Last minute autovakantie? Zoover geeft tips!

Redactie - 8 augustus 2022

Last minute autovakantie? Zoover geeft tips!

Redactie - 8 augustus 2022

Wil jij deze zomer op een autovakantie, romantisch samen of met het hele gezin? Er zijn talloze leuke bestemmingen om uit te kiezen! Om de keuze te vereenvoudigen heeft Zoover de vijf leukste bestemmingen voor een last minute autovakantie voor je op een rijtje gezet. Of je nou opzoek bent naar strand, cultuur of natuur, er zit ongetwijfeld een leuke optie voor jou tussen.

1. Italië

Italië is een van de populairste bestemmingen voor een autovakantie. We kennen het land allemaal van de indrukwekkende steden zoals Napels, Rome en Florence. Deze steden zijn de perfecte uitvalsbasis voor wie dol is op cultuur, historie en winkelen. Of voor wie op een romantische vakantie met zijn tweeën wil natuurlijk! Daarnaast kent het binnenland van Italië prachtige landschappen, die je verkent tijdens je last minute autovakantie. Ga bijvoorbeeld op roadtrip door het heuvelachtige Toscane. Rij door de groene, uitgestrekte wijnvelden of geniet van het heerlijke weer langs de kust van Toscane.

toscane last minute autovakantie

Ook kent Italië verschillende meren die erg populair zijn voor autovakanties. Met stip op nummer één staat het Gardameer, dat is omgeven door leuke campings voor een gezinsvakantie. Door het hele land geniet je van de heerlijke keuken van Italië met gerechten als pizza, pasta en risotto. Daarnaast is het in Italië, afhankelijk van het gebied, in de zomermaanden tropisch warm!

Camping Du Parc - last minute autovakantie
Op vakantie naar Italië?

Voor een autovakantie naar Italië is Camping Du Parc een goede keuze. Deze camping ligt in de buurt van het Gardameer en ligt vlakbij het strand. Daarnaast is er een zwembad en kun je kiezen uit een staanplaats of stacaravan.

Bekijk camping

2. België

Natuurlijk mogen onze zuiderburen niet ontbreken tussen de bestemmingen voor een last minute autovakantie. België is een heerlijke bestemming voor wie van de natuur wil genieten. Zo zijn de Ardennen ideaal voor wie door de bossen wil hiken of wil raften over de rivieren. Lekker avontuurlijk! Een andere aanrader is de omgeving van Belgisch Limburg. Rij door de groene heuvelachtige omgeving voor een echt vakantiegevoel. Het allerfijnste is dat je binnen no-time in België bent!

belgië last minute autovakantie

Je combineert je autovakantie naar België eenvoudig met een bezoekje aan één van de steden. Wat dacht je bijvoorbeeld van de stad Antwerpen? Deze levendige havenstad ligt aan de schelde. Er valt van alles te beleven op het gebied van cultuur en geschiedenis. Bezoek bijvoorbeeld de Grote Markt en de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Tussendoor geniet je van heerlijke Vlaamse frieten. Kortom, België is de ideale bestemming voor vakantiegangers die opzoek zijn naar een combinatie tussen natuur en cultuur!

Camping Goolderheide
Op vakantie naar België?

Camping Goolderheide is de ideale keuze voor een vakantie in Belgisch Limburg. Andere vakantiegangers zijn vooral te spreken over de gunstige ligging en de vele activiteiten voor het hele gezin.

Bekijk camping

3. Kroatië

Wist jij dat je prima op last minute autovakantie naar Kroatië kan? Het land is misschien wat verder weg, maar de afstand is goed te doen. Daarnaast krijg je veel terug voor je autorit, namelijk afwisselende natuur en interessante badplaatsen. Natuurliefhebbers kunnen hun ei kwijt in het binnenland. Bezoek hier bijvoorbeeld de Plitvice meren. Dit zijn zestien meren in een prachtig natuurlijk park. Daarnaast is het heerlijk vertoeven aan de lange kustlijn van Kroatië. Bijvoorbeeld de regio’s Dalmatië en Istrië zijn ideaal voor een roadtrip langs de kust!

kroatië last minute autovakantie

In het binnenland en aan de kust zijn verschillende campings met faciliteiten voor vakantiegangers van alle leeftijden. Ideaal voor gezinnen dus! Daarnaast kan je kiezen voor een bezoekje aan een van de steden. Combineer je autovakantie bijvoorbeeld met een stedentrip naar het bekende Dubrovnik of proef de cultuur in Pula. Kortom, een vakantie naar Kroatië is prima geschikt voor gezinnen, stellen, of lekker met de hele vriendengroep! Tot slot geniet je er in de zomer van heerlijke zomerse temperaturen.

