Dit wil je zien in Palermo, de Culturele Hoofdstad

Redactie - 16 september 2017

Dit wil je zien in Palermo, de Culturele Hoofdstad

Redactie - 16 september 2017

Palermo is in de geschiedenis tal van keren veroverd. Maar nu staat de hoofdstad van Sicilië op het punt om jouw hart te veroveren. Steeds meer vakantiegangers weten de indrukwekkende stad te vinden tijdens hun zomervakantie of een citytrip. Pak je het vliegtuig naar Sicilië? Dit zijn de bezienswaardigheden die je niet mag missen in Culturele Hoofdstad van 2018: Palermo.

Gouden kapel Palermo

Een mini-geschiedenisles over Palermo

Grieken, Romeinen, Arabieren, Normandiërs en de Zwaben: stuk voor stuk hebben ze in de geschiedenis Palermo ‘hun’ stad mogen noemen. Het begon ooit als een Griekse en Romeinse stad, toen werd het de hoofdstad van de Arabische wereld en later werd het veroverd door de Normandiërs en Zwaben. En het mooie is dat je al deze invloeden terugziet in de Siciliaanse stad, gewoon naast de Barok en Art Nouveau-stijl van de gebouwen en monumenten. Palermo is niet voor niets Culturele Hoofdstad van 2018. Aan culturele wonders geen gebrek.

Palermo bezienswaardigheden - kerken

Bijzondere mix van kerken

Palermo heeft een bizarre hoeveelheid kerken die op de Unesco Werelderfgoedlijst staan. Dat komt omdat de mix van Islamitische, Byzantijnse en Christelijke bouwstijlen heel bijzonder is. Een paar voorbeelden: Cappella Palatina, Cattedrale della Santa Vergine Maria Assunta, en de Santa Maria dello Spasimo die nooit is afgebouwd. Leuk om te doen: probeer tickets te bemachtigen voor de operavoorstellingen die hier nu worden gegeven.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/ontdekken/kom-in-italiaanse-sferen-met-deze-15-italie-feitjes/”]

Palermo bezienswaardigheden - botanische tuin

Botanische tuinen en parken genoeg

Parco della Favorita. Villa Giulia. De Garibaldi tuinen. Palermo houdt van groen. De Orto Botanico (botanische tuinen) van Palermo zijn de grootste van heel het land. De Giardino Inglese ligt middenin de stad en wemelt tijdens lunchtijd van de locals die hier graag hun pauze doorbengen.

Palermo bezienswaardigheden - markt

Smullen op de Vucciria-markt

Vroeger was Palermo een echt handelscentrum. Tegenwoordig niet meer, maar je vindt er nog wel verschillende, gezellige markten met groente en fruit, vis, kleding (voornamelijk vintage) en lokaal lekkers. Als liefhebber van lokaal streetfood moet je zeker even over de Vucciria-markt wandelen. Ook de groene omgeving is hier supermooi.

Palermo bezienswaardigheden - Palazzo

Spot de verschillende invloeden in Palazzo dei Normanni

In Palazzo dei Normanni kun je pas écht de invloeden van de Romeinen, Normandiërs en Arabieren goed zien. Het paleis is door de Arabieren gebouwd op de overblijfselen van een Romeins fort en uiteindelijk werd het door een Normandische koning gebruikt. Wauw. Kun je het nog volgen? Deze Unesco-bezienswaardigheid zal je niet tegenvallen.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/tips/5-x-mooiste-natuur-in-italie/”]

Palermo bezienswaardigheden - haven

Slenter door de oude haven

Niet heel lang geleden lag de oude haven van Palermo – La Cala – bomvol met van die schattige, oude, houten vissersbootjes. Nu zijn ze er nog, maar zie je voornamelijk supergrote, fancy jachten. De haven is nog steeds een pláátje en ook het uitzicht op Monte Pellegrino is een vakantiekiekje waard. Je schijnt in de oude haven trouwens ook hele lekkere babbaluci te kunnen scoren. Dit zijn babyslakjes. Wie durft?

Vierde jij eerder vakantie in Palermo? Laat ons en je medevakantiefans weten hoe het was en schrijf een review.