Wat te doen in Kent?

- 3 februari 2014

Wat te doen in Kent?

- 3 februari 2014

In het zuidoosten van Engeland ligt het graafschap Kent. Ga je op vakantie naar dit gebied, dan zijn er meer dan genoeg plaatsen en bezienswaardigheden die het bezoeken waard zijn. Om de keuze iets gemakkelijker te maken, hebben we vijf bezienswaardigheden op een rijtje gezet.

Sissinghurst Castle

In Sissinghurst ligt het gelijknamige kasteel Sissinghurst Castle. Naast dat het historische bouwwerk er indrukwekkend uit ziet, zijn de verschillende tuinen er omheen ook prachtig! Vanuit de torens in het kasteel heb je een goed uitzicht op de tuinen. Je ziet vanuit de raampjes ook de Oast Houses staan. Deze werden vroeger gebruikt als hopdrogerij en hop oven als onderdeel van het brouwproces.

Sissinghurst Castle - Sissinghurst, Kent

Dover

Ga je naar Dover, dan kun je adembenemende krijtrotsen niet links laten liggen. De White Cliffs of Dover zijn vaak het eerste wat je ziet als je vanuit Nederland naar Engeland vaart. Je kunt ze verkennen via de uitgestippelde wandelpaden. En ben je toch in Dover, breng dan ook een bezoek aan Dover Castle en the Secret Wartime Tunnels. Het kasteel vol verhalen ligt bovenop de witte krijtrotsen en biedt een wijds uitzicht over de omgeving.

Witte Krijtrotsen van Dover

Hever Castle

Kun je geen genoeg krijgen van kastelen? Dan is Hever Castle een aanrader. Wandel lekker door de Italiaanse tuinen en de rozentuin. Een rondje om het meer wandelen, een tuin in Tudorstijl bekijken en het waterdoolhof verkennen, behoren ook tot de mogelijkheden. In het kasteel vind je portretten, schilderijen, meubels, tapijten en andere schatten uit de 16e eeuw. Genoeg inspiratie om over de oude tijden te fantaseren!

Hever Castle

Canterbury Cathedral

Canterbury is een prima stadje om gezellig te gaan winkelen. Het hoogtepunt van het plaatsje is echter de Canterbury Cathedral. Deze schitterende kathedraal staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is voor velen een pelgrimsoord. Ben je nog niet uitgekeken op al dat moois, dan is de Sint Augustinus abdij een tweede monument dat je in Canterbury kunt bekijken.

Canterbury Cathedral

Leeds Castle

Vlakbij Maidstone ligt het dorpje Leeds. Hier vind je Leeds Castle. Dit indrukwekkende kasteel ligt op een eilandje middenin het water. Wandel er in de verschillende goed onderhouden parken en waan je in het verleden wanneer je door de mooi ingerichte kamers van het kasteel loopt. Zeker een bezoek waard als je richting Kent vertrekt!

Leeds Castle
En wat vind jij?

Wat zou je zelf graag in Kent zien? Zijn dat bovenstaande bezienswaardigheden of heb je nog andere tips? Vertel het ons en medereizigers hieronder!