, trekken we er graag een dagje op uit. Naar een gezellige voorjaarsmarkt ergens in het land bijvoorbeeld. De keuze is reuze, hierbij een selectie…

Bevrijdingsdag (met markt) in de Culturele Hoofdstad

Op naar het Hoge Noorden, want op 5 mei staat de binnenstad van Leeuwarden in het teken van het Bevrijdingsfestival. De vrijheid wordt gevierd met artiesten op zeven verschillende podia, bijzondere projecten en een markt op het Plein van de Vrijheid. Dit jaar is extra bijzonder, omdat de Nationale Opening van Bevrijdingsdag hier plaatsvindt. Bovendien is de Friese stad Culturele Hoofdstad van Europa! Er is dus alle reden om eens flink uit te pakken. Wil je een nachtje blijven slapen, lees dan hier de reviews op Zoover, de hotels krijgen gemiddeld een 8,4.

Plantjes aan de rand van Rotterdam

Trompenburg in de wijk Kralingen in Rotterdam is een prachtig aangelegde oase met een grote collectie bomen, struiken, vaste planten, bollen en knollen, waar het sowieso altijd heerlijk wandelen is. Zeker nu alles weer tot bloei komt. Op zondag 6 mei kun je er op de jaarlijkse eenjarigendag terecht om wat moois voor je eigen balkon of tuin te kopen. Trompenburgs ‘zaaigenootschap’ kweekt ieder jaar een schitterende hoeveelheid aan eenjarige planten voor de verkoop. Geen huis-tuin-en-keuken-exemplaren, maar bijzondere soorten die je niet dagelijks ziet. Een kaartje reserveren kan hier.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/dagje-rotterdam-dames/”]

Proosten op het voorjaar!

Op zondag 6 mei is ook het Nederlands Speciaal Bier Festival in Den Bosch. Met een beetje mazzel kun je daar in de voorjaarszon proosten op het mooie weer (en het leven natuurlijk). Maar liefst 48 brouwerijen uit heel Nederland presenteren in een eigen kraam hun speciaalbieren. Bereid je dus voor op bourgondische gezelligheid en te veel bieren om op één dag te proeven! Wil je na afloop niet meer naar huis rijden? Hotel ’t Keershuys krijgt op Zoover een 9,5!

Vier Pinksteren in Limburg

Limburg blijft natuurlijk de beste provincie voor wat instant ‘buitenlandgevoel’. Dus wat let je om er het pinksterweekend door te brengen. Bijvoorbeeld gecombineerd met een bezoekje aan de zestiende Internationale Keramiekmarkt in het boven Roermond gelegen dorpje Swalmen op 20 en 21 mei. Daar laten honderd professionele Europese keramisten hun werk zien te midden van allerlei demonstraties en activiteiten, zoals de ‘dark room’, een grote verduisterde expositietent met lichtobjecten.

[article href= “http://www.zoover.nl/blog/tips/on-hollands-wandelen-limburg/”]

Beeld: likealocalguide.com

Domweg gelukkig op de Dappermarkt

En als uitsmijter nog een gouwe ouwe in Amsterdam: de altijd gezellige zondagsmarkten van  Dappermarkt zijn inmiddels een begrip tot ver buiten de stad. Op zondag 29 april is er de Voorjaarsmarkt, op maandag 21 mei de Pinkstermarkt en op zondag 27 mei de Meimarkt. De Dapper Dino en alle marktkooplieden verwelkomen u graag op deze extra gezellige markt koopzondagen, waarbij het aanbod net even anders is dan op de reguliere marktdagen.

Welke markt bezoek jij graag? Laat het ons weten in een reactie.