Zweedse natuurcampings: comfortabel de wildernis in

Redactie - 23 juli 2017

Zweedse natuurcampings: comfortabel de wildernis in

Redactie - 23 juli 2017

Onder een stokoude boom, recht aan een heerlijk meer: kamperen in Zweden mag in principe overal. Wil je deze zomer wel de natuur in, maar ben je stiekem niet zo’n wildkampeerder? Check dan deze vijf Zweedse natuurcampings. Droomlocaties in de wildernis, maar met fijne faciliteiten zoals warm water en schone toiletgebouwen. Ideaal!

Natuurcampings in Zweden - Hedesunda1. 1. Camping Hedesunda, Gavleborgs

Camping Hedesunda ligt aan het water en is volgens jullie een prachtige omgeving om te wandelen of te varen. De familie Obdeijn spotte er bevers, zee- en visarenden en ook reviewer Loes had er een topvakantie met haar gezin. ‘Vissen, (kamp)vuurtje stoken, wandelen, bootje varen, zwemmen, boeken lezen… het is een heerlijke camping op een prachtige plek‘, schrijft ze.

Natuurcampings in Zweden - gezin2. Camping Otterbergets bad och Camping, Hova

De Nederlanders die de camping Otterbergets bad och Camping runnen, verdienen volgens jullie maar liefst een 9,3. De Zweedse natuurcamping ligt midden in het bos en op steenworp afstand van een kraakhelder meer. ‘Een rustige camping en tegelijkertijd volop plek voor kinderen om zich uit te leven‘, schrijft familie van der Lee. Bovendien nemen de eigenaren je graag mee de wildernis in. Vooral de elandsafari is favoriet. ‘De kinderen hebben het er nog steeds over!’, schrijft Jan Willem.

Natuurcampings in Zweden - Varmlands Sjo och Fjall

3. Camping Värmlands Sjö och Fjäll, Torsby

Het zuidwestelijke Torsby is volgens jullie het allermooiste stukje van de hele regio. ‘De mooiste plekken van Värmlands zijn hier te vinden‘, rapporteert Hans. Geen verkeerd idee dus, om hier je caravan te parkeren deze zomer! Camping Värmlands Sjö och Fjäll is volgens jullie goed onderhouden, kleinschalig en prachtig gelegen aan een meer. ‘Echt een aanrader als je van natuurschoon en rust houdt, maar ook comfortabel op de camping wilt staan’, aldus familie Möhlmann.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/?p=76723&preview=true&title=autorondreis-zweden-onze-3-mooiste-routes”]

Natuurcampings in Zweden - Alevi4. Camping Alevi, Stöllet

Nog een populaire Zweedse natuurcamping in de regio Värmlands: Camping Alevi krijgt van jullie een 8,5. Niet alleen omdat je er midden in de natuur zit, maar vooral omdat de eigenaren ongelooflijk gastvrij zijn. ‘Ze staan werkelijk altijd voor je klaar. Wie gastvrijheid waardeert, waardeert deze camping!‘, schrijft familie Weening. Ook voor kinderen is er van alles te doen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een kanotocht of een spannende dropping in het bos? ‘Na drie dagen vakantie zei onze zoon (15): volgend jaar weer!’, vertelt een reviewer.

Natuurcampings in Zweden - Carlsson5. Camping Byns, Ekshärad

De regio rondom het zuidwestelijke Ekshärad scoort hoog onder Zoover reviewers: een 9. Het dorpje is volgens jullie niet alleen gezellig en knus, het ligt ook nog eens in een prachtig gebied. De nabijgelegen Zweedse natuurcamping scoort zo niet nóg beter: Camping Byns krijgt van jullie maar liefst een 9,9. Reviewer Aiko snapt waarom: ‘Alles aan deze vakanties kan ik aanbevelen, of je nu met je familie op een vlot de Klaralven af wilt, in je eentje wilt gaan kanoen op de Svartalven of lekker op de camping in het zonnetje wilt zitten vissen.’

Heb jij overnacht op een van de bovenstaande Zweedse natuurcampings? Laat een review achter!