Camping Santa Marina Boutique - last minute autovakantie
Op vakantie naar Kroatië?

Camping Santa Marina Boutique is een goede uitvalsbasis voor een last minute autovakantie langs de kust van Kroatië. Andere vakantiegangers zijn voornamelijk enthousiast over de perfecte ligging, het spetterende zwembad en de vele activiteiten voor jong en oud.

Bekijk camping

4. Spanje

Vind jij het niet erg om iets langer in de auto te zitten? Dan is Spanje een goede bestemming voor je last minute autovakantie. Veel vakantiegangers kiezen voor dit land door de heerlijke temperaturen in de zomermaanden. Spanje heeft een lange kustlijn, die prima geschikt is voor een roadtrip met het hele gezin, of lekker samen. Met de auto op een rustige vakantie aan het strand? Kies dan voor een verblijf in plaatsen zoals Nerja en Sitges. Wie liever in een bruisende omgeving verblijft zit goed in badplaatsen als Lloret de Mar.

Marbella Spanje last minute autovakantie

Ook tijdens je autovakantie in Spanje stop je eenvoudig bij een van de historische steden. In Sitges komen de stad en het strand samen, twee vliegen in één klap! Andere aanraders zijn de steden Madrid en Granada. Eén ding is zeker, tijdens je autovakantie in Spanje valt er meer dan genoeg te ontdekken!

Vilanova Park
Op vakantie naar Spanje?

Camping Vilanova Park is een luxe camping aan de Costa Barcelona. De camping ligt vlakbij het strand, maar heeft ook een mooi zwembad met glijbanen. Ideaal voor gezinnen! Er zijn zelfs glamping accommodaties.

Bekijk camping

5. Frankrijk

Frankrijk is een van de populairste vakantielanden voor een last minute autovakantie. Iedereen is bekend met de charme van dit diverse vakantieland. Het leent zich bijvoorbeeld prima voor een kampeervakantie met het hele gezin! Ga op roadtrip door de natuur in het binnenland, bijvoorbeeld in de Ardèche of de Dordogne. Ieder gebied in het binnenland van Frankrijk is uniek en biedt veel avontuur. Wat dacht je bijvoorbeeld van een hike of kanotocht? In het binnenland van Frankrijk zijn talloze campings te vinden.

Frankrijk last minute autovakantie

Daarnaast heeft Frankrijk een indrukwekkende kustlijn. De warme Middellandse Zee en de mooie Atlantische Oceaan… keuze genoeg voor zonliefhebbers! Je combineert je autovakantie eenvoudig met een bezoek naar steden zoals Nice en Cannes. Overal in Frankrijk geniet je van de heerlijke keuken en lokale wijnen. Daarnaast is het weer in de zomermaanden prachtig. Afhankelijk van waar in Frankrijk je verblijft, ben je zó op bestemming!

Camping Yelloh! Village Le Brasilia
Op vakantie naar Frankrijk?

Camping Yelloh! Village Le Brasilia is een goede keuze voor een last minute autovakantie in de omgeving van Languedoc - Roussillon. Andere vakantiegangers zijn enthousiast over de mooie zwembaden en de goede schoonmaak.

Bekijk camping

6. Nederland

Tot slot kan je natuurlijk prima in Nederland blijven voor je last minute autovakantie. Het weer is dan misschien iets onzekerder, maar het is wel lekker dichtbij! Ons eigen landje heeft veel meer te bieden dan je denkt. Geniet bijvoorbeeld van de natuur op de Veluwe of in het heuvelachtige Limburg! Daarnaast zoek je de kust op in badplaatsen als Scheveningen, of op de Waddeneilanden.

Nederland last minute autovakantie

Natuurlijk kent Nederland ook veel interessante steden met leuke bezienswaardigheden. Breng bijvoorbeeld eens een bezoek aan Nijmegen, dat rijk is aan culturele en historische bezienswaardigheden! Of ga op roadtrip langs de beroemdste musea van Nederland, zoals het Rijksmuseum, het Van Gogh Museum, het Openluchtmuseum en het Stedelijk Museum.

Op vakantie in Nederland?

Recreatiepark TerSpegelt in Noord Brabant is een populaire keuze voor een autovakantie in Nederland. Wij begrijpen wel waarom, want deze camping is van alle gemakken voorzien!

Bekijk camping