Een vakantiebestemming met lekker weer, heerlijk eten en verschillende bezienswaardigheden lijkt de ideale plek om vakantie te vieren. Maar wat als er bij de inwoners van het land geen glimlach vanaf kan? Een vriendelijke bevolking voegt iets extra toe aan een fijne vakantie. Wij zochten uit wie het meest gastvrij is.

Griek is het aardigst

Nederlandse vakantiegangers vinden de Griekse bevolking het aardigst. We waarderen de Grieken het meest om hun gastvrijheid. Duitsers en Oostenrijkers vallen ook in goede aarde bij de Nederlandse toerist als het gaat om vriendelijkheid. Egyptenaren, Zwitsers en Fransozen scoren niet zo hoog op de Nederlandse populariteitsladder. Internationaal staat Nederland op de tweede plaats, net achter de Grieken. Europese vakantiegangers zijn zeer te spreken over de gastvrijheid van de Nederlandse bevolking.

NL-vriendelijke-mensen

Nederlanders vinden zichzelf meest gastvrij

Opvallend is dat Nederlanders zichzelf als het meest gastvrij bestempelen met 22 procent. Oostenrijkers zijn nog enthousiaster over zichzelf met 53 procent. Engelsen zijn het meest positief over ons, 23 procent van hen bestempelt Nederlanders als meest gastvrije bevolking van Europa.
Op de Europese ranglijst komen Nederlanders terug op de tweede plaats. Gemiddeld vindt 15,1 procent van de buitenlandse respondenten Nederlanders het meest attente volk van Europa.

Egyptenaar en Engelsman vallen  minst in de smaak

Griekenland staat bovenaan bij Europese vakantiegangers met 15,3 procent. Italianen (11,6 procent), Oostenrijkers (10,9 procent) en Duitsers (10,5 procent) vallen ook goed in de smaak. Egyptenaren en Engelsen sluiten de ranglijst af, zij worden het minst gewaardeerd als het gaat om gastvrijheid.

Volgens Nederlanders

Positie Land Percentage
1 Griekenland 19,2%
2 Duitsland 16,7%
3 Oostenrijk 12,8%
4 België 9%
5 Turkije 9%

Volgens Europeanen

Positie Land Percentage
1 Griekenland 15,3%
2 Nederland 15,1%
3 Italië 11,6%
4 Oostenrijk 10,9%
5 Duitsland 10,5%

 

Wil jij kans maken op een wintersportvakantie t.w.v. €1.000 naar de Dolomieten in Italië? Schrijf dan nu een review en doe mee. 

Uitgelichte berichten

Redacteur

3 september - 2014

Reacties