3 x Kerstshoppen In Nederland

Redactie - 5 december 2016

3 x Kerstshoppen In Nederland

Redactie - 5 december 2016

De kerstverlichting die de straten siert, mooie etalages, gezelligheid op de schaatsbanen: veel Nederlandse steden zijn in december behoorlijk sfeerverhogend. Combineer je kerstinkopen met het ontdekken van steden in eigen land!

kerstshoppen in nederland

Foto: Kerststadvalkenburg.nl

1. Het zuiden van Limburg

Zonder twijfel is de kerstmarkt in Valkenburg de bekendste van Nederland. In deze Limburgse stad vind je ieder jaar twee kerstmarkten op twee bijzondere plekken: in de Gemeentegrot en in de Fluweelengrot. Het is hierdoor de grootste overdekte kerstmarkt van Europa, en dat gewoon in ons eigen kikkerlandje! Elk jaar komen er meer dan 125.000 mensen op deze ondergrondse kerstmarkt af. Met meer dan honderden kraampjes wordt het kerstshoppen een eitje. Struin langs de kraampjes en voordat je het weet heb je al een aantal leuke kerstcadeaus op de kop getikt.
Kom je uit het noorden van het land? Overnacht in het nabijgelegen Maastricht want in deze stad slaag je ook altijd voor de kerstinkopen. Je wordt hier overspoeld door de grote winkelketens en de gezellige boetiekjes. Als je na dit weekend nog niet thuiskomt met leuke cadeaus, dan weten wij het ook niet meer.

kerstshoppen in Nederland

Foto: Kerstmarktdordrecht.nl

2. Winkelen in Dordrecht

Bij kerstshoppen denk je niet meteen aan een kleine stad als Dordrecht. Toch is deze stad ontzettend gaaf om voor Kerstmis wat leuke cadeaus op de kop te tikken. Het is een sfeervolle stad met prachtige havens, hofjes en smalle straten. Met ruim 1.600 monumenten kun je het een echte historische stad noemen. De oude panden zorgen voor een gezellige sfeer en het centrum is mooi versierd voor de feestdagen. Jullie geven Dordrecht een 8,3 en dat komt mede door de interessante cultuur en de historische omgeving. Een weekend voor Kerstmis tovert de rustige stad om tot de grootste en sfeervolste kerstmarkt van Nederland. Dankzij de tweehonderd kramen en tenten heb je naast de reguliere winkels in Dordrecht op de markt nog genoeg keus om een kerstcadeautje op de kop te tikken. Op de straten is ook veel entertainment te vinden met veel muziek, straattheater en de Christmas sing-a-longs. Midden in het winkelhart is een gezellige ijsbaan te vinden. Perfect om de benen even te strekken tijdens het kerstshoppen.

[article href “http://weblog.zoover.nl/bijzonder/kerstshoppen-in-londen-hotspots/”]

kerstshoppen in Nederland

Foto: Highteavriendinnen.nl

3. Deventer: Charles Dickens en kleine speciaalzaakjes

Deventer behoort absoluut tot de top 10 van de beste winkelsteden van Nederland. Deze mooie historische stad is het zeker waard om te gaan kerstshoppen. De winkels zitten in sfeervolle en oude panden waardoor een bezoek aan de winkelstraat haast een historische wandeltocht wordt. Wandel door de smalle, knusse straten langs de oude panden met trapgevels en kijk je ogen uit in de vele boetiekjes. Jullie waarderen de stad Deventer met een 8,6. Daarbij scoort de stad het hoogst op sfeer. Dat kan ook niet anders voor een stad die al jaren decor is voor het befaamde Dickens Festijn. Liefhebbers van de boeken van Charles Dickens moeten absoluut het weekend voorafgaand aan Kerstmis gaan kerstshoppen in Deventer. De stad wordt dan omgetoverd tot een stad uit de negentiende eeuw. Ruim 950 personages uit de boeken van de beroemde schrijver komen tot leven: van Mr. Pickwick tot de Christmas Carol Singers. Huizenhoge kerstbomen en prachtig gerestaureerde panden vormen het decor. Dat brengt je absoluut in de kerststemming om zoveel mogelijk leuke cadeaus voor je familie te kopen.

Ga jij dit jaar kerstshoppen in Nederland? Laat het ons weten in de reacties en vergeet niet om een review achter te laten op Zoover.nl.