Met de kids op wintersport in Oostenrijk

Redactie - 14 februari 2017

Met de kids op wintersport in Oostenrijk

Redactie - 14 februari 2017

Met de kinderen op wintersport? Oostenrijk blijft het populairste land onder (jonge) gezinnen. Niet zo gek want er zijn overal kinderklasjes, oefenweides, kindvriendelijke chalets, gemütliche pensions en de skigebieden zijn goed te bereiken met de auto. Maar wat zijn nou echt dé places to be?

kind op piste

Tirol: skigebied voor kinderen

Tirol barst van de kindvriendelijke skigebieden. Zo is er in Serfaus voor de kleine wintersporters zelfs een eigen skigebied: de Kinderschneealm. Hier vind je speeltuinen, oefenpistes, kinderestaurants en genoeg skischolen voor de kleintjes. Daan zegt daarover op Zoover: ‘Het is niet goedkoop maar er is veel Nederlandssprekende begeleiding en de kids vermaken zich hier echt.’

Sankt Anton is nog zo’n wintersportplaats waar je graag met je kinderen naartoe gaat. Leuk voor alle leeftijden, maar vooral voor families met kleine kinderen. Vanaf een jaar of drie kunnen zij op een comfortabele manier kennis maken met skiën door diverse oefenweides, lopende banden en makkelijke liftjes.

Softe landing in Salzburgerland

In de skigebieden in het Salzburgerland zijn de bergen minder hoog en minder uitdagend – en dus gemoedelijker dan in andere delen van de Alpen. Voor gezinnen met kinderen een grote plus! In Salzburgerland zijn Obertauern, Flachau en Hochkoning de places to go met je kroost.

‘Voor gezinnen met (kleine) kinderen is Hochkoning ideaal. Verwacht geen eindeloze skiroutes maar er is wel genoeg afwisseling. Zeer gemoedelijk dorpje met een leuk centrum.’ (Dora op Zoover)

Karinthië: kids first

In Karinthië zijn de wintersportgebieden écht gericht op het gezin. Want: als de kinderen het leuk hebben, dan hebben de ouders het ook fijn. De meeste accommodaties liggen direct aan de piste dus gesjouw en gehannes is er niet bij. Nog een grote plus: het concept van de ‘Familien Euro’: een skipas voor kinderen kost maar één euro per dag als de ouders een skipas van een aantal dagen nemen. Ook Bad Kleinkirchheim in Karinthië is een aanrader voor een skivakantie met kinderen. Brede pistes, gemoedelijk dorp en veel oefenweides. Ideaal! Zijn jullie al begonnen met inpakken?

Wat zijn jouw ervaringen met kinderen op wintersport? Heb je tips voor andere ouders